Η Ταπετσαρία της Αποκάλυψης στο Κάστρο του Άνγκερς

Ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά έπιπλα στην Ευρώπη

Μέσα στο τρομερό Κάστρο Anjou στην Angers , θα ανακαλύψετε την πιο ισχυρή ταπετσαρία που θα δείτε ποτέ. Ανταγωνίζεται το Bayeux Tapestry για τις επιπτώσεις του, αλλά η ιστορία είναι πολύ διαφορετική.

Η Ταπετσαρία

Η μεγάλη ταπετσαρία μήκους 100 μέτρων (328 πόδια) στεγάζεται στο κάστρο σε μια ελαφρώς φωτισμένη γκαλερί η οποία παίρνει τα μάτια σας μερικά λεπτά για να συνηθίσετε. Ο χαμηλός φωτισμός προστατεύει τις χρωστικές λαχανικών από τα κόκκινα, μπλε και χρυσά μάλλινα νήματα και είναι εκπληκτικά ζωντανή.

Ρυθμίζει επίσης την ατμόσφαιρα για την επίσκεψη που θα θυμηθείτε για τον ένδοξο πλούτο και τις τρομακτικές σκηνές της Αποκάλυψης.

Η ιστορία χωρίζεται σε έξι «κεφάλαια», ακολουθώντας το τελευταίο κεφάλαιο της Καινής Διαθήκης του Αγίου Ιωάννη για την Αποκάλυψη. Σε μια σειρά προφητικών οραμάτων, μιλάει για την επιστροφή του Χριστού, τη νίκη του πάνω στο κακό, και το τέλος του κόσμου με τα διάφορα σημάδια του στον ουρανό, τις φρικαλεότητες και τις διώξεις. Κάθε ένα από τα έξι κεφάλαια έχει έναν αριθμό που κάθεται σε ένα δαίμονα που διαβάζει τα «Αποκάλυψη» που απεικονίζονται στις σκηνές που ακολουθούν.

Είναι ένα εξαιρετικό έργο τέχνης, αρκετά παγωμένο σε μερικές σκηνές, όπως αυτές που απεικονίζουν το τέρας με επτά κεφάλια. Αλλά ενώ προοριζόταν να μεταδώσει τη δύναμη του Θεού, ήταν επίσης μια πολιτική δήλωση. Η ταπετσαρία σχεδιάστηκε και υφαίνεται κατά τη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου μεταξύ των Αγγλικών και των Γαλλικών, η οποία έλαβε χώρα κατά διαστήματα μεταξύ 1337 και 1453.

Έτσι υπάρχουν ενδείξεις αυτής της μακράς σειράς πολέμων. Για τους πολίτες της εποχής, οι παραλλαγές ήταν προφανείς. Για παράδειγμα, στο κεφάλαιο όπου ο δράκος αναγνωρίζει την υπεροχή του τέρατος, παραδίδει ένα γαλλικό fleur-de-lys , το σύμβολο της Γαλλίας στον παλιό και φοβερό εχθρό. Προέρχεται από την Αποκάλυψη 12: 1-2:

"Και είδα ένα θηρίο που ανέβαινε από τη θάλασσα, με δέκα κέρατα και επτά κεφάλια, με δέκα διαδηλώματα πