Δωρεάν μουσεία στο Βερολίνο

Το Βερολίνο είναι μια πόλη των μουσείων και μερικά από τα μυστικά που κρατούνται καλύτερα είναι δωρεάν

Το Βερολίνο είναι γνωστό ως οικονομικό μέρος, πλούσιο σε ιστορία. Ωστόσο, αυτό δεν μεταφράζεται πάντοτε στα πολλά μουσεία. Ενώ οι πόλεις όπως το Λονδίνο έχουν μια πληθώρα δωρεάν μουσείων παγκόσμιας κλάσης, η επίσκεψη σε όλες τις συλλογές του Βερολίνου μπορεί να διαρκέσει αρκετά.

Ευτυχώς, υπάρχει χώρος μέσα στην πολυσύχναστη αγορά μουσείων στο Βερολίνο για μερικές ελεύθερες τοποθεσίες μουσείων. Συχνά μικρές, μερικές φορές ιδιόρρυθμες, αυτές οι εγκαταστάσεις καλύπτουν μοναδικές πτυχές της πόλης από στιγμές της ιστορίας έως την εξαιρετική της εξέλιξη ως σύγχρονη πρωτεύουσα.

Ετοιμαστείτε να εξετάσετε μερικές από τις λιγότερο γνωστές γωνιές της πόλης με τα καλύτερα δωρεάν μουσεία στο Βερολίνο.

Βερολίνο Μουσείο Friedrichshain-Kreuzberg

Περπατώντας γύρω από τις δημοφιλείς γειτονιές ( Kiez ) του Friedrichshain και του Kruezberg, διαιρεμένες από τον ποταμό Spree και τα παλιά ανατολικά γερμανικά σύνορα, οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν πόσο παλαιά συμβαίνει με νέα. Διασκεδάζοντας διακριτικά κοντά στο Kottbusser Tor, αυτό το μουσείο έχει μόνιμη έκθεση που καλύπτει τα 300 χρόνια αστικής ανάπτυξης. Από τις απαρχές των μεταναστών, μέχρι την αστραπιαία ανάπτυξη του πανκ , με τη σημερινή εξευγενισμό, τα μοντέλα των δρόμων απεικονίζουν πώς η πόλη έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Συνδυάζονται με αυτό το αντίγραφο οι λογαριασμοί ήχου και οι εικόνες των κατοίκων και των ιστοριών τους.

Διεύθυνση: Adalbertstraße 95Α, 10999 Βερολίνο-Kreuzberg
Τηλέφωνο: 030 50585233
Μετρό: U / S-Bahn Kottbusser Tor
Ανοικτό: Τετ - Κυρ 12:00 - 18:00

Μουσείο Συμμαχικών

Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά προάστια του Βερολίνου κοντά στην αμερικανική πρεσβεία , το AlliiertenMuseum τεκμηριώνει την περίπλοκη πολιτική σχέση των δυτικών συμμάχων μεταξύ 1945 και 1994.

Με πληροφορίες στα γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά, υπάρχουν μόνιμα εκθέματα που καλύπτουν τους διάφορους τομείς, διαφυγές σήραγγας και επικοινωνία μεταξύ των γραμμών. Αυτό το μουσείο συγκρότημα περιλαμβάνει επίσης έναν πύργο ρολόι και ένα κομμάτι του Τείχους του Βερολίνου , αρχική DDR φύλακα από Checkpoint Charlie και British Handley Page Hastings αεροπλάνο μεταφοράς.

Διεύθυνση: Clayallee 135 14195 Βερολίνο
Τηλέφωνο: 030 818199-0
Μετρό: U-Bahn Oskar-Helene-Heim. S-Bahn Zehlendorf; Λεωφορείο 115 προς AlliiertenMuseum
Ανοιχτό: Καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10:00 - 18:00

Knoblauchhaus

Βρίσκεται στην ιστορική καρδιά της πόλης, Nikolaiviertel , το "Garlic House" έχει μια άνευ προηγουμένου είσοδο, αλλά αυτό το τριώροφο μουσείο αξίζει τον έλεγχο. Καλύπτει την ιστορία του Johann Christian Knoblauch και της οικογένειάς του στην προηγούμενη κατοικία τους ως παράδειγμα του κινήματος Biedermeier . Το ίδιο το κτίριο είναι προστατευμένο μνημείο, που χτίστηκε το 1760 και ένα από τα λίγα αρχοντικά στο Βερολίνο. Τα δωμάτια είναι πλήρως ανακαινισμένα ως μια σπάνια ματιά σε ποια ζωή ήταν σαν για τις μεσαίες τάξεις οικογένειες τον 18ο αιώνα.

