Τι είναι ένα Bacon Sarnie και πού μπορείτε να βρείτε ένα;

Αν σας αρέσει το μπέικον, έρθετε στη Βρετανία, όπου ένα sarnie μπέικον είναι μια δικαιολογία για να τρώτε πολλά από αυτά.

Ένα sarnie μπέικον είναι ένα σάντουιτς μπέικον που είναι μια ένοχη ευχαρίστηση σε όλα τα βρετανικά νησιά . Μερικοί άνθρωποι το ονομάζουν sarnie , μερικοί το αποκαλούν κακό . Η προέλευση του ονόματος είναι λίγο μυστήριο, αλλά αν κάποιος σε καφέ ή αναψυκτήριο προσπαθεί να σας προσφέρει ένα μπέικον ή ένα σάντουιτς μπέικον, πιθανότατα δεν είστε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ό, τι και να την ονομάζετε, είναι ουσιαστικά ένα ζευγάρι φέτες λευκού ψωμιού γεμιστό με μια ικανοποιητική ποσότητα μπέικον που είναι πιθανώς πολύ περισσότερο από ό, τι είναι καλό για εσάς.

Και είναι ένα από τα αγαπημένα τρόφιμα της Βρετανίας, που εμφανίζονται ξανά και ξανά στην πρώτη δεκάδα φαγητών αγαπημένων ερευνών. Πριν από μερικά χρόνια, μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας παρακολούθησε 60.000 συνδρομητές της, ζητώντας τους να επιλέξουν τους σημαντικότερους εθνικούς θησαυρούς της Βρετανίας. Το ταπεινό sarnie μπέικον ήταν πρώτα στον κατάλογο - πριν από την ιστορία της χώρας, πριν από το BBC, ακόμη και πριν από την Αυτού Μεγαλειότητα η βασίλισσα. Έτσι, αν θέλετε να αντιμετωπίσετε την εθνική κουζίνα της Βρετανίας, ξεχάστε τα ψάρια και τα τσιπ - είναι μπέικον και καστανή σάλτσα ανάμεσα σε φέτες ψωμιού που οδηγούν στο δρόμο.

Τι είναι σε ένα sarnie μπέικον;

Εκτός από το μπέικον φυσικά; Το λευκό ψωμί είναι απαραίτητο - τα φθηνότερα, τα πιο άγευστα χρήματα από το λευκό ψωμί μπορούν να αγοράσουν. Το ψωμί υπάρχει μόνο για να κρατήσει το μπέικον και τα άλλα συστατικά μαζί χωρίς να παρεμποδίζει τη γεύση του κρέατος.

Και το ψωμί δεν πρέπει ποτέ να φρυγανισμένο. Αυτό θα προσθέσει μόνο μια άλλη ανεπιθύμητη γεύση και υφή.

Το ψωμί είναι φτιαγμένο με βούτυρο - είπα ότι αυτό ήταν μια ενοχλητική απόλαυση - και ενώ μερικοί προσθέτουν κέτσαπ, ή (νέος) μάγου, η HP Brown Sauce είναι το άλλο απαραίτητο. Όσον αφορά το μπέϊκον, μπορεί να είναι ξηρό και βρώμικο - το πιο παρόμοιο με το αμερικανικό μπέικον - ή το πίσω μπέικον (αρκετά παρόμοιο με αυτό που οι Αμερικανοί καλούν καναδικό μπέικον), όσο υπάρχει αφθονία.

Μερικές φορές θα σερβιριστεί αυτό το σάντουιτς σε ένα bap , ένα μαλακό ρολό παρόμοιο με ένα κουλούρι χάμπουργκερ. Στη συνέχεια, πιθανότατα θα ονομάζεται μπέικον μπέικον

Πού και πότε?

Δεν θα βρείτε τα sarnies του μπέικον (που είναι προφανές SAH 'nee παρεμπιπτόντως) σε επίσημες περιπτώσεις και πάρτι δείπνου - εκτός αν οι οικοδεσπότες σας είναι ειρωνικοί. Διαφορετικά, είναι μια πλήρωση ανά πάσα στιγμή, πιο ζεστή και θεραπεία. Οι μαθητές τους τρώνε για πρωινό, εργάτες για ένα pick-me-up απόγευμα, ravers μετά από μια νύχτα του clubbing - όλο αυτό το ψωμί και το λίπος προφανώς απορροφούν πολύ αλκοόλ.

Πρακτικά όλοι σε διακοπές ή σε ένα μακρινό ταξίδι φαίνεται να έχουν χρόνο να σταματήσουν για ένα sarnie μπέικον. Μπορείτε πάντα να τα βρείτε σε στάσεις αυτοκινητόδρομου και σε ντεμοντέ "caffs" όπως Browns στην καλυπτόμενη αγορά της Οξφόρδης. Ακόμα και τα Starbucks έχουν ένα είδος έκδοσης ενός sarnie μπέικον που θα ζεσταθούν για σένα. Και τα καλύτερα sarnies μπέικον τρώγονται σε εξωτερικούς χώρους, με ένα ατμόλουτρο καφέ - ή γαλακτικό τσάι για να είναι απόλυτα αυθεντικό.

Στις οδηγίες της για το τέλειο σάντουιτς μπέικον, η βρετανική συγγραφέας τροφίμων Elaine Lemm, λέει: "Είναι σχεδόν αγενής να μην φάει το μπέικον σε ένα πρωινό της Κυριακής (έξω από τη βροχή, αν βρίσκεται σε κάμπινγκ ή σε ένα φεστιβάλ) ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. "

Μετά από μια πρόωρη εκκίνηση σε μια διαδρομή προς τη χώρα με τους φίλους και τα σκυλιά, μια στάση του δρόμου για ένα sarnie μπέικον και ένα φλιτζάνι γαλακτώδες τσάι περίπου στις 10 το πρωί είναι απολύτως απαραίτητη παράδοση.

Και για εκείνο το γαλακτώδες τσάι - πολλοί βρετανικοί πότες τσαγιού σαν το ζυθοποιό τους είναι αρκετά ισχυροί. Προσθέτοντας το γαλάζιο, το κρέμεται. Μην το χτυπήσετε μέχρι να το δοκιμάσετε.

Έτσι είναι καλά;

Μερικά πράγματα που οι Βρετανοί απολαμβάνουν φαγητό (όπως ζελέ χελώνας ή φασόλια στο τοστ) αποκτούν γεύσεις - αλλά ο καθένας αγαπάει τα sarnies του μπέικον. Ακόμη και οι χορτοφάγοι χρησιμοποιούν χορτοφάγο μπέικον από Quorn ή tofu για αυτούς.

Αλλά είναι καλό για σας; Αν έχετε συνειδητοποιήσει την υγεία σας στο ελάχιστο, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι από την άποψη της υγείας δεν υπάρχει τίποτα που να συνιστά τα sarnies μπέικον.

Αλλά η απόλυτη αλήθεια είναι ότι, μόλις δοκιμάσετε ένα, δεν θα σας νοιάζει - και επιπλέον, πιθανότατα θα θέλατε ένα άλλο.