Το πάρκο Terra Botanica στο Angers της Γαλλίας

Σχεδιάστε την επίσκεψή σας στο Βοτανικό Θεματικό Πάρκο του Θυρερού

Εισαγωγή:


Η Terra Botania στη Angers, Γαλλία, είναι ο τελευταίος νεοφερμένος στα θεματικά πάρκα της Γαλλίας. Άνοιξε τον Απρίλιο του 2010 με σκοπό να εξερευνήσει και να εξηγήσει το σύμπαν των φυτών, η ιδέα αυτού του καινοτόμου θεματικού πάρκου βοτανικής είναι εξαιρετικά φιλόδοξη. Όλες οι πτυχές της φυτικής ζωής - ιστορικές, γεωγραφικές, οικονομικές, συμβολικές, επιστημονικές και αισθητικές είναι εδώ, μερικές παρουσιάζονται σοβαρά, μερικοί με αποφασιστικά τρελλό τρόπο.

Είναι ένα σημαντικό νέο αξιοθέατο, οπότε μπορείτε να βοηθήσετε στον προγραμματισμό της επίσκεψής σας.

Τι υπάρχει για να δείτε:


Η Terra Botanica χωρίζεται σε τέσσερις διαφορετικούς «κόσμους». Το πάρκο καλύπτει 11 εκτάρια, οπότε αποφασίστε νωρίς για το τι θέλετε να δείτε. (Σήμερα υπάρχουν πολύ λίγα καθίσματα, επομένως και αυτά έχουν και κατά νου). Είναι επίσης πολύ καινούριο, έτσι βλέπετε ένα έργο σε εξέλιξη. έρχονται πίσω σε μερικά χρόνια και θα φαίνονται πολύ διαφορετικά.

Εάν το κάνετε αυτό λογικά, θα ξεκινήσετε με την ενότητα "Coveted" φυτά. Βρίσκεται στα αριστερά της εισόδου καθώς εισέρχεστε και χαρακτηρίζει τα φυτά που οι πρόγονοί μας αναζητούσαν για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες και τη σπανιότητά τους. Περάστε τον αφηγητή - έναν κινούμενο, μανιακό σπαθί και παπαγάλο. Αντ 'αυτού, κάνει για τα αξιοθέατα όπως η ταινία για τον Ατλαντικό του 18ου αιώνα που διασχίζει τη Βενεζουέλα του φυσιοδίφης και εξερευνητή, Αλέξανδρος von Humbolt.

Περνώντας μέσα από αυτό το πρώτο τμήμα, σύντομα θα πάρετε το κρέμασμα του πάρκου και θα το βρείτε ένα πραγματικό μείγμα.

Υπάρχουν αξιοθέατα που μπορείτε να περιμένετε σε ένα θεματικό πάρκο: βόλτες (σε βάρκα ή πετάλι καρύδι πάνω από τις κορυφές των δέντρων), ταινίες, παιχνίδια που διδάσκουν παιδιά (και ενήλικες) σχετικά με τα φυτά και εμπειρίες, το πράσο που ανακάλυψε τη δισκογραφική μουσική σε έναν κύβο (δεν αστειεύομαι).

Κάθε τμήμα έχει το προβάδισμα.

Στην περιοχή των «μυστηριωδών» φυτών, μην χάσετε το ταξίδι 3D ταινιών στο κέντρο του φυτού μετά το ταξίδι μιας σταγόνας βροχής μέσα από το δέντρο σε ένα κάθισμα που σας κινεί γύρω και καθρεφτίζει το ταξίδι. Υπάρχουν όμως και περιοχές που θα προκαλέσουν ίντριγκες στον σοβαρό κηπουρό: τα θερμοκήπια που στάζουν με περίεργα πράσινα φυτά που περιβάλλουν ατμό. υπέροχους περιπάτους πάνω από τις γέφυρες που δείχνουν τις διαφορές μεταξύ καλλιεργημένων ορυζώνων και τοπίων που δεν έχουν επηρεαστεί από τον άνθρωπο, λαχανόκηπο και σπάνια φυτά που δεν θα δείτε στον πίσω κήπο σας.

Συμβουλή: Κάντε ένα σχέδιο, πάρτε καλά παπούτσια και μπουκάλια νερού και αν θέλετε να φάτε στο εστιατόριο, πάρτε ένα τραπέζι στην εξωτερική βεράντα.

Μερικά στοιχεία και στατιστικά στοιχεία:


Αυτό το τεράστιο έργο κοστίζει 94 εκατομμύρια ευρώ. Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να συλλάβουν και να σχεδιάσουν αλλά μόνο 2 χρόνια για να χτίσουν. Έχει 367 εξαιρετικά δέντρα, 5.500 τροπικά δέντρα και θάμνους, 510 τριαντάφυλλα και 520 φυτά αναρρίχησης.

Γιατί στο Anjou;

Το Anjou είναι η κορυφαία φυτοκομική περιοχή της Γαλλίας, οπότε ήταν λογικό να οικοδομηθεί ένα θεματικό πάρκο για τα ισχυρά σημεία της περιοχής. Το σύνολο του Anjou είναι γεμάτο φυτώρια, γεωργικές και κηπευτικές επιχειρήσεις καθώς και σοβαρά κέντρα έρευνας και κατάρτισης. Η Anjou είναι ο κορυφαίος ευρωπαίος παραγωγός ορτανσιών και ο κορυφαίος γάλλος παραγωγός φαρμακευτικών φυτών, μήλων, αγγουριών, dahlias και πολλά άλλα.

Και η πρωτεύουσα της περιοχής, Angers, κερδίζει το βραβείο για την καλύτερη floral πόλη χρόνο με το χρόνο.

Το Angers είναι μια όμορφη πόλη, αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε από μόνη της. Είναι σχετικά μικρό, έτσι είναι εύκολο να περάσετε, έχει μερικά υπέροχα αστικά πάρκα και κήπους και ένα εντυπωσιακό μεσαιωνικό φρούριο, το σπίτι των ισχυρών Counts of Anjou για αιώνες. Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα του Angers , ο πιο ισχυρός και ελάχιστα γνωστός θησαυρός είναι η θεαματική και τρομακτική Ταπετσαρία της Αποκάλυψης .

Πρακτικές πληροφορίες:

Διεύθυνση: Route de Cantenay, Epinard
49000 Angers
Τηλ .: 00 33 (0) 2 41 25 00 00
Ιστοσελίδα (στα αγγλικά)

Εισιτήρια:

Ανοιξε:
Μάιο-τέλος Αυγούστου καθημερινά
Απριλίου, Σεπτεμβρίου: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Ώρες: 9 π.μ.-6 μ.μ. ή 10 π.μ.-7 μ.μ. ανάλογα με την ώρα του έτους (ελέγξτε τον ιστότοπο)

Διαβάστε για τα άλλα μεγάλα θεματικά πάρκα της Γαλλίας