Διεύθυνση : Poststraße 23, 10178 Βερολίνο
Τηλέφωνο : 030 24002162
Μετρό : U / S-Bahn Alexanderplatz; Λεωφορείο 248 στο Nikolaiviertel
Ανοικτό : Τετ - Κυρ 10:00 - 18:00

Das Museum der unerhörten Dinge

Το μικροσκοπικό "Μουσείο των Ανυποληψιών των Πράξεων", με μια διεύθυνση Harry Potter-esque ανάμεσα σε δύο κτίρια στο Schöneberg, είναι μια συλλογή από περιγραφές από το συναρπαστικό μυαλό του Roland Albrecht. Κάθε τυχαίο στοιχείο είναι τεκμηριωμένο με αγάπη με ένα συνοδευτικό κείμενο. Τα αντικείμενα κυμαίνονται από τα ερείπια από την απαγορευμένη "ζώνη θανάτου" του Τσερνομπίλ μέχρι τη γραφομηχανή του Βάλτερ Μπέντζαμιν στο κέρατο του ταράνδου και στο κομμάτι γούνας.

Αυτό το μουσείο είναι ένα παράδειγμα του είδους του όμορφου περίεργου που οι Βερολινέζοι φυσικά βαρύνουν.

Διεύθυνση : Crellestr. 5-6 10827 Βερολίνο
Τηλέφωνο : 030 7814932
Μετρό : Kleistpark U-Bahn; S-Bahn Julius-Leber-Brücke; Λεωφορείο M48, 85, 104, 106, 187, 204
Ανοιχτό : Τετ - Παρ 15:00 - 19:00

Μουσείο Μίτε

Αυτό το μουσείο γειτονιάς καλύπτει την περιφερειακή ιστορία του Mitte to Tiergarten στο Wedding. Ένα κτίριο από κίτρινο τούβλο του 1900, που κάποτε λειτούργησε ως σχολικό σπίτι, παρουσιάζει το ιστορικό της περιοχής, καθώς και την ανάπτυξη των συνοικιών και των ορίων τους. Αναπαράγονται οι ανακατασκευές των χώρων διαβίωσης, των εργοστασίων και ακόμη και του σχολικού χώρου του 1986.

Διεύθυνση : Pankstraße 47, 13357 Βερολίνο
Τηλέφωνο : 030 46060190
Μετρό : U-Bahn Pankstraße
Ανοικτό : Τετ - Κυρ 12:00 - 18:00

Μουσείο Blindenwerkstatt Otto Weidt

Πολλές από τις πιο οδυνηρές ιστορίες αντιστάσεως των Ναζί είναι εκείνες των ατόμων που στάθηκαν όταν είχαν πάντα να χάσουν.

Ο Otto Weidt ήταν μέρος της μυστικής αντιπολίτευσης. Απασχολεί κυρίως τυφλούς και κωφούς εργαζόμενους στο εργοστάσιό του και κρύβει τους εβραϊκούς υπαλλήλους. Το μουσείο βρίσκεται μέσα στο παλιό εργοστάσιο, μπαίνει πάνω από τους διαδρόμους του Hackescher Markt και λέει την ιστορία του, καθώς και εκείνους που βοήθησε.

Προστιθέμενο μπόνους: προσέξτε για τη γερμανίδα συνοδεία με ένα πραγματικά υπερβολικό μουστάκι!

Διεύθυνση : Rosenthaler Straße 39, 10178 Βερολίνο
Τηλέφωνο : 030 28 59 94 07
Μετρό : U-Bahn Weinmeisterstrasse / Gipsstrasse; S-Bahn Hackescher Markt
Ανοιχτό : Καθημερινά 10:00 - 20:00

Plattenbau-Museumswohnung

Πίσω από μια απίστευτη πόρτα διαμερισμάτων βρίσκεται ο άριστα διατηρημένος κόσμος του DDR Βερολίνου. Αυτό το διαμέρισμα τριών δωματίων είναι μια κάψουλα με πράσινα έπιπλα από βελούδο, ενσωματωμένη κουζίνα και ακόμη και παιδικό δωμάτιο. Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι δικά σας πίσω για μόλις 109 Deutschmarks! Αυτό το διαμέρισμα διατηρήθηκε άθικτο μετά από μια ανακατασκευή κτιρίου του 2004 με έπιπλα και αξεσουάρ που δωρήθηκαν από ενοικιαστές.

Διεύθυνση : Hellersdorfer Straße 179, 12627 Βερολίνο
Τηλέφωνο : 030 015116114440
Μετρό : U-Bahn Cottbusser Platz
Ανοιχτό : Κυριακή 14:00 - 16:00

Η είσοδος σε όλα αυτά τα υπέροχα μουσεία του Βερολίνου είναι δωρεάν, αλλά οι δωρεές ενθαρρύνονται. Δείξτε την υποστήριξή σας για αυτά τα εκθέματα και τις οργανώσεις που τις διευκολύνουν.