Το Ins και Outs από ένα Bed-and-Breakfast

Το σύγχρονο κρεβάτι-πρωινό μπορεί να διαφέρει από αυτό που περιμένουν οι ταξιδιώτες

Το bed-and-breakfast, ή το B-και-B, είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ιδιωτική κατοικία που αφήνει δωμάτια στους ταξιδιώτες έναντι αμοιβής. Παρόλο που υπήρχαν κατά κύριο λόγο ένας οικονομικός τρόπος για τους ταξιδιώτες να βρουν ασφαλή κατάλυμα και ένα ζεστό γεύμα, τα κρεβάτια-πρωινά έχουν εξελιχθεί σε εκλέπτυνση και αποτελούν σημαντικό μέρος της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Τι να περιμένεις

Ενώ ορισμένες χώρες έχουν συγκεκριμένους κανονισμούς σχετικά με το ποια ιδρύματα μπορούν και δεν μπορούν να θεωρήσουν κρεβάτια και πρωινά, δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γενικά, τα αμερικανικά κρεβάτια και πρωινά είναι σημαντικά μικρότερα από τα ξενοδοχεία ή τα πανδοχεία, έχουν ιδιοκτήτες που ζουν στο χώρο του ξενοδοχείου και περιορισμένη ρεσεψιόν και check-in ώρες. Ορισμένα έχουν κοινόχρηστες εγκαταστάσεις μπάνιου, ειδικά σε παλαιότερα κτίρια, αλλά οι νεώτερες διαθέτουν δωμάτια με μπάνιο.

Όλα τα κρεβάτια και πρωινά παρέχουν τουλάχιστον ένα γεύμα στους επισκέπτες, που σερβίρεται είτε στο δωμάτιο του επισκέπτη είτε σε μια κοινή τραπεζαρία. Αυτό είναι συνήθως ένα γεύμα που οι οικοδεσπότες έχουν προετοιμάσει, και όπως υπονοεί το όνομα, είναι σχεδόν πάντα το πρωινό. Ως επί το πλείστον, οι οικοδεσπότες καθαρίζουν τα δωμάτια, διατηρούν το ακίνητο και παρέχουν υπηρεσίες θυρωρού όπως κρατήσεις περιηγήσεων σε τοπικά αξιοθέατα.

Κρεβάτια και πρωινά έναντι κατανομής στο σπίτι

Με την άνοδο των τοποθεσιών που μοιράζονται το σπίτι, όπως το Airbnb, μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ ενός κρεβατιού και ενός πρωινού και μιας λιγότερο επίσημης ρύθμισης. Τα πιο αξιόλογα κρεβάτια-πρωινό αναγνωρίζονται από έναν οργανισμό όπως η American Automobile Association, επαγγελματικές οργανώσεις όπως η επαγγελματική ένωση Innkeepers International ή η Ένωση Ανεξάρτητων Επαγγελματιών Φιλοξενίας.

Εκτός από τις ιδιωτικές κατοικίες που μετατράπηκαν, ορισμένα καταλύματα θεωρούνται πανδοχεία κρεβατιού και πρωινού. Ισχύει η ίδια έννοια για "δωμάτιο και πρωινό". Η κύρια διαφορά είναι ότι ένα πανδοχείο διαθέτει περισσότερα δωμάτια από τα συνηθισμένα έως τέσσερα που βρίσκονται σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Τα πανδοχεία συχνά προσφέρουν γεύματα εκτός από το πρωινό, καθώς και άλλες υπηρεσίες που δεν παρέχονται πάντα σε ιδιωτική κατοικία.

Αυτοί οι δύο όροι χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία για να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ διαμονής σε ιδιωτικό σπίτι και πανδοχείο. Αλλά θυμηθείτε, δεν υπάρχουν δύο σπίτια ή πανδοχεία. Διαφέρουν ακόμη και εντός της ίδιας γεωγραφικής περιοχής.

Γιατί να μείνετε σε ένα Bed-and-Breakfast

Οι ταξιδιώτες συνήθως προσελκύονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή από ψυχαγωγικούς, πολιτιστικούς ή ιστορικούς χώρους ή πρέπει να πάνε εκεί για επαγγελματικούς λόγους. Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες, ειδικά οι γυναίκες, θα αναζητούν μερικές φορές καταλύματα κρεβατιού και πρωινού ως εναλλακτική λύση για την τυπική εγκατάσταση καταλύματος, μοτέλ ή ξενοδοχείου που διατίθεται σε μια περιοχή.

Μερικές φορές αυτό είναι για λόγους κόστους ή για να προσφέρει μια μικρή ειρήνη και ησυχία σε μια κατά τα άλλα ταραχώδη ταξίδι. Τα περισσότερα χρονοδιαγράμματα είναι χαμηλότερα από τα ξενοδοχεία και τα πανδοχεία. Οι τακτικοί επισκέπτες με κρεβάτι και πρωινό θεωρούν το περιβάλλον χαμηλού κλειδιού ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Στο παρελθόν, ένα κρεβάτι-πρωινό δεν ήταν αναγκαστικά ο λόγος που ένας ταξιδιώτης θα επισκεφθεί μια δεδομένη περιοχή, αλλά καθώς αυτά τα καταστήματα αυξάνονταν στη δημοτικότητα και στις βελτιωμένες προσπάθειες μάρκετινγκ, μερικές από τις πιο ξεχωριστές έχουν γίνει τα ίδια τα αξιοθέατα.

Ιστορία

Η ιδέα κρεβατιού και πρωινού υπήρξε σε μια ή την άλλη μορφή εδώ και αιώνες. Τα μοναστήρια χρησίμευαν ως καταλύματα για τους ταξιδιώτες, και σε ορισμένες περιπτώσεις εξακολουθούν να το κάνουν.

Αυτά τα καταλύματα είναι δημοφιλή με το ταξιδιωτικό κοινό στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία ο όρος αρχικά τέθηκε σε εφαρμογή. Σε άλλες χώρες, όροι όπως paradors, συντάξεις, gasthaus, minshukus, shukukos, homestays και pousadas χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν αυτό που οι Αμερικανοί και οι αγγλόφωνοι Ευρωπαίοι σκέφτονται ως κρεβάτι-πρωινό.

Bed-and-Breakfasts στις ΗΠΑ

Τα αμερικανικά κρεβάτια και πρωινά χρονολογούνται από την εποχή των πρώτων εποίκων. Καθώς πρωτοεμφανίστηκαν τα μονοπάτια και οι δρόμοι σε όλη τη νέα χώρα, ζήτησαν ασφαλή καταφύγια σε σπίτια, πανδοχεία και ταβέρνες. Στην πραγματικότητα, μερικά από αυτά τα ιστορικά καταλύματα τώρα χρησιμεύουν ως κρεβάτι-πρωινό.

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, πολλοί άνθρωποι άνοιξαν τα σπίτια τους στους ταξιδιώτες για να φέρουν χρήματα, παρόλο που αυτά συνήθως αναφέρονται ως οικοτροφεία.

Μετά την κατάθλιψη, αυτός ο τύπος στέγασης έπεφτε από την εύνοια και η επικρατούσα εικόνα ήταν ότι τα καταλύματα αυτά προορίζονταν για ταξιδιώτες με χαμηλό εισόδημα ή drifters.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, ο όρος "τουριστικό σπίτι" έγινε ευρέως διαδεδομένος. Και αυτό ήταν ουσιαστικά μια μορφή κρεβατιού-πρωινού. Ωστόσο, μόλις οικοδομήθηκαν μοτέλ στις νέες διακρατικές εθνικές οδούς, αυξανόταν η δημοτικότητά τους καθώς οι τουριστικές κατοικίες μειώθηκαν.

Σήμερα, το κρεβάτι-πρωινό δεν θεωρείται ως χαμηλού κόστους καταλύματος αλλά μάλλον ως μια ελκυστική εναλλακτική λύση στο τυπικό πρότυπο αλυσίδα ξενοδοχείο ή δωμάτιο μοτέλ. Σήμερα, μερικά από αυτά τα καταλύματα προσφέρουν ανέσεις που δεν αντέχουν σε αυτά που βρίσκονται στα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου.

Αυτή η σειρά γράφτηκε αρχικά από την Eleanor Ames, πιστοποιημένη επαγγελματική επιστήμη των καταναλωτών της οικογένειας και μέλος της σχολής στο Ohio State University για 28 χρόνια. Με τον σύζυγό της, έτρεξε το Bluemont Bed-and-Breakfast στο Luray της Βιρτζίνια, μέχρι να αποσυρθεί από το κυνήγι. Ευχαριστώ πολύ την Ames για την ευγενική της άδεια να τις ανατυπώσει εδώ. Κάποιο περιεχόμενο έχει επεξεργαστεί και έχουν προστεθεί σύνδεσμοι σε σχετικές λειτουργίες σε αυτόν τον ιστότοπο στο αρχικό κείμενο της Ames.