Σχεδιάστε μια επίσκεψη στο Caen της Νορμανδίας

Το Caen είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της Νορμανδίας

Το Caen είναι μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της Νορμανδίας και είναι μια όμορφη μικρή πόλη για να επισκεφθείτε. Η πατρίδα του William the Conqueror, ήρωας της μάχης του Hastings του 1066 , Caen ήταν ζωτικής σημασίας για την Ημέρα D και τις εκφορτώσεις της Νορμανδίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μια μικρή ιστορία

Ήταν ο δούκας Γουίλιαμ της Νορμανδίας που μεταμόρφωσε την τύχη του Caen. Ο Γουίλιαμ είχε ζητήσει το γάμο του μακρινού ξαδέλφου του, Ματίλντα της Φλάνδρας, στο γάμο, αλλά η καθολική εκκλησία αντιτάχθηκε σε αυτό που είδαν ως αυτή την μάλλον αμφίβολη ένωση.

Έτρεχαν μέχρι να χτιστούν εδώ τα δύο μοναστήρια του William, το L'Abbaye-aux-Hommes και το L'Abbaye-aux-Dames (Αβαείο των Κυριών).

Το δεύτερο αίτημα της Caen για διεθνή σημασία ήρθε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως και η γειτονική Bayeux , το Caen είναι πολύ κοντά στα Arromanches και τις παραλίες της Normandy Landing . Στις 6 Ιουνίου 1944, μια βαριά επιδρομή βομβαρδισμού των συμμάχων πυροδότησε πυρκαγιές που έκαψαν το κέντρο της πόλης. Στις 9 Ιουλίου, οι Καναδοί, που είχαν πάρει το Carpiquet Airfield, εισήλθαν στην πόλη. Ήταν η αρχή μιας γερμανικής εκστρατείας κατά των βομβαρδισμών που διήρκεσε άλλους δύο μήνες.

1.500 από τους πολίτες της πόλης κατασκηνώθηκαν στην εκκλησία του St. Etienne. Ένα νοσοκομείο δημιουργήθηκε στα κτίρια του μοναστηριού των Ανδρών, ενώ 4.000 κατοικούσαν στο ξενώνα του Καλού Σωτήρος (Bon Saveur) κοντά. Οι Σύμμαχοι, προειδοποίησε η πόλη, άφησαν τα κτήρια άθικτα. Η πλειοψηφία των πολιτών έφυγε από την πόλη για να ζήσει στα λατομεία και στις σπηλιές του Fleury, 2 χιλιόμετρα νότια του Caen.

Αλλά το Caen υπέφερε και πολλά από αυτά που βλέπετε σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό ανακατασκευή της παλιάς πόλης.

Γρήγορα γεγονότα για το Caen

Να φτάσετε εκεί

Από το Ηνωμένο Βασίλειο: Book on Voyages sncf

Ελέγξτε τις πλήρεις πληροφορίες για το πώς θα φτάσετε στο Caen από το Λονδίνο, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Παρίσι .

Caen Tourist Office
12 θέση St-Pierre
Τηλ .: 00 33 (0) 2 31 27 14 14
Ιστοσελίδα του Γραφείου Τουρισμού

Κορυφαία αξιοθέατα στο Καέν

Ξενοδοχεία σε και γύρω από το Caen

Le Dauphin
Ανάμεσα στο κάστρο και τις μονές, το ξενοδοχείο βρίσκεται σε ένα πρώην αρχοντικό και παρεκκλήσι. Υπάρχει ένα σπα και ένα καλό εστιατόριο που σερβίρει σπεσιαλιτέ της Νορμανδίας.
29 rue Gemare
Τηλ .: 00 33 (0) 2 31 86 22 26
Ιστοσελίδα ξενοδοχείου

Έξω από το Caen