Το ιρλανδικό ρολό πρωινού (και ο πρωινός ρόλος άνθρωπος)

Το τρόφιμο της Ιρλανδίας για το κινητό και για τις σκέψεις σχετικά με την ιρλανδική οικονομία

Το Πρωινό Roll (ή το μη ταυτόσημο δίδυμο του Breakfast Bap) δημιουργήθηκε με την προσαρμογή του πλήρους ιρλανδικού πρωινού για τη σύγχρονη, κινητή γενιά. Βασικά, τα περισσότερα συστατικά που αποτελούν ένα ιρλανδικό πρωινό αναγκάζονται μέσα σε ένα demi-baguette (roll) ή μαλακό κουλούρι (bap). Η διαδικασία προετοιμασίας περιλάμβανε την κοπή της βάσης του ψωμιού μισάνοιχτα, το βουτυρωμένο και στη συνέχεια την εισαγωγή (ως στάνταρντ) λουκάνικου, μπέικον και μαύρης πουτίγκας.

Μπορεί να προστεθεί ένα τηγανισμένο αυγό σε ολόκληρο το σκεύασμα - αυτό συνήθως τελειώνει με δάκρυα αν το αυγό εξακολουθεί να τρέχει, και στη συνέχεια κάνει μια πνευματική προσπάθεια να ξανασχεδιάσει τα ανώτερα ενδύματα. Οι πελάτες θα ερωτηθούν συχνά για την προστιθέμενη σάλτσα - είτε η κέτσαπ είτε η καστανή σάλτσα είναι τα πρότυπα. Και πάλι, οι δύο κίνδυνοι για ρούχα.

Το ρολό πρωινού έγινε έκπληξη για τον κανόνα της λαϊκής μουσικής της Ιρλανδίας όταν ο κωμικός Pat Shortt κατόρθωσε να κυριαρχήσει στα ιρλανδικά single charts και airwaves με το νεωτεριστικό του τραγούδι "Jumbo Breakfast Roll" στις αρχές του 2006 ... έξι εβδομάδες στο νούμερο ένα η ανταμοιβή. Σύμφωνα με τους στίχους του τραγουδιού, το jumbo πρωινό θα αποτελείται από "δύο αυγά, δύο βούρτσες, δύο λουκάνικα, δύο μπέικον, δύο πουτίγκες, ένα μαύρο, ένα λευκό", με πρόσθετη σάλτσα. Η συμπερίληψη και των δύο "rashers" και "μπέικον" (ουσιαστικά τα ίδια, rashers του μπέικον για να είναι ακριβής) φαίνεται να οφείλεται σε καλλιτεχνικές σκέψεις. Τα αυγά περιγράφονται ως "runny", το οποίο θα έκανε αυτό ένα πολύ επικίνδυνο παρασκευή που θα μπορούσε (που φαίνεται να αποτελούνται από ένα "φωτεινό γιλέκο" στην περίπτωση αυτή, υπονοώντας την τυπική εικόνα των κατασκευαστών και παρόμοιων τύπων που εισέρχονται στο ρολό).

Το Shortt, ωστόσο, συμβουλεύεται ο γιατρός του ότι καταπίνει έναν «αναστολέα της αρτηρίας» και γυρίζει χορτοφάγος. Με πόθους.

Αποκαλύπτεται επίσης μέσα από τα έργα του οικονομολόγου David McWilliams, ο οποίος ονόμασε ένα συγκεκριμένο τμήμα της ιρλανδικής κοινωνίας "roll roll man" στο βασικό του βιβλίο "Τα παιδιά του Πάπα" και δεν αναφέρεται σε άσεμνα πράγματα στο Βατικανό, αλλά στο που γεννήθηκε μετά την επίσκεψη του Ιωάννη Παύλου ΙΙ στην Ιρλανδία το 1979, η οποία άφησε σημάδια στο πάρκο Phoenix του Δουβλίνου, στο Clonmacnoise , στο Knock και στη συλλογική ιρλανδική ψυχή).

Υπάρχουν, ωστόσο, δύο ορισμοί που έχουν αναπτυχθεί για το Roll Man Breakfast τα τελευταία χρόνια:

Ο πιο συνηθισμένος ορισμός είναι ένας έμπορος που εργάζεται σε ένα εργοτάξιο ή σε άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με την κατασκευή (εξ ου και η ανάγκη για το "φωτεινό σακάκι") και, τουλάχιστον κατά τα έτη άνθησης πριν από το 2008, κερδίζει περισσότερα χρήματα από ό, τι θα μπορούσε να περάσει λογικά. Τα τρόφιμα ελήφθησαν στο τρέξιμο και σε άφθονες ποσότητες (αλλά συχνά με χαμηλή ποιότητα), ώστε να μην παρεμβαίνουν στο κύριο καθήκον να κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Αν δεν κάθεστε σε βενζινάδικο "diner", αυτός ο άνδρας πρωινού θα είναι περισσότερο από πιθανό να κάθεται σε ένα άσπρο φορτηγό, βιάζοντας ταχύτερα τα τρόφιμα και τα ποτά. Αν και πρέπει να παραδεχτώ ότι ακόμη και αυτός ο συγγραφέας εδώ περιστασιακά μετατρέπεται σε "άνθρωπο πρωινό", τουλάχιστον είναι τόσο μακριά από όσο καιρό το περιστασιακό.

Ένας άλλος ορισμός προσφέρθηκε το 2007 από τον Colin Kerr, γράφοντας στο blog της Irish Medical Times:

Αυτός είναι ο τύπος που βγαίνει από το σπίτι του στο Πόρτλλιγκτον ή στο Cellbridge στις 6.30 κάθε πρωί, αρπάζει ένα μπουκάλι μπουκάλι στο 24ωρο γκαράζ στο δρόμο για εργασία και τρώει το μεσημεριανό του στο γραφείο του.
Όταν φτάσει στο σπίτι, εξηγεί πώς θα καταφέρει να πληρώσει την υποθήκη και να φέρει τη σύζυγό του και τα παιδιά σε ξένη διακοπές.
Πρωινό Ο άνθρωπος είναι νέος, κατάλληλος και υγιής, οπότε δεν έχει περάσει πολύς χρόνος στο νοσοκομείο. Το κύριο μέλημά του είναι η οικονομία και γι 'αυτό οι υποψήφιοι της Fianna Fail πήραν το νούμερο ένα και νούμερο δύο.

Αρκετή αντίθεση.