Μαριχουάνα στην Ισλανδία

Είναι νόμιμο;

Η κατοχή, η καλλιέργεια, η πώληση και η κατανάλωση μαριχουάνας είναι όλες παράνομες στην Ισλανδία . Ειδικότερα, η κατοχή, η καλλιέργεια και η πώληση αυτού του ναρκωτικού τιμωρούνται σοβαρά. Οποιοσδήποτε έχει πιάσει αυτά τα πράγματα στην Ισλανδία αντιμετωπίζει τη δυνατότητα ποινής φυλάκισης.

Όταν πρόκειται για την κατανάλωση μαριχουάνας, ωστόσο, οι ισλανδικές αρχές τείνουν να επιβάλλουν βαρύτατα χρηματικά πρόστιμα και όχι χρόνο φυλάκισης στους πρώτους παραβάτες.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν είναι αποδεκτό.

Οι κυρώσεις για την κατοχή της μαριχουάνας ποικίλλουν εδώ, ανάλογα με το ποσό του φαρμάκου που έχει συλληφθεί με τον ένοχο. Για ένα πρώτο αδίκημα, ένα άτομο που έχει πιάσει μέχρι ένα γραμμάριο μαριχουάνας στην Ισλανδία μπορεί να περιμένει να πληρώσει 35000 κορώνες (το ισοδύναμο περίπου 550 δολαρίων). Εντούτοις, οι ποσότητες άνω των 0,5 kg θα έχουν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 3 μήνες φυλάκισης.

Φέρνοντας ζιζάνια στην Ισλανδία

Η μεταφορά μαριχουάνας στην Ισλανδία είναι επίσης παράνομη. Οι ταξιδιώτες που έχουν πιάσει το ναρκωτικό στη χώρα μπορούν να δοθούν μήνες φυλάκισης, ή ακόμα και χρόνια, αν παραβιάζουν ένα μεγάλο μέρος του φαρμάκου.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι στην Ισλανδία είναι προσεκτικοί για την αναζήτηση μαριχουάνας στις βαλίτσες των ταξιδιωτών που εισέρχονται στη χώρα. Οποιαδήποτε μαριχουάνα που βρίσκεται σε άτομο όταν περνάει μέσα από τα τελωνεία θα κατασχεθεί από τους Ισλανδούς τελωνειακούς υπαλλήλους και η αστυνομία θα κληθεί.

Ιατρική μαριχουάνα

Μια αυστηρά ελεγχόμενη εξαίρεση από τους νόμους της μαριχουάνας της Ισλανδίας είναι η χρήση ενός συγκεκριμένου είδους φαρμακευτικής μαριχουάνας.

Παρόλο που η χρήση μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς απαγορεύεται στην Ισλανδία, επιτρέπονται λίγα είδη φαρμάκων με βάση την κάνναβη στη χώρα.

Αυτό περιλαμβάνει το σπρέι Sativex, για παράδειγμα, το οποίο μπορεί να συνταγογραφηθεί σε ασθενείς με μυϊκή δυστροφία. Αυτά τα φαρμακευτικά προϊόντα μπορούν να ληφθούν μόνο με συνταγή από εγκεκριμένους νευροχειρουργούς, ωστόσο.

Συνεπώς, συνιστάται ιδιαίτερα οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να φέρουν οποιαδήποτε μορφή φαρμάκων με βάση τη μαριχουάνα στη χώρα θα πρέπει να ελέγξουν με τους τελωνειακούς υπαλλήλους ή την ισλανδική τελωνειακή αρχή εάν μπορούν να επιτραπεί να φέρουν το φάρμακό τους στη χώρα.

Όταν πρόκειται για την επιβολή των νόμων για την μαριχουάνα, η ισλανδική αστυνομία υπόκειται επίσης σε περιορισμούς. Οι ισλανδοί αστυνομικοί δεν έχουν γενική εξουσία να σταματούν και να αναζητούν όποιον τους αρέσει. Η αστυνομία στη χώρα αυτή μπορεί μόνο να αναζητήσει ανθρώπους που εύλογα θεωρούν ύποπτο.

Είναι εντυπωσιακό γεγονός ότι εκτός από τη δολοφονία, τα μόνα αδικήματα που θα παραμείνουν στο ποινικό μητρώο των ισλανδών πολιτών είναι αδικήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά. Ωστόσο, το γεγονός ότι τα άτομα συνεχίζουν να συλλαμβάνονται για αδικήματα μαριχουάνας υποδεικνύει ότι υπάρχει μια κουλτούρα παραγωγής και κατανάλωσης στην περιοχή της Ισλανδίας.

Σημειώστε ότι το παραπάνω άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια κάνναβης, τους νόμους περί ναρκωτικών, την ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας, τις ιατρικές χρήσεις για τη μαριχουάνα και άλλα θέματα που οι αναγνώστες ενδέχεται να θεωρούν προσβλητικό. Το περιεχόμενο προορίζεται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς ή ερευνητικούς σκοπούς και η χρήση ναρκωτικών ουσιών δεν απαγγέλλεται από αυτόν τον ιστότοπο.