Όλοι για το ναό της Πνομ Πενχ στο Πννο

Επισκεφθείτε το Wat Phnom στην Πνομ Πενχ της Καμπότζης

Wat Phnom - μεταφρασμένο ως "ναός λόφων" - είναι ο ψηλότερος και σημαντικότερος ναός στην πρωτεύουσα της Καμπότζης της Πνομ Πενχ. Ο ναός, που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1373, ανεγέρθηκε σε έναν άνδρα κατασκευασμένο, ύψους 88 ποδιών, με θέα στην πόλη.

Ο ευχάριστος κήπος γύρω από το Wat Phnom προσφέρει στους τουρίστες και τους ντόπιους μια πράσινη ανακούφιση από το θόρυβο και το χάος στους πολυσύχναστους δρόμους της Πνομ Πεν. Οι ελκυστικοί χώροι χρησιμοποιούνται για συναυλίες, φεστιβάλ και μια φορά το χρόνο γίνονται το επίκεντρο της γιορτής του Καμποτζιανού Νέου Έτους .

Το Angkor Wat στο Siem Reap μπορεί να μονοπωλήσει το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού στην Καμπότζη, αλλά το Wat Phnom είναι ένα must-see εάν είστε κοντά στην Πνομ Πενχ.

Ο θρύλος

Το τοπικό μύθο ισχυρίζεται ότι το 1373 μια πλούσια χήρα με το όνομα Daun Chi Penh βρήκε τέσσερα χάλκινα αγάλματα του Βούδα μέσα σε ένα κυμαινόμενο δέντρο στον ποταμό Tonle Sap λίγο μετά από μια μεγάλη πλημμύρα. Συγκέντρωσε τους κατοίκους της γύρω περιοχής και τους άφησε να δημιουργήσουν ένα ανάχωμα 88 ποδιών και στη συνέχεια να ανεγερθεί ένα ιερό στην κορυφή για να κρατήσει τους Βούδες. Αυτός ο λόφος λέγεται ότι είναι η προέλευση της σύγχρονης Πνομ Πενχ, που κυριολεκτικά σημαίνει "λόφος του Πένχ".

Μια άλλη θεωρία αναφέρει ότι ο βασιλιάς Ponhea Yat , ο τελευταίος βασιλιάς του πολιτισμού των Χμερ, έκτισε το ναό το 1422 αφού μετέφερε την αυτοκρατορία του από το Angkor στην περιοχή της Πνομ Πεν. Πέθανε το 1463 και η μεγαλύτερη στούπα στην Wat Phnom εξακολουθεί να περιέχει τα απομεινάρια του.

Η ιστορία του Wat Phnom

Μην ξεγελιέστε να σκεφτείτε ότι όλα γύρω από το Wat Phnom χρονολογούνται από το 1373. Ο ναός αναγκάστηκε να ανακατασκευαστεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των αιώνων. η σημερινή δομή κατασκευάστηκε το 1926 .

Οι Γάλλοι βελτίωσαν τους κήπους κατά τη διάρκεια του αποικισμού τους και ο δικτάτορας Pol Pot έκανε πολλές τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια των Χμερ Ρουζ στη δεκαετία του 1970. Πολλά νέα αγάλματα έχουν προστεθεί για να ταιριάζουν σε διαφορετικά πολιτικά και θρησκευτικά συμφέροντα - ακόμη και προσκυνήματα για ταοϊστικές και ινδουιστικές πεποιθήσεις.

Η ξεθωριασμένη τοιχογραφία στην οροφή πάνω από το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα είναι πρωτότυπη και δεν έχει αποκατασταθεί ποτέ.

Επισκεφθείτε το Wat Phnom

Οι τουρίστες πρέπει να αγοράσουν εισιτήριο για US $ 1 στο γραφείο εισιτηρίων προτού να περπατήσουν μέχρι το λόφο στο ναό. Το γραφείο εισιτηρίων βρίσκεται στο κάτω μέρος της ανατολικής σκάλας. Η είσοδος στο συνημμένο μουσείο είναι επιπλέον $ 2. Διαβάστε περισσότερα για τα χρήματα στην Καμπότζη.

Αφαιρέστε τα παπούτσια σας όταν μπείτε στην κύρια περιοχή λατρείας. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την εθιμοτυπία για την επίσκεψη βουδιστικών ναών .

Καρότσια που προσφέρουν νερό, σνακ και μπιχλιμπίδια έχουν δημιουργήσει παντού γύρω από την είσοδο του ναού. Τα παιδιά και οι γηραιές γυναίκες πωλούν μικρά κλουβιά πουλιά για να απελευθερωθούν στην κορυφή του λόφου που λέγεται ότι φέρνουν καλή τύχη. Μην νομίζετε ότι η δαπάνη των χρημάτων σας θα βοηθήσει τα φοβισμένα πλάσματα, τα ίδια πουλιά συλλαμβάνονται ξανά λίγο μετά την απελευθέρωσή τους.

Πράγματα που πρέπει να δείτε γύρω από το Wat Phnom

Να πάρει εκεί

Η Πνομ Πενχ είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Καμπότζη και είναι καλά συνδεδεμένη με αεροπλάνο και λεωφορείο με την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ασία.

Το Wat Phnom βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Πνομ Πενχ , κοντά στον ποταμό Tonle Sap. Από την κεντρική αγορά περπατήστε επτά τετράγωνα βορειοανατολικά στον ναό ή ακολουθήστε την πολυσύχναστη λεωφόρο Norodom που τρέχει βόρεια και νότια κατευθείαν στον ναό.

Ασφάλεια και προειδοποιήσεις