Μαλαισιανός Οδηγός Τροφίμων της Ινδίας

Κορυφαία πιάτα, μαρμελάδες, προελεύσεις, συστατικά και τι να δοκιμάσετε

Οι Ταμίλ μουσουλμάνοι μετανάστευσαν από τη Νότια Ινδία στη δυτική ακτή της Μαλαισίας κατά τον 10ο αιώνα, φέρνοντας μαζί τους μια απίστευτη ποικιλία τεχνικών μαγειρέματος και μπαχαρικών. Η φιλελεύθερη χρήση αρωματικών μπαχαρικών και curries μαζί με υγιεινές επιλογές για χορτοφάγους καθιστούν την ινδική κουζίνα της Μαλαισίας απαραίτητη στην Πεναγκ και την Κουάλα Λουμπούρ .

Γνωστοί ως πάγκοι Mamak, τα κάποτε απλά καροτσάκια που πωλούν απλά ινδικά μουσουλμανικά φαγητά έχουν πλέον εξελιχθεί σε μεγάλα, μόνιμα εστιατόρια.

Πολλά εστιατόρια ινδικής κουζίνας της Μαλαισίας είναι ανοιχτά 24 ώρες, 365 ημέρες το χρόνο. Τα εστιατόρια του Mamak έχουν γίνει ένα δημοφιλές σημείο για τους ντόπιους για να κοινωνικοποιηθούν και να παρακολουθήσουν αθλήματα στην τηλεόραση.

Σήμερα, η ινδική κουζίνα της Μαλαισίας βρίσκεται σχεδόν σε κάθε γωνιά του Georgetown και της Κουάλα Λουμπούρ. Οι Μαλαισιανοί από όλα τα σκηνικά σκηνής γύρω από τους Mamak πάγκους απολαμβάνοντας το γαλακτώδες τσάι καφέ και κουτσομπολιά. Αν ψάχνετε για μια αλλαγή από τα μαλιαζικά πιάτα ζυμαρικών ή θέλετε να αποφύγετε το χοιρινό, κατευθυνθείτε στο τοπικό εστιατόριο Mamak για μια φθηνή, εντελώς νέα εμπειρία φαγητού!

Τρώγοντας ινδικό φαγητό της Μαλαισίας

Τα εστιατόρια του Mamak είναι περιστασιακά και χαλαρά - οι προστάτες ενθαρρύνονται να παραμείνουν για όσο διάστημα θέλουν. Το φαγητό είναι συνήθως σε διάταξη σε μπουφέ και σερβίρεται μόνο ελαφρώς ζεστή. Το φρέσκο ​​ψάρι ή το ψωμί Naan γίνεται πάντα κατόπιν αιτήματος καθώς και φρέσκο ​​χυμό και ροφήματα τσαγιού.

Αν και μερικά ινδικά εστιατόρια της Μαλαισίας έχουν μενού ή θα ανταποκριθούν σε ειδικά αιτήματα, τα περισσότερα παρέχουν μια γενναιόδωρη μερίδα λευκού ρυζιού και αναμένουν να επιλέξετε από τα τρόφιμα που έχουν ήδη προετοιμαστεί.

Μόλις επιστρέψετε στο τραπέζι σας, κάποιος θα έρθει γύρω και θα γράψει ένα εισιτήριο με βάση το τι και πόσα βλέπουν στο πιάτο σας. πληρώνετε πριν φύγετε. Με τις τιμές που δεν αναφέρονται και το συνολικό χρέος μέχρι την ιδιοτροπία του σερβιτόρου σας, η εκτίμηση του κόστους του γεύματος σας μπορεί να είναι αμηχανία! Μην πανικοβληθείτε, τα εστιατόρια Mamak είναι πάντα τα φθηνότερα μέρη για να πάρετε ένα μεγάλο γεύμα στη Μαλαισία.

Στο Georgetown , οι πάγκοι Mamak είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων για χαμηλή τιμή.

Δημοφιλές ινδικό φαγητό της Μαλαισίας

Σημείωση: Οι τρώγοντες πρέπει να γνωρίζουν ότι το κρέας που σερβίρεται στα εστιατόρια του Mamak είναι συνήθως ακατέργαστο - προσέξτε για τα μικρά κόκαλα τόσο στο κοτόπουλο όσο και στο ψάρι.

Πρόσθετα για να δοκιμάσετε σε Mamak Σταθμούς

Παρόλο που τα περισσότερα ινδικά φαγητά της Μαλαισίας στις στάμπες του Mamak είναι ήδη προετοιμασμένα, τα ψωμιά όπως το naan και roti είναι πάντα έτοιμα φρέσκα.

Παρακολουθώντας τους ειδικούς για το ψωμί tarik ή sling roti προσθέτει στην εμπειρία!

Εμφάνιση του σεβασμού

Παρόλο που η ανατροπή δεν αναμένεται ποτέ, μην ξεχνάτε ότι το προσωπικό του πάγκου του Mamak εργάζεται με βάναυση μέρες και νύχτες - μην κάνετε ό, τι καλύτερο για να μην κάνετε τη δουλειά σας πιο δύσκολη!

Προέλευση του Mamak

Η λέξη "Mamak" θεωρείται ότι προέρχεται από τη λέξη Tamil για τον θείο και χρησιμοποιείται ως όρος σεβασμού για τους πρεσβυτέρους. Σήμερα, η λέξη Mamak κακοποιείται μερικές φορές σε ένα υποτιμητικό πλαίσιο σε όλη τη Μαλαισία για να αναφερθεί στην ινδική μουσουλμανική κοινότητα. Αποφύγετε τη χρήση της λέξης Mamak εκτός εάν αναφέρεται σε τρόφιμα.