Η διαφορά μεταξύ ενός ξενώνα και ενός ξενοδοχείου

7 λόγοι για να επιλέξετε ένα Hostel αντί για ένα ξενοδοχείο

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ξενώνα και ενός ξενοδοχείου; Η γραμμή που χωρίζει τους δύο τύπους καταλυμάτων έχει καταστεί ασαφής - ιδιαίτερα στην Ασία.

Ξεχάστε τα βρώμικα κοιτώνα που γεμίζουν με κουκέτες και 20-μεμονωμένα ουρά για το κοινό μπάνιο. Πολλοί από τους ξενώνες που βρίσκονται σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές προσφέρουν ιδιωτικά δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο. Για λιγότερο κόστος ενός δωματίου του ξενοδοχείου, μπορείτε να απολαύσετε την ιδιωτικότητα μαζί με τα οφέλη της διαμονής σε έναν ξενώνα.

Ξενώνες σίγουρα δεν είναι μόνο για τους backpackers για τα διαστήματα μεταξύ των ετών πια. Οι boutique ξενώνες προσφέρουν τις περισσότερες από τις συνήθεις ανέσεις ενός ξενοδοχείου - αυτές που χρησιμοποιείτε πραγματικά, ούτως ή άλλως - μαζί με κάποια επιδόματα που πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν: χαρακτήρα, προσωπικότητα και ένα κοινωνικό περιβάλλον.

Επιλέγοντας να παραμείνετε σε ένα όμορφο ξενώνα και όχι σε ένα ξενοδοχείο, πολλά αλλάζουν όλη την εμπειρία ταξιδιού σας. Οι ταξιδιώτες σε ξενώνες ενδιαφέρονται συχνά να συναντήσουν άλλους ταξιδιώτες. Οι κοινόχρηστοι χώροι του ξενώνα ενθαρρύνουν περισσότερο την παραμονή και την κοινωνικοποίηση από ό, τι οι ξενοδοχειακές λόμπι τείνουν να κάνουν.

Και μην ανησυχείτε: τα bug bugs είναι στην πραγματικότητα ένα μεγαλύτερο πρόβλημα σε πολλά πολυτελή ξενοδοχεία !

Τι είναι ένας ξενώνας;

Πολλοί άνθρωποι δεν είναι σίγουροι για τη διαφορά μεταξύ ενός ξενώνα και ενός ξενοδοχείου. Ακόμη χειρότερα, ο "ξενώνας" και ο "πορνείο" μερικές φορές χρησιμοποιούνται αδιακρίτως στην άγνοια!

Παρόλο που οι ξενώνες χτυπάνε τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξακολουθούν να τείνουν να στοχεύουν σε ένα νεαρό πλήθος και όχι σε όλους τους ταξιδιώτες.

Πολλοί ξενώνες βρίσκονται σε σημεία κατά μήκος του μονοπατιού Appalachian και έξω από τα εθνικά πάρκα.

Οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες τείνουν να είναι πολύ πιο εξοικειωμένοι με την έννοια του ξενώνα. Με τα πολύ φτηνά κρεβάτια, οι ξενώνες κάποτε μόνο προσελκύουν τους σπουδαστές σε διακοπές και τους μακροχρόνιους ταξιδιώτες με πολύ αυστηρούς προϋπολογισμούς .

Το απλό στυλ φιλοξενίας αποτελείται από κουκέτες σε κοινόχρηστο δωμάτιο με ελάχιστη ή μη ιδιωτικότητα. Ναι, θα μπορούσατε να ακούσετε τους γείτονές σας ροχαλητό, και ναι, οι άνθρωποι περπατούσαν γύρω στο εσώρουχο τους.

Με έναν αυξανόμενο αριθμό "flashpackers", ζευγάρια και πιο εξελιγμένους ταξιδιώτες που προτιμούν την προστασία της ιδιωτικής ζωής, πολλοί ξενώνες προσφέρουν ιδιωτικά δωμάτια για τους ανθρώπους που υποχωρούν για να μοιραστούν έναν χώρο ύπνου με ξένους. Παρόλο που έχετε το δικό σας δωμάτιο, μπορείτε να βρείτε μερικές λιγότερες παροχές από ό, τι βρίσκονται στα ξενοδοχεία - έτσι τι.

Εάν μπορείτε να ζήσετε χωρίς κινηματογραφικά κανάλια premium και ένα γυμναστήριο, θα πληρώσετε λιγότερο από τις τιμές ξενοδοχείων και θα απολαύσετε τη συνάντηση νέων ανθρώπων.

Όχι όλοι οι ξενώνες δημιουργούνται ίσοι! Οι φθηνότερες επιλογές είναι στην πραγματικότητα ζεστές, θορυβώδεις, crashpads για party- orientated backpackers . Κάντε μια μικρή έρευνα και διαβάστε κριτικές για μπουτίκ ξενώνες πριν από την κράτηση.

Λόγοι για να μείνετε σε ένα ξενώνα

Πιθανές μειονεκτήματα της διαμονής σε έναν ξενώνα