Πώς να Συμβουλή στην Ελλάδα

Πριν κατευθυνθείτε στην Ελλάδα, ξέρετε ποιος αναμένετε να συμβουλεύετε και πώς

Οι περισσότεροι τουρίστες βρίσκουν μερικές από τις συμβάσεις της Ελλάδας γύρω από τις υπηρεσίες και τις ανατροπές για να είναι λίγο συγκεχυμένες, καθώς τείνουν να διαφέρουν από τις παραδόσεις που υπάρχουν σε άλλες χώρες. Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο προτού προσγειωθείτε στην Ελλάδα για να εξοικειωθείτε με τους λεγόμενους και ανυπομονημένους κανόνες σχετικά με τα φιλοδωρήματα. Εδώ είναι μερικά σημεία.

Κατανόηση του νομοσχεδίου στα τουριστικά ελληνικά εστιατόρια

Στα περισσότερα εστιατόρια στην Ελλάδα, ειδικά σε εκείνους με μεγάλη τουριστική πελατεία, μην περιμένετε τον σερβιτόρο να σας φέρει το λογαριασμό.

Δεν θα δείτε το λογαριασμό μέχρι να το ζητήσετε συγκεκριμένα. Όπως συμβαίνει με κάθε υπηρεσία για την οποία πληρώνετε, ελέγξτε το λογαριασμό σας για προφανή λάθη (ειδικά εάν δεν μιλάτε καλά στα ελληνικά).

Δεν χρειάζονται συμβουλές (όπως και στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες), αλλά για να ανταμείψετε την καλή εξυπηρέτηση, αφήστε μια συμβουλή σε μετρητά για τον σερβιτόρο στον ίδιο δίσκο που περιέχει το λογαριασμό σας και κάτι στο τραπέζι για το busser.

Εάν γευματίζετε με Έλληνες φίλους, μπορεί να εκπλαγείτε από το να αφήσετε μια συμβουλή, αλλά σε όλα τα εκτός από τα πιο παραδοσιακά μέρη, αναμένονται συμβουλές.

Στα πραγματικά τοπικά εστιατόρια , συμβουλεύστε τον σερβιτόρο σας μεταξύ 15 και 20% του λογαριασμού και αφήστε κάτι ξεχωριστό για τον busser. Είναι ευγενικό να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου για ένα καλό γεύμα, ιδιαίτερα σε ένα μικρότερο ή οικογενειακό μέρος.

Καλύψτε τις χρεώσεις σε εστιατόρια στην Ελλάδα

Η "χρέωση κάλυψης" του λογαριασμού σε ένα εστιατόριο είναι κυριολεκτικά το κόστος για να καλύψει το τραπέζι όταν καθίσετε και περιλαμβάνει το ψωμί και το μη εμφιαλωμένο νερό.

Αυτό το τέλος δεν μπορεί να αφαιρεθεί, ακόμα κι αν δεν πίνετε νερό ή τρώτε το ψωμί.

Είναι συνήθως μόνο περίπου ένα Ευρώ ανά άτομο και ενώ δεν μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα εστιατόρια της Ελλάδας, αν υποβληθείτε σε κάλυψη, ίσως δεν αξίζει να το συζητήσετε. Θα φανεί uncouth, η οποία δεν είναι μια μεγάλη εμφάνιση για έναν τουρίστα.

Οδηγοί ταξί στην Ελλάδα

Οι οδηγοί ταξί που σερβίρουν τουρίστες στην Ελλάδα περιμένουν συμβουλές. συνήθως, επαρκεί περίπου το 10% του ναύλου. Εάν ο οδηγός σας ταξί χειρίζεται τις αποσκευές σας, θα υπάρχει μια επίσημη χρέωση που προστίθεται στον ναύλο σας. Οι επιβάτες αναμένεται επίσης να πληρώσουν για τα διόδια και τα οδικά τέλη.

Παρεκκλίσεις δημόσιων υπαλλήλων τουαλέτας στην Ελλάδα

Πρέπει σίγουρα να δώσετε μια συμβουλή στο άτομο που παρευρίσκεται στη δημόσια τουαλέτα. Αυτοί είναι εκείνοι που κρατούν τους πάγκους που είναι εφοδιασμένοι με χαρτί υγείας και νέο σαπούνι διαθέσιμο σε νιπτήρες. Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας πριν δώσετε στον υπάλληλο του τουαλέτα τη δωρεά του.

Να είστε λογικοί για την κατάρρευση

Μην ασχολείστε με την υπερφόρτωση ή την ανατροπή ενώ είστε τουρίστας στην Ελλάδα. Όσο είστε ευγενικοί και ευγνώμονες, οι περισσότεροι στον κλάδο των υπηρεσιών θα σας αντιμετωπίσουν καλά. Προσπαθήστε να πλησιάσετε τις παραπάνω οδηγίες, αλλά μην ξεσπάσετε την αριθμομηχανή σας. όπως σε κάθε χώρα, η ανατροπή είναι περισσότερο μια τέχνη παρά μια επιστήμη.

Και μια λέξη της σημείωσης: Εάν είστε συνοδευόμενος από Έλληνες φίλους κατά την επίσκεψή σας, μην περιμένετε να συνεισφέρουν στην συμβουλή σας. Οι προσαρμοσμένες προσκλήσεις για τους τουρίστες να πληρώνουν συμβουλές, όχι για τους έλληνες, ειδικά σε πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες σε όλη τη χώρα.