Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της βροχερής περιόδου στην Ασία

Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της μουσώνης εποχής στην Ασία ακούγεται σαν μια κακή ιδέα στο χαρτί. Μετά από όλα, ένα μεγάλο μέρος της λαμπρότητας της εξερεύνησης μιας νέας χώρας συμβαίνει σε εξωτερικούς χώρους, όχι ενώ κολλάει μέσα στο ξενοδοχείο.

Αλλά η εποχή των βροχών σε ολόκληρη την Ασία δεν είναι πάντα ένα showstopper. Οι απογευματινές βροχοπτώσεις μπορεί να διαρκέσουν μόνο μία ώρα ή δύο. Ο ήλιος εξακολουθεί να λάμπει από καιρό, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων. Με λίγη τύχη, θα έχετε ακόμα να απολαύσετε πολλές ηλιόλουστες μέρες μαζί με το πρόσθετο επίδομα χαμηλότερων τιμών και λιγότερους τουρίστες.

Οι έμποροι και τα ξενοδοχεία συχνά δίνουν εκπτώσεις κατά τη διάρκεια της "εκτός" εποχής όταν έχουν λιγότερες επιχειρήσεις.

Η Ασία επηρεάζεται από διαφορετικά μοσόνια σε διαφορετικούς χρόνους. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια απλή "εποχή βροχών" που να καλύπτει ολόκληρη την Ασία. Για παράδειγμα, ενώ τα νησιά στην Ταϊλάνδη παίρνουν αρκετή βροχή τον Ιούλιο, το Μπαλί βρίσκεται στην κορυφή της ξηράς .

Εάν η προοπτική μιας βροχερής διακοπές είναι πάρα πολύ να εξετάσει, επιλέξτε έναν προορισμό που δεν ασχολείται με την εποχή των μουσώνων, ή αφήστε ανοιχτή την επιλογή να πάρετε μια φτηνή πτήση του προϋπολογισμού και να αλλάξετε χώρες!

Μήπως Βροχή κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της βροχερής περιόδου;

Όχι τυπικά, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Οι διαθέσεις της Μητέρας Φύσης αλλάζουν από έτος σε έτος. Για την απογοήτευση των καλλιεργητών ρυζιού, ακόμη και η αρχή των εποχών των μουσώνων δεν είναι τόσο προβλέψιμη όσο ήταν κάποτε. Οι πλημμύρες έχουν γίνει πιο συνηθισμένες την τελευταία δεκαετία καθώς ο καιρός εντείνεται και η υπερβολική ανάπτυξη προκαλεί διάβρωση.

Τα pop-up ντους στα απογεύματα μπορούν να στείλουν τους ανθρώπους να τρέχουν για κάλυψη, ωστόσο, υπάρχουν συχνά πολλές ηλιόλουστες ώρες την ημέρα για να απολαύσουν τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων.

Τα μειονεκτήματα του ταξιδιού κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων

Οφέλη από το ταξίδι κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων

Χρονισμός στο ταξίδι σας κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων

Η έναρξη και ο τερματισμός των εποχών των μουσώνων σίγουρα δεν έχουν τεθεί σε πέτρα - και δεν είναι δραστικά. Ο καιρός γενικά μετατοπίζεται αργά μεταξύ εποχών με αυξανόμενο αριθμό υγρών ή ξηρών ημερών.

Η άφιξη στην αρχή της εποχής των μουσώνων είναι λιγότερο ιδανική, διότι οι εποχιακές επιχειρήσεις θα έχουν πολλά χρήματα που εξοικονομούνται μετά την υψηλή περίοδο. Οι εργαζόμενοι είναι συχνά έτοιμοι για ένα διάλειμμα και μπορεί να είναι λιγότερο χρήσιμοι μετά από μια κουραστική περίοδο. Θα πρέπει ακόμα να αντιμετωπίσετε την αυξημένη βροχή, αλλά δεν θα έχετε το ίδιο δυναμικό για εκπτώσεις.

Η άφιξη στη μέση ή στο τέλος της χαμηλής σεζόν είναι πιο ιδανική. Παρόλο που υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για κακές καιρικές συνθήκες, οι επιχειρήσεις είναι πιο πρόθυμες να συνεργαστούν μαζί σας.

Ο ιδανικός χρόνος για να απολαύσετε τους περισσότερους προορισμούς είναι κατά τις εποχές "ώμου", τον μήνα πριν και τον μήνα μετά την εποχή των μουσώνων. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, θα υπάρξουν λιγότεροι τουρίστες, αλλά ακόμα πολύς ήλιος για να απολαύσετε!

