Κάθε γειτονιά του Βερολίνου πρέπει να ξέρετε

Το Βερολίνο είναι μια μεγάλη πόλη και μπορεί να είναι δύσκολο να φτάσετε το κεφάλι σας γύρω. Έχει νόημα ότι πολλοί τουρίστες στο Βερολίνο μπορούν να περάσουν αρκετές ημέρες στην πόλη χωρίς να αφήσουν την κεντρική γειτονιά του Βερολίνου Mitte .

Η πραγματικότητα είναι ότι το Βερολίνο χωρίζεται σε 12 διαφορετικές διοικητικές περιφέρειες. Αυτές οι περιοχές, ή το Bezirk , χωρίζονται περαιτέρω στο Kiez . Ακόμη και στο Kiez, οι περιοχές χωρίζονται περαιτέρω σε συγκεκριμένες περιοχές του δρόμου, όπως το Kollwitzkiez και το Bergmannkiez - το καθένα με τη δική του προσωπικότητα. Η πόλη προέκυψε από την ένωση πολλών μικρών χωριών και περιοχών που διατηρούν το χωριό τους αισθάνεται μέσα στο περιβάλλον της πόλης.

Προσθέτοντας τη σύγχυση, αυτές οι περιοχές περιστασιακά επαναπροσδιορίζονται. Friedrichshain και Kreuzberg, ξεχωριστή γειτονική Kiez, πρόσφατα ενώθηκαν μαζί. Ο γάμος, με τη δική του ισχυρή φήμη, βρίσκεται πλέον μέσα στο Mitte που έχει ένα πολύ διαφορετικό vibe. Και η γραμμή που χώριζε την πόλη δεν έχει εξαφανιστεί ποτέ - μια γραμμή από τούβλα εξακολουθεί να ανιχνεύει το μονοπάτι του Τείχους του Βερολίνου. Λιγότερο αισθητά, το Kiez εξακολουθεί να διακρίνεται ότι βρίσκεται στην Ανατολή και τη Δύση και έχει χαρακτηριστικά που πέρασαν από εκείνη την εποχή. Ενώ η περιοχή Mitte βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, υπήρχαν κάποτε δύο κέντρα του Βερολίνου - στα δυτικά γύρω από το Zoologischer Garten και στα ανατολικά γύρω από την Αλεξάντερπλατς. Αυτή η διαίρεση είναι ακόμη αισθητή.

Αυτό σημαίνει ότι οι γειτονιές των δρόμων προς τις οδούς μπορούν να έχουν διαφορετική προσωπικότητα και τιμή. Οι κεντρικές περιοχές του Mitte μπορεί να είναι ακριβές, όπως και οι μοντέρνες τοποθεσίες όπως το Schlesisches Tor στο Kreuzberg και γύρω από το Kollwitzplatz στο Prenzlauer Berg. Αυτή η συνεχώς μεταβαλλόμενη ατμόσφαιρα επιταχύνεται επίσης από την ταχεία εξευγενισμός που μερικές φορές φαίνεται ότι θα καταβροχθίσει μια πόλη. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την προβολή δρόμου google για να δείτε την πόλη. Αυτό το άδειο μέρος; Πολύ ιστορικό ξενοδοχείο τώρα. Αυτό το κατατεθειμένο ανθοπωλείο; Μπαρ Hipster. Αυτό το päti (κατάστημα βραδινών προϊόντων ); Διαφορετικά späti ...

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένας χώρος για όλους στο Βερολίνο. Αυτός ο οδηγός σε κάθε γειτονιά του Βερολίνου που πρέπει να ξέρετε θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα ταξίδι, να επιλέξετε ποιες περιοχές θα επισκεφθείτε και να βρείτε ένα ξενοδοχείο ή διαμέρισμα.