Η εθιμοτυπία για ξενοδοχεία και θέρετρα

Ο θρύλος το έχει, η λέξη "άκρη" η ίδια ήρθε πριν από χρόνια από έναν ιδιοκτήτη ποτ που χρησιμοποίησε το ακρωνύμιο σε ένα κουτί "Να ασφαλιστεί η ευχέρεια". Με αυτό το πνεύμα, η απόρριψη θα πρέπει να θεωρείται πρώτα και κύρια ως ανταμοιβή για άμεση και προσεκτική εξυπηρέτηση.

Στην πραγματικότητα, η εθιμοτυπική απόκλιση έχει εξελιχθεί σε μυστική υποκουλτούρα με κρυφές προσδοκίες που δεν είναι πάντα κατανοητές από τους ταξιδιώτες. Σπάστε τον μυστικό κωδικό πίσω από την εθιμοτυπία.

Ώρα κατά την απόρριψη

Ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα, η ανατροπή μπορεί να είναι μια ανταμοιβή για καλή εξυπηρέτηση ή μια λεπτή δωροδοκία. Εάν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία ενός ατόμου επανειλημμένα καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας (ας πούμε, ένας θυρωρός), μπορείτε να συμβουλευτείτε το συντομότερο τη διαμονή σας. Εάν, ωστόσο, επιθυμείτε να εξασφαλίσετε ειδική εξυπηρέτηση καθ 'όλη τη διάρκεια της διαμονής σας (ας πούμε, από τον θυρωρό), μια μεγαλύτερη άκρη μπροστά είναι μια καλή ιδέα. Η εθιμοτυπία λέει ότι είναι αποδεκτή.

Κρατήστε τους λογαριασμούς εύχρηστους για την απόρριψη

Κρατήστε αρκετούς λογαριασμούς δολαρίων σε μια προσιτή τσέπη. Δεν θέλετε να σκάβετε γι 'αυτούς όταν γυρίζετε αποσκευές. Κρατήστε τους λογαριασμούς τακτοποιημένα σε ομάδες ενός ή δύο λογαριασμών.

Μην ζητάτε αλλαγή

Σύμφωνα με την εθιμοτυπία, δημιουργεί μια πολύ περίεργη κατάσταση για να ζητήσετε αλλαγή από το άτομο που ανατρέπετε. Αν για κάποιο λόγο δεν έχετε έτοιμη άκρη, είναι προτιμότερο να το παρακάμψετε, ειδικά εάν μπορείτε να αλλάξετε από κάπου αλλού και να επιστρέψετε με την άκρη σας κάποια στιγμή στο μέλλον.

Γνωρίστε τις τάσεις σας

Να είστε ενήμεροι για τις δικές σας ασυνείδητες τάσεις ανατροπής. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες τείνουν να πείσουν τους άνδρες πιο γενναιόδωρα (και οι άντρες να συμβουλεύουν τις γυναίκες καλύτερα) Η ανατροπή ανεβαίνει γενικά όταν ο καιρός είναι καλός, χαμηλότερος όταν δεν είναι. Οι ελκυστικές γυναίκες κερδίζουν υψηλότερες συμβουλές, όπως και οι προσεγμένοι άντρες που δεν κάνουν λάθη.

Γνωρίστε την πολιτική απορρίψεων

Όλο και περισσότερο, τα ξενοδοχεία υψηλότερης κατηγορίας θεσπίζουν "καμία πολιτική απόρριψης " που περιλαμβάνουν δωρεάν προσφορές στην τιμή του δωματίου. Ορισμένα, ιδιαίτερα τα θέρετρα, χρεώνουν μια ημερήσια αμοιβή που καλύπτει όλα τα φιλοδωρήματα. Ωστόσο, αν εγγραφείτε για εκδρομές ή εκδρομές εκτός (εκτός από εκείνες που δεν κοστίζουν επιπλέον), οι οδηγοί ή / και οι ξεναγοί περιμένουν συμβουλές. Ρωτήστε όταν κάνετε κράτηση.

Δωμάτιο με πρωινό και εθιμοτυπία

Σε γενικές γραμμές, η εθιμοτυπία ανατροπής υπαγορεύει ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν δίνουν συμβουλές. Τα περισσότερα B & B ανήκουν στην κατηγορία αυτή και, μάλιστα, τα περισσότερα έχουν πολιτικές «χωρίς παρεκκλίσεις». Εάν έχετε αμφιβολίες, ρωτήστε για την πολιτική ανατροπής τους όταν κάνετε κράτηση δωματίου σας. (Εάν το προσωπικό καθαρισμού δεν είναι μέλος της οικογένειας, κάντε τα άσχημα όπως θα κάνατε σε ένα ξενοδοχείο.)

Η ανατροπή δεν απαιτείται ποτέ

Μπορεί να αναμένεται σε πολλές περιπτώσεις, αλλά η ανατροπή δεν απαιτείται ποτέ. Η ανατροπή του προσωπικού και των οδηγών του ξενοδοχείου θα πρέπει να είναι κατά την κρίση σας και θα πρέπει να θεωρείται ως ανταμοιβή για άριστη εξυπηρέτηση. Μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να δώσετε μια συμβουλή εάν η υπηρεσία που δόθηκε ήταν υπο-par. Από την άλλη πλευρά, εξετάστε το ενδεχόμενο να δώσετε μεγαλύτερη συμβουλή σε όσους πηγαίνουν έξω από το δρόμο τους για να παρέχουν εξατομικευμένες ή ξεχωριστές υπηρεσίες. Αν και δεν είναι απαραίτητο, η εθιμοτυπία ανατροπής λέει ότι αν δεν υπήρχε σοβαρή έλλειψη εξυπηρέτησης, δώστε μια άκρη κάποιου είδους (ή τουλάχιστον ένα χαμόγελο και ένα ευχαριστώ).

Η εθιμοτυπική διατύπωση είναι διαφορετική σε όλο τον κόσμο

Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές είναι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι προσδοκίες (και τα ποσά απόρριψης) μπορεί να διαφέρουν αρκετά από χώρα σε χώρα. Ελέγξτε έναν ταξιδιωτικό οδηγό για τη συγκεκριμένη χώρα που θα επισκεφθείτε για την κατάλληλη διεθνή εθιμοτυπία.

Πόσο συμβουλές

Εδώ είναι ένας γενικός οδηγός ανατροπής ξενοδοχείων που θα ακολουθήσει όποτε ταξιδεύετε. Μην ξεχνάτε ότι η κατάρρευση περισσότερο ή λιγότερο είναι κατά την κρίση σας και θα πρέπει να καθοδηγείται από την ποιότητα της υπηρεσίας που λαμβάνετε. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να σας δώσουμε μια ιδέα σχετικά με τις κατάλληλες κλίμακες ανατροπής για τυπικές υπηρεσίες σε ένα ξενοδοχείο.

Οι οδηγοί

Η ανατροπή των οδηγών επιπλέον αναμένεται αν χειριστούν τις τσάντες σας (αναποδογύρισμα περίπου $ 1 - $ 2 ανά τσάντα). Η απόσπαση στο ανώτερο άκρο, εάν βγαίνουν από το δρόμο τους για να βοηθήσουν (δηλαδή, να φτάσετε στο αεροδρόμιο εγκαίρως) είναι μια καλή ιδέα.

Έλεγχος εισόδου

Στο δωμάτιό σου

Ερχεται και φεύγει

Τρωγοντας εξω

Στο Σαλόνι

Ειδικές υπηρεσίες

Ελεύθερο χρόνο