Χρόνος βουνών: Η ζώνη ώρας της Αριζόνα

Η Αριζόνα δεν παρακολουθεί το χρόνο θερινής ώρας από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο κάθε έτους, οπότε για το ήμισυ του έτους η ώρα στο Phoenix, Flagstaff και σε άλλες πόλεις της Αριζόνα θα είναι διαφορετική από άλλες περιοχές της ζώνης Mountain Standard Time (MST) . Με άλλα λόγια, από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο κατά τη διάρκεια του DST, ο χρόνος στην Αριζόνα είναι ο ίδιος με αυτόν της ζώνης ώρας του ωκεανού της Καλιφόρνια (PDT).

Ο όρος Standard Time Mountain είναι επτά ώρες πίσω από το Universal Time, Coordinated (UTC) κατά τη διάρκεια της κανονικής ώρας και οκτώ πίσω κατά τη διάρκεια της DST, αλλά το Phoenix παραμένει επτά ώρες πίσω, επειδή η UTC δεν προσαρμόζεται για την ώρα θερινής ώρας.

Άλλα κράτη που περιλαμβάνονται στη ζώνη MST είναι το Κολοράντο, η Μοντάνα, το Νέο Μεξικό, η Γιούτα και το Ουαϊόμινγκ και τμήματα του Αϊντάχο, του Κάνσας, της Νεμπράσκα, της Βόρειας Ντακότα, του Όρεγκον, της Νότιας Ντακότα και του Τέξας.

Είτε επισκέπτεστε το Phoenix ή Flagstaff, γνωρίζοντας πως θα χρειαστεί να επαναφέρετε το ρολόι σας όταν φτάσετε στην Αριζόνα, θα σας βοηθήσει να μείνετε έγκαιρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Ωστόσο, να θυμάστε ότι αν επισκέπτεστε το νότιο Ναβάχο έθνος, το οποίο παρατηρεί το χρόνο θερινής ώρας.

Γιατί η Αριζόνα δεν τηρεί το DST

Παρά το γεγονός ότι ο χρόνος θερινής ώρας θεσπίστηκε με ομοσπονδιακό νόμο το 1966 με το πέρασμα του Uniform Time Act, ένα κράτος ή μια περιοχή μπορεί να επιλέξει να μην το παρατηρήσει. Ωστόσο, πρέπει πάντα να τηρεί το DST ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες Ηνωμένες Πολιτείες, αν επιλέξει να τηρήσει αυτή τη φορά την αλλαγή.

Το νομοθετικό σώμα της Αριζόνα ψήφισε να μην τηρήσει τη νέα νομοθεσία το 1968, κυρίως λόγω του κόστους που συνδέεται με την ψύξη των σπιτιών τα βράδια μετά την εργασία.

Δεδομένου ότι η Αριζόνα συνήθως φτάνει τις τριψήφιες θερμοκρασίες το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού, η προκύπτουσα «επιπλέον ώρα φως της ημέρας» χρησίμευσε μόνο για να αυξήσει το κόστος του κλιματισμού, αφού οι οικογένειες θα ξοδεύουν περισσότερες ώρες διόγκωσης της ημερήσιας θερμότητας στο σπίτι.

Παρόλο που η νομοθεσία εισήχθη στην Αριζόνα αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια για να αρχίσει να συμμορφώνεται με το Daylight Saving Time όπως και στην υπόλοιπη χώρα, κάθε φορά που συναντάται οργή από τους κατοίκους της περιοχής.

Άλλες περιοχές στις Η.Π.Α. που δεν τηρούν το χρόνο θερινής ώρας είναι η Χαβάη, η αμερικανική Σαμόα, το Γκουάμ, το Πουέρτο Ρίκο και οι Παρθένοι Νήσοι και μέχρι το 2005 η Ιντιάνα.

Πώς να γνωρίζετε την ώρα στην Αριζόνα

Παρόλο που τα κινητά τηλέφωνα και τα smartwatches έχουν κάνει χειροκίνητα την ενημέρωση της ώρας στις συσκευές σας σχεδόν παρωχημένες όταν ταξιδεύετε, μπορεί να είναι ωφέλιμο να γνωρίζετε πώς να υπολογίσετε την ώρα στην Αριζόνα βάσει του Universal Time Coordinated.

Το UTC είναι ένα πρότυπο χρόνου που βασίζεται στην περιστροφή της Γης, το οποίο, όπως και ο Greenwich Mean Time, μετρά τον ηλιακό χρόνο στο Prime Meridian (0 μοίρες μήκος) στο Λονδίνο, Αγγλία. Το UTC είναι το πρότυπο για τον τρόπο ρύθμισης των ρολογιών και την κατανόηση του χρόνου σε όλο τον κόσμο.

Καθώς ούτε η πολιτεία της Αριζόνα ούτε η Καθολική ώρα, Συντονισμένη παρατηρούν το χρόνο θερινής ώρας, η Αριζόνα είναι πάντα UTC-7-επτά ώρες πίσω από την καθολική ώρα. Αν γνωρίζετε ποια είναι η UTC, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, μπορείτε πάντα να γνωρίζετε ότι είστε μόνο επτά ώρες πίσω στην Αριζόνα.