Γείτονες: Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Οι χώρες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας μπορεί να βρίσκονται μακριά από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, αλλά η γειτνίαση μεταξύ τους τις καθιστά ζευγάρι κοντινούς γείτονες.

Παρόλο που οι δύο χώρες απολαμβάνουν μια ισχυρή σχέση και είναι μόνο 3,5 ώρες απόσταση από το αεροπλάνο μακρυά από το άλλο, έχουν ένα μερίδιο των διαφορών μεταξύ τους.

Τόσο η Αυστραλία όσο και η Νέα Ζηλανδία έχουν μια μοναδική, ακμάζουσα κουλτούρα που εξελίχθηκε από μια συναρπαστική και σημαντική ιστορία και ένα ξεχωριστό, ταπεινωτικό τοπίο που προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Όλα για την Αυστραλία

Η Αυστραλία είναι η μικρότερη ήπειρος στον κόσμο, αν και αναφέρεται ως "μεγάλο νησί". Η Αυστραλία βρίσκεται νότια του ισημερινού και συνορεύει με τον Ινδικό Ωκεανό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Χάρη σε αυτή τη νότια τοποθεσία σε σχέση με την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αμερική και το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας, η Αυστραλία είναι σχεδόν παγκοσμίως γνωστή ως "η χώρα κάτω από κάτω".

Η χώρα αποτελείται από κράτη και εδάφη. Τα κράτη στην ηπειρωτική Αυστραλία περιλαμβάνουν τη Νέα Νότια Ουαλία, το Κουίνσλαντ, τη Νότια Αυστραλία, τη Βικτώρια και τη Δυτική Αυστραλία, ενώ η Τασμανία είναι το μόνο κράτος που βρίσκεται μακριά από την υπόλοιπη χώρα, απέναντι σε αυτό που ονομάζεται Bass Strait.

Τα εδάφη εντός της χώρας περιλαμβάνουν τη Βόρεια Επικράτεια και την Πρωτεύουσα της Αυστραλίας, η οποία φιλοξενεί την αυστραλιανή πρωτεύουσα της Καμπέρα. Άλλες γνωστές πόλεις στην Αυστραλία περιλαμβάνουν το Σίδνεϊ που βρίσκεται στη Νέα Νότια Ουαλία, τη Μελβούρνη που βρίσκεται στη Βικτώρια και το Μπρίσμπεϊν που βρίσκεται στο Κουίνσλαντ.

Από το 2016, ο πληθυσμός στην Αυστραλία υπολογίζεται ότι είναι περίπου 24,2 εκατομμύρια άνθρωποι. Όντας μια πολύ πολυπολιτισμική χώρα, η Αυστραλία έλαβε αλυσιδωτούς μετανάστες από όλες τις γωνιές του κόσμου από τον αποικισμό της, όπως οι Ιταλοί, οι Έλληνες και άλλοι μετανάστες της αλυσίδας της Δυτικής Ευρώπης στη δεκαετία του 1950.

Άλλες μεγάλες εισροές μεταναστών έφθασαν από τη νοτιοανατολική Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με αποτέλεσμα ένα διαφορετικό, πολύχρωμο πολιτιστικό κλίμα στην Αυστραλία.

Παρά τις πολλές γλώσσες που ομιλούνται σε σπίτια σε όλη την Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων των αυτόχθονων αυστραλιανών διαλέκτων, η κύρια γλώσσα της χώρας είναι η αγγλική.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι μια συνταγματική μοναρχία και η κυρίαρχη βασίλισσα της είναι η επικεφαλής της αγγλικής βασιλικής οικογένειας, η οποία σήμερα είναι η Ελισάβετ Β '.

Όλα για τη Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία έχει μια συνολική έκταση μικρότερη από 268.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Αυστραλίας και υπάρχουν πολλά εμπορικά ταξίδια μεταξύ των δύο, μεταξύ άλλων και με πλοίο. Στα περισσότερα κρουαζιερόπλοια, από την Αυστραλία μέχρι τη Νέα Ζηλανδία, διαρκεί περίπου τρεις ημέρες.

Δύο μεγάλα νησιά αποτελούν την πλειοψηφία της Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για το Βόρειο Νησί, το οποίο καταλαμβάνει περίπου 115.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και το Νότιο Νησί, το οποίο είναι μεγαλύτερο και εκτείνεται σε 151.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Επιπλέον, η Νέα Ζηλανδία φιλοξενεί μια διασπορά μικρών νησιών.

Ο πληθυσμός στη Νέα Ζηλανδία υπολογίζεται ότι θα είναι 4,5 εκατομμύρια από το 2016. Ο γηγενής πολιτισμός της Νέας Ζηλανδίας, ο πολιτισμός των μαορίων, κυριαρχεί στη σύγχρονη κοινωνία της Νέας Ζηλανδίας, εκτός από την εκλεκτική ποικιλία εθνοτήτων που σήμερα ονομάζουν την πατρίδα της χώρας.

Ένα θαλάσσιο κλίμα βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία, το οποίο διαθέτει δροσερά καλοκαίρια και χειμώνες. Το τοπίο χαρακτηρίζεται από μεγαλοπρεπή ηφαίστεια, βουνά και πλούσια βλάστηση, τα οποία προέρχονται από τον πόλεμο και ευρύ για να θαυμάσουν.

Επεξεργασμένο και ενημερωμένο από τη Sarah Megginson .