Εθνικά τουριστικά συμβούλια της Ωκεανίας

Οι Ανεξάρτητες Χώρες της Μικρονησίας, η Μελανησία και η Πολυνησία

Οι γεωγράφοι χρησιμοποιούν το όνομα Ωκεανία σε μια τεράστια και ποικίλη περιοχή του Ειρηνικού. Περιλαμβάνει την Αυστραλία, την Παπούα Νέα Γουινέα, τη Νέα Ζηλανδία και τα νησιά του Ειρηνικού στις αλυσίδες Melanesian, Micronesian και Polynesian.

Εδώ, εστιάζουμε στα ανεξάρτητα έθνη στις τρεις μεγάλες ομάδες Νήσων του Ειρηνικού Ωκεανίας: Melanesia, Μικρονησία και Πολυνησία.

Για μια ματιά στους τουριστικούς πίνακες της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Παπουασίας-Νέας Γουινέας, κάντε κλικ εδώ .

Η "Ωκεανία" δεν είναι ακριβής όρος. Το νόημά του εξαρτάται από το αν εξετάζονται γεωλογικά, βιογεωγραφικά, γεωγραφικά ή γεωπολιτικά όρια. Χρησιμοποιούμε τον γεωπολιτικό ορισμό της Ωκεανίας, τον οποίο χρησιμοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη και πολλοί άτλαντες. Αποκλείει τα νησιά του Ινδο-οστερικού αρχιπελάγους: το Μπρουνέι, το Ανατολικό Τιμόρ, την Ινδονησία, τη Μαλάσια και τις Φιλιππίνες.

Ορισμένα νησιά της Ωκεανίας είναι ανεξάρτητες χώρες. Άλλοι παραμένουν ξένα αντικείμενα ή υπερπόντια εδάφη χωρών όπως η Αυστραλία, η Χιλή, η Γαλλία, η Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ. Ο κατάλογος αυτός επικεντρώνεται στις ανεξάρτητες χώρες της Ωκεανίας, με εξαίρεση την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Παπουασία-Νέα Γουινέα.

Εκτός από την αυστραλιανή ήπειρο, η Ωκεανία έχει τρεις μεγάλες περιοχές: τη Μελανήσια, τη Μικρονησία και την Πολυνησία. Τα ανεξάρτητα έθνη Melanesia είναι Φίτζι, Παπούα Νέα Γουινέα, Νήσοι Σολομώντα και Βανουάτου. Η Μικρονησία είναι το Ναουρού, το Παλάου, το Κιριμπάτι, οι Νήσοι Μάρσαλ και οι Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας (Chuuk, Kosrae, Pohnpei και Yap). Η Πολυνησία περιλαμβάνει τέσσερα κυρίαρχα έθνη: τη Σαμόα, την Τόνγκα, το Τουβαλού και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι υποβρύχιες ηφαιστειακές εκρήξεις δημιούργησαν τα μεγαλύτερα νησιά της Ωκεανίας. Πολλά από τα μικρότερα μεγάλωσαν από το ζωντανό κοράλλι. Η γη, η θάλασσα, ο ουρανός, η βιοποικιλότητα και ο πολιτισμός της Ωκεανίας πλέκουν ένα πολύχρωμο, αισθησιακό ταβάνι, που καλύπτει το περιβαλλοντικό φάσμα από έρημο βράχο έως τροπικό παράδεισο.

.