Η εποχή του τυφώνα για τον Ειρηνικό διαρκεί από τις αρχές Ιουνίου έως τα τέλη Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τροπικές καταθλίψεις και τυφώνες που έρχονται στην Ιαπωνία και στις Φιλιππίνες μπορούν να επηρεάσουν τον καιρό σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία για μέρες, ίσως και εβδομάδες! Αν ακούσετε ένα ονομασμένο σύστημα καταιγίδων που έρχεται στην περιοχή σας, σχεδιάστε να κατεβείτε .

Συμβουλή: Οι λάσπες προκαλούν περισσότερες καθυστερήσεις μεταφοράς κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων. οι πρόσθετες πτήσεις καθυστερούν. Προσθέστε μία ή δύο ημέρες απομόνωσης - θα πρέπει να έχετε κάποιες φορές - σε δρομολόγια για απρόβλεπτες καθυστερήσεις.

Monsoon σεζόν στη Νοτιοανατολική Ασία

Σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, επικρατούν δύο εποχές: ζεστό και υγρό ή ζεστό και ξηρό . Μόνο σε υψηλότερα υψόμετρα και σε κλιματιζόμενα λεωφορεία θα πάτε ποτέ ψυχρός!

Παρόλο που υπάρχει μεγάλη διακύμανση, η εποχή των μουσώνων για την Ταϊλάνδη και τις γειτονικές χώρες κυμαίνεται περίπου μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, προορισμοί μακρύτερα προς τα νότια όπως η Μαλαισία και η Ινδονησία θα έχουν ξηρότερο καιρό. Ορισμένοι προορισμοί όπως η Σιγκαπούρη και η Κουάλα Λουμπούρ λαμβάνουν πολλές βροχοπτώσεις όλο το χρόνο .

Νησιά που επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων

Οι περισσότερες από τις δραστηριότητες που θα θέλατε να κάνετε σε ένα νησί είναι έξω, αλλά η υγρασία δεν είναι η μόνη ανησυχία. Οι φτωχές θαλάσσιες συνθήκες μπορούν να εμποδίσουν την αναρρόφηση πλοίων και επιβατηγών πλοίων να φτάσουν στα νησιά. Μερικά δημοφιλή νησιά κλείνουν για την περίοδο των βροχών και πρακτικά εγκαταλείπονται εκτός από λίγους κατοίκους όλο το χρόνο. Η επίσκεψη σε ένα από αυτά, κυρίως στα νησιά, κατά τη διάρκεια της μουσώνης εποχής, είναι μια δραστικά διαφορετική εμπειρία από την επίσκεψη κατά τη διάρκεια της ξηράς περιόδου.

Παραδείγματα εποχιακών νησιών που είναι δημοφιλή κατά τη διάρκεια των αιχμών, αλλά πρακτικά έκλεισαν για την περίοδο των βροχών είναι το Koh Lanta στην Ταϊλάνδη και τα Περτενιανά νησιά στη Μαλαισία . Άλλα δημοφιλή νησιά όπως το Langkawi στη Μαλαισία ή το Koh Tao στην Ταϊλάνδη παραμένουν ανοιχτά και απασχολημένα παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Θα έχετε πάντα επιλογές νησιών, ακόμη και κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών.

Ορισμένα νησιά, ακόμη και σχετικά μικρά όπως η Σρι Λάνκα, χωρίζονται από δύο εποχές των μουσώνων. Η ξηρή περίοδος για τις παραλίες στα νότια της Σρι Λάνκα είναι από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο , αλλά το βόρειο τμήμα του νησιού σε μικρή απόσταση δέχεται τη βροχόπτωση των μουσώνων κατά τους μήνες αυτούς!

Ο χρόνος για τους πιο ζεστούς μήνες διαφέρει επίσης μεταξύ των δύο κρατών της Μαλαισίας στο Βόρνεο . Το Kuching στο νότο είναι ξηρότερο το καλοκαίρι, ενώ το Kota Kinabalu στα βόρεια είναι ξηρότερο μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου.

Η περίοδος των μουσώνων στην Ινδία

Η Ινδία βιώνει δύο εποχές μουσώνων που επηρεάζουν τη μεγάλη υποκείμενη με διαφορετικούς τρόπους: το βορειοανατολικό μουσόνιο και το νοτιοδυτικό μουσόνιο.

Ο καυτός καιρός που προκαλεί καταιγίδες δίνει τη θέση του σε έντονες βροχές που μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες. Η μεγαλύτερη βροχή φτάνει γενικά στην Ινδία μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου - καθιστώντας τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων μια πραγματική δοκιμασία υπομονής!