Τι είναι το Couchsurfing;

Το Ins και Outs της χρήσης Couchsurfing για δωρεάν διαμονή

Το 1999, ο "χάκερ" και ο ταξιδιώτης Casey Fenton δεν είχε ιδέα ότι η ιδέα του για μια ιστοσελίδα που θα συνδέει τους ταξιδιώτες με ντόπιους θα ήταν τόσο δημοφιλής. Όταν το site ξεκίνησε το 2004, είχε πολλούς ανθρώπους που ρώτησαν: τι είναι το couchsurfing;

Περίπου δύο χρόνια αργότερα, ο ιστότοπος έγινε ένα τόσο δημοφιλές εργαλείο για τους ταξιδιώτες του προϋπολογισμού που συνετρίβη. Σκληρά. Η πρόσφατα αναστηλωμένη ιστοσελίδα couchsurfing.com έχει τώρα μια κοινότητα εκατομμυρίων. διαρκείς φιλίες και σπουδαίες εμπειρίες σχηματίζονται εκεί κάθε μέρα.

Ακόμη και με τη χρήση μερικών κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα σε καταλύματα , οι δαπάνες ύπνου συνήθως καταλήγουν να είναι η μεγαλύτερη δαπάνη σε οποιοδήποτε ταξίδι. Η ιδέα πίσω από το couchsurfing είναι απλή: οι "couchsurfers" αξιοποιούν τη φιλοξενία φιλικών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που ανοίγουν τα σπίτια τους στους ταξιδιώτες - μια πράξη καλοσύνης που χρονολογείται από χιλιετίες.

Τι είναι το Couchsurfing;

Παρόλο που ο όρος "couchsurfing" αναφέρεται χαλαρά στην απλή διαμονή με τους οικοδεσπότες ενώ ταξιδεύετε, πάνω από 4 εκατομμύρια couchsurfers κάθε χρόνο στρέφονται στο couchsurfing.com για έναν ασφαλή τρόπο να βρουν οικοδεσπότες που προσφέρουν δωρεάν καταλύματα. Είναι ο διαδικτυακός κόμβος και ο κορυφαίος χώρος κοινωνικής δικτύωσης για την παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες του προϋπολογισμού και στους backpackers που συναντούν δυνητικούς οικοδεσπότες σε όλο τον κόσμο.

Μερικοί οικοδεσπότες είναι συχνά πρώην ταξιδιώτες οι ίδιοι ή ομογενείς που μετακόμισαν σε άλλη χώρα και θέλουν να παραμείνουν σε επαφή με τον κόσμο των ταξιδιών. Από την άλλη πλευρά, πολλοί οικοδεσπότες είναι ντόπιοι που ενδιαφέρονται να κάνουν φίλους από άλλες χώρες ή να ασκούν αγγλικά.

Όλοι συμφωνούν να ανοίξουν τα σπίτια τους σε ξένους δωρεάν. Η αλληλεπίδραση αναπτύσσεται συχνά σε διαρκή φιλίες!

Το "Couch surfing" έχει ένα πιασάρικο δαχτυλίδι σε αυτό, αλλά υπάρχουν κάποια καλά νέα: δεν θα είναι πάντα υποβιβασμένος να κοιμάται κανείς σε καναπέδες. Πολλοί οικοδεσπότες διαθέτουν υπνοδωμάτια. θα μπορούσατε ακόμη και να έχετε δικό σας μπάνιο.

Σε μερικές ένδοξες περιστάσεις, διατίθενται εξοχικές κατοικίες!

Το Couchsurfing μερικές νύχτες μπορεί να μειώσει δραματικά τα έξοδα όταν ταξιδεύετε σε μέρη όπως το Χονγκ Κονγκ, η Νότια Κορέα και η Σιγκαπούρη, όπου η διαμονή είναι φημισμένη.

Συμβουλή: Η δωρεάν διαμονή είναι μεγάλη, αλλά και ο προσωπικός χώρος και η ιδιωτικότητα. Μην σχεδιάζετε να κάνετε καγιάκ surf ή να μοιράζεστε δωμάτια ξενώνα κάθε βράδυ του ταξιδιού σας. Η αλληλεπίδραση με ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο είναι μεγάλη διασκέδαση, αλλά απαιτεί επίσης ενέργεια. Προγραμματίστε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε ιδιωτικά δωμάτια κάθε λίγο καιρό για κάποιο προσωπικό χρόνο.

Είναι το Couchsurfing δωρεάν;

Ναί. Τα χρήματα δεν πρέπει να ανταλλάσσονται, αλλά φέρνοντας έναν οικοδεσπότη ένα στοχαστικό δώρο είναι καλό κάρμα δρόμου . Ένα μπιχλιμπίδι από τη χώρα σας ή ένα μπουκάλι κρασί θα λειτουργήσει, αν και κανένας δεν αναμένεται. Αν στρέφονται με άδειο χέρι, προσφέρετε να καλύψετε ένα γεύμα ή τα παντοπωλεία για να μαγειρέψουν στο σπίτι.

Αυτό που αναμένεται είναι μια μικρή αλληλεπίδραση. Ακριβώς όπως όταν το stopover, ο παραλήπτης ενός freebie θα πρέπει να αλληλεπιδράσει με τους οικοδεσπότες όσο προτιμούν. Μην παραμείνετε μακριά ή τόσο απασχολημένοι ώστε ο οικοδεσπότης σας να σας κάνει να αισθάνεστε άνετα. Εκμεταλλεύομαι! Ένα μεγάλο μέρος της εμπειρίας couchsurfing έχει έναν τοπικό να δώσει συμβουλές και συστάσεις που δεν μπορούν να βρεθούν στον οδηγό.

Τα οφέλη του Couchsurfing

Εκτός από το προφανές όφελος της εύρεσης ενός ελεύθερου χώρου για διαμονή, το couchsurfing μπορεί να ενισχύσει το ταξίδι σας με άλλους τρόπους:

Το Couchsurfing δεν είναι μόνο για σόλο backpackers! Τα ζευγάρια και οι οικογένειες με παιδιά συνήθως βρίσκουν οικοδεσπότες που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα.

Είναι ασφαλές το Couchsurfing;

Αν και η διαμονή με πλήρεις ξένους φαίνεται εγγενώς επικίνδυνη, ειδικά αν παρακολουθείτε τις νυχτερινές ειδήσεις, το σύστημα κοινωνικού δικτύου στο couchsurfing.com σχεδιάζεται για να εξαλείψει τους κακούς φιλοξενείους και τους καλεσμένους. Πολλή έμφαση (συμβουλές, προτάσεις κ.λπ.) τοποθετείται στην ασφάλεια, για προφανείς λόγους.

Κατ 'αρχάς, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο του οικοδεσπότη με τον οποίο επιθυμείτε να μείνετε (π.χ. αρσενικό, θηλυκό, ζευγάρι κ.λπ.) και να έχετε μια αίσθηση για τις προσωπικότητες και τα ενδιαφέροντά τους με βάση τα δημόσια προφίλ τους. Όσο περισσότερος χρόνος και πληροφορίες έχουν τεθεί στο δικό σας προφίλ, τόσο το καλύτερο.

Πριν επιλέξετε έναν οικοδεσπότη, μπορείτε να δείτε σχόλια που άφησαν άλλοι ταξιδιώτες που έμειναν ενώπιόν σας. Εάν οι δημόσιες κριτικές δεν σας προσφέρουν αρκετή εμπιστοσύνη, μπορείτε ακόμη και να επικοινωνήσετε με τους ταξιδιώτες για να δείτε αν είχαν καλή εμπειρία και θα μείνουν ξανά με ένα συγκεκριμένο ξενιστή.

Ο ιστότοπος couchsurfing.com κάποτε έκανε χρήση ενός εγγεγραμμένου συστήματος για την αύξηση της ασφάλειας. Ο Vouching αποσύρθηκε το 2014. Αλλά μπορείτε να δείτε ακόμα πόση εμπειρία έχει κάποιος που φιλοξενεί ταξιδιώτες.

Οι οικοδεσπότες γνωρίζουν ότι η κακή συμπεριφορά προς τους καλεσμένους θα οδηγήσει σε αρνητικές εκτιμήσεις και κριτικές, εξαλείφοντας αποτελεσματικά τις πιθανότητές τους να φιλοξενήσουν ταξιδιώτες στο μέλλον. Αυτό συνήθως αρκεί για να κρατήσει υπό έλεγχο τα μέλη της κοινότητας καυτήρ.

Μην ανησυχείτε: ένα σύστημα επαλήθευσης λογαριασμού σε πολλά επίπεδα εμποδίζει τους ανθρώπους από το να απορρίπτουν παλιά προφίλ και να ξεκινούν νέα σε περίπτωση που έχουν μια κακή αναθεώρηση. Η προσκόλληση σε επαληθευμένους, έμπειρους οικοδεσπότες είναι ένας τρόπος για την αύξηση της ασφάλειας.

Όπως και με οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο που έχει εκατομμύρια μέλη, είστε τελικά υπεύθυνος για την προσωπική σας ασφάλεια κατά την επαφή με τους ξένους.

Η ιστοσελίδα του CouchSurfing.com

Το Couchsurfing.com έγινε για πρώτη φορά δημόσια σελίδα το 2004 ως τρόπος για να ταιριάζει με τους ταξιδιώτες με πρόθυμους οικοδεσπότες. Ο ιστότοπος λειτουργεί πολύ με τον τρόπο άλλων κοινωνικών ιστοσελίδων. οι χρήστες προσθέτουν φίλους, δημιουργούν προφίλ, ανεβάζουν φωτογραφίες και στέλνουν μηνύματα.

Η εγγραφή ενός λογαριασμού στον ιστότοπο couchsurfing είναι δωρεάν, ωστόσο, τα μέλη μπορούν προαιρετικά να πληρώσουν μια μικρή χρέωση για να «επαληθευτούν» για πρόσθετη αξιοπιστία.

Φυσικά, οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται την ιστοσελίδα όταν ψάχνουν για ένα μέρος για να μείνουν, ωστόσο, χρησιμεύει επίσης ως μια online κοινότητα για τους ταξιδιώτες. Πρέπει να αγοράσετε μοτοσυκλέτα στο Βιετνάμ; Μπορείτε πιθανώς να συνδεθείτε με έναν ταξιδιώτη που φεύγει από το Βιετνάμ και θέλει να πουλήσει την δική του.

Το Couchsurfing.com είναι καλό για να συναντήσετε φίλους της πραγματικής ζωής, να βρεθείτε σε ταξίδια και να συναντηθείτε. Οι σελίδες της κοινότητας είναι εύχρηστες για να λαμβάνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τους επερχόμενους προορισμούς.

Οι ομάδες στην ιστοσελίδα couchsurfing λειτουργούν από τοπικούς εθελοντές που είναι γνωστοί ως πρεσβευτές. Οι τοπικές ομάδες συχνά πραγματοποιούν άτυπες συναντήσεις και συγκεντρώνονται για εκδηλώσεις και εκδρομές. Ακόμη και όταν δεν ταξιδεύετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ομάδες και τους πρεσβευτές για να συναντήσετε συναδέλφους ταξιδιώτες και ενδιαφέροντες ανθρώπους στο σπίτι.

Συμβουλή: Προσπαθείτε να μάθετε μια νέα γλώσσα; Χρησιμοποιήστε το couchsurfing.com για να βρείτε ανθρώπους από αυτή τη χώρα που μπορεί να περνούν από τη γενέτειρά σας. Οι ταξιδιώτες είναι συχνά στην ευχάριστη θέση να συναντηθούν για καφέ και μια πρακτική συνεδρία.

Πώς να είσαι καλός καουτσούκ

Αν και το couchsurfing είναι εντελώς δωρεάν, θυμηθείτε ότι οι οικοδεσπότες σας δεν αποζημιώνονται για την προσφορά των σπιτιών και του χρόνου τους - το κάνουν για να συναντήσουν τους ανθρώπους και να σχηματίσουν νέες φιλίες.

Να είστε καλός couchsurfer γνωρίζοντας τον οικοδεσπότη σας. σχεδιάζετε να περάσετε λίγο χρόνο μαζί τους και όχι απλά να φτάσετε όταν είναι καιρός να κοιμηθείτε. Φέρνοντας ένα μικρό δώρο είναι προαιρετικό, αλλά πάντα σχεδιάζετε να αλληλεπιδράσετε λίγο. Αφού αναχωρήσετε, αφήστε μια καλή παραπομπή για αυτούς, εάν η εμπειρία ήταν θετική.

Ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν δήλωσε ότι «οι επισκέπτες, όπως τα ψάρια, αρχίζουν να μυρίζουν μετά από τρεις μέρες». Ανεξάρτητα από το πόσο θετική είναι η αλληλεπίδραση, λάβετε υπόψη τις συμβουλές για τη φασκόμηλο και μην ξεχνάτε ποτέ την υποδοχή!