Ταξιδεύοντας στη Μαλαισία

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη Μαλαισία Ταξίδια

Ταξιδεύοντας Μαλαισία είναι εύκολη, προσιτή και συναρπαστική! Η γενναιόδωρη πολιτική θεωρήσεων της Μαλαισίας παρέχει στους ταξιδιώτες αρκετό χρόνο δωρεάν για να εξερευνήσουν την Κουάλα Λουμπούρ, τα τροπικά δάση (συμπεριλαμβανομένου ενός παράλληλου ταξιδιού στο Μπορνέο) και τα πολλά όμορφα νησιά και στις δύο πλευρές της χώρας.

Αν και η Ταϊλάνδη - ο μεγάλος γείτονας της Μαλαισίας στα βόρεια - παίρνει μεγάλη προσοχή από τους τουρίστες, η Μαλαισία καλωσορίζει τους ταξιδιώτες με ένα διαφορετικό συνδυασμό πολιτισμών που είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο μέρος.

Γενικές πληροφορίες

Τι να περιμένετε από τη Μαλαισία Ταξίδια

Ταξιδεύοντας στη Μαλαισία είναι μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσετε τον πολιτισμό από ένα μείγμα Μαλαισίας, κινεζικής, ινδικής και ιθαγενών ανθρώπων σε ένα μέρος. Η Κουάλα Λουμπούρ είναι ένα χωνευτήρι της Μέσης Ανατολής, της Νότιας Ασίας και πολλοί άλλοι πολιτισμοί στο χέρι. Θα γνωρίσετε τρόφιμα, φεστιβάλ και παραδόσεις από πολλές διαφορετικές εθνοτικές ομάδες στη Μαλαισία.

Η Μαλαισία είναι πολύ εύκολο να ταξιδέψει. Τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως. η επικοινωνία σπανίως δημιουργεί πρόβλημα στους κορυφαίους προορισμούς γύρω από τη Μαλαισία . Οι δρόμοι και η ταξιδιωτική υποδομή είναι σε άριστη κατάσταση.

Η Μαλαισία μπορεί να ταξιδέψει με προϋπολογισμό, αν και τα έξοδα διαμονής είναι ελαφρώς πιο ακριβά από αυτά που βρίσκονται στη γειτονική Ταϊλάνδη και την Ινδονησία.

Η κατανάλωση είναι φθηνή στα κάρβουνα και στα δικαστήρια τροφίμων, ωστόσο, η κατανάλωση αλκοόλ είναι σημαντικά πιο ακριβή από ό, τι στην Ταϊλάνδη.

Διαμονή στην Κουάλα Λουμπούρ μπορεί να είναι ακριβό και να έρχεται σε χαμηλότερο επίπεδο καθαριότητας από συγκρίσιμα μέρη στην Ταϊλάνδη. Τα bug bugs έχουν κάνει ακόμα μια αναζωπύρωση στα φθηνότερα μέρη για να μείνουν.

Το Couchsurfing και το AirBnB είναι καλές επιλογές στην Κουάλα Λουμπούρ. Δείτε τις καλύτερες ευκαιρίες για ξενοδοχεία στην περιοχή Κουάλα Λουμπούρ.

Οι άνθρωποι στη Μαλαισία

Καθώς ταξιδεύουν στη Μαλαισία, οι ταξιδιώτες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με ανθρώπους από ένα διαφορετικό μείγμα διαφορετικών εθνοτικών υποβάθρων. Σε οποιαδήποτε δεδομένη κατάσταση, θα βρείτε συχνά Malay, Ινδική και Κινεζική κοινωνικοποίηση και μιλώντας αγγλικά μαζί.

Οι αυτόχθονες πληθυσμοί στο Μαλαισιανό Βόρνεο, συλλογικά αναφερόμενοι ως άνθρωποι "Dayak", αποτελούνται από πάνω από 200 φυλές και υποομάδες. Πολλοί έχουν τις δικές τους γλώσσες και έθιμα.

Χρήματα στη Μαλαισία

Τα ΑΤΜ σε όλα τα μεγάλα δίκτυα είναι αξιόπιστα και μπορούν να βρεθούν σε ολόκληρη τη Μαλαισία . Όλα τα κυριότερα νομίσματα μπορούν να ανταλλάσσονται σε πόλεις και σε τουριστικούς προορισμούς. Οι πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές μόνο σε μεγάλα ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα, αν και μπορεί να προστεθεί μια χρέωση. Η Visa και η Mastercard είναι οι δύο πιο αποδεκτοί τύποι πιστωτικών καρτών.

Η χρήση των ταξιδιωτικών επιταγών καθίσταται όλο και πιο ξεπερασμένη.

Το Μαλαισιανό ringgit διατίθεται σε ονομαστικές αξίες RM1, RM5, RM10, RM20, RM50 και RM100. Τα ΑΤΜ συνήθως διανέμουν μόνο ονομαστικές αξίες RM50 και RM100. Το σπάσιμο μεγάλων ονομαστικών αξιών μπορεί μερικές φορές να είναι μια ταλαιπωρία. όταν είναι δυνατόν, επιλέξτε μηχανές που δίνουν μικρότερα τραπεζογραμμάτια .

Η ανατροπή δεν είναι συνήθης στη Μαλαισία , ωστόσο, μπορεί να αναμένεται μια μικρή συμβουλή σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Γλώσσα

Η Bahasa Malaysia δεν χρησιμοποιεί τόνους και οι κανόνες προφοράς είναι πολύ απλοί. Επίσης, η Bahasa Malaysia χρησιμοποιεί το αγγλικό αλφάβητο. Για τους λόγους αυτούς, η εκμάθηση της Bahasa Malaysia είναι σχετικά εύκολη σε σύγκριση με την εκμάθηση των ασιατικών γλωσσών με άγνωστα σενάρια όπως η Ταϊλάνδη, η κινεζική κινεζική και η βιετναμέζικη γλώσσα.

Παρόλο που η επίσημη γλώσσα είναι η Bahasa Malaysia, η πλειοψηφία του πληθυσμού μιλά επίσης αγγλικά λόγω του μεγάλου μείγματος εθνοτικών υποβάθρων. Η επιχείρηση εκτελείται συχνά στα αγγλικά με μεγάλες δόσεις περιφερειακού αργαλειού που ρίχνεται μέσα.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να διασκεδάσουν να μάθουν πώς να πουν γεια σε Malay και μερικές χρήσιμες φράσεις στη Μαλαισία . Χρησιμοποιώντας τη νέα γνώση της τοπικής γλώσσας είναι ένας σίγουρος τρόπος για να πάρετε ένα χαμόγελο.

Απαιτήσεις για τις θεωρήσεις

Οι Αμερικανοί πολίτες και οι περισσότερες εθνικότητες έχουν ελεύθερη είσοδο μέχρι και 90 ημέρες κατά την άφιξη. Μετά από αυτές τις 90 ημέρες, εάν επιθυμείτε να παραμείνετε περισσότερο, μπορείτε απλά να βγείτε από τη χώρα για λίγο και στη συνέχεια να επιστρέψετε για να λάβετε περισσότερες 90 ημέρες.

Εκτός εάν υπάρχουν ειδικές περιστάσεις, δεν χρειάζεται να υποβάλετε αίτηση για ταξιδιωτική βίζα προτού επισκεφθείτε τη Μαλαισία.

Ο Σαραουάκ, ένα από τα δύο κράτη της Μαλαισίας στο Βόρνεο , διατηρεί τους δικούς του ελέγχους μετανάστευσης. Παρόλο που η θεώρηση είναι δωρεάν, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν ξεχωριστή σφραγίδα για το Sarawak, η οποία μπορεί να είναι μικρότερης διάρκειας.

Δημοφιλή μέρη για επίσκεψη στη Μαλαισία

Διακοπές και φεστιβάλ

Ο Ραμαζάντ - ο μουσουλμανικός ιερός μήνας νηστείας και mdash παρατηρείται σε όλη τη Μαλαισία, όπως και το κινεζικό νέο έτος και ο Χάρι Μέρντεκα , η Μαλαισιανή ημέρα ανεξαρτησίας στις 31 Αυγούστου.

Το Φεστιβάλ Μουσικής του Παγκοσμίου Κόσμου που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στο Σαράουακ, το Μπόρνεο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ στην Ασία. Η τριήμερη εκδήλωση είναι μια γιορτή της εγχώριας κουλτούρας και καθημερινά εργαστήρια που ακολουθούνται από συγκροτήματα από όλο τον κόσμο.

Λόγω του μεγάλου ινδικού πληθυσμού, μερικά μεγάλα ινδικά φεστιβάλ όπως η Holi παρατηρούνται σε μέρη της Μαλαισίας.

Μετάβαση στη Μαλαισία

Η πλειονότητα των διεθνών πτήσεων έρχονται μέσω του Kuala Lumpur International Airport (κωδικός αεροδρομίου: KUL) είτε στην KLIA είτε στο νέο τερματικό KLIA2, τον κόμβο της AirAsia και το σπίτι σε άλλες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Μια υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο συνδέει τα δύο τερματικά, ωστόσο, θα πρέπει από το τερματικό που θα αναχωρήσετε πριν φτάσετε για μια πτήση.

Άνετα πεντάωρα λεωφορεία που εκτελούνται καθημερινά μεταξύ της Κουάλα Λουμπούρ και της Σιγκαπούρης , επιτρέποντάς σας να επισκεφθείτε και τις δύο πόλεις χωρίς να χρειάζεται να πετάξετε!

Η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε τη Μαλαισία

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Μαλαισία εξαρτάται από το πού πηγαίνετε. Ο καιρός συχνά διαφέρει μεταξύ των νησιών εκατέρωθεν της χερσονήσου. Η Κουάλα Λουμπούρ είναι λίγο πολύ ζεστή και βρεγμένη καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, ωστόσο, τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων δεν είναι πραγματικά ένα μεγάλο πρόβλημα.

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Langkawi είναι κατά τους ξηρούς μήνες Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Από την άλλη πλευρά, τα Περτενιανά νησιά είναι τα καλύτερα κατά τους θερινούς μήνες του Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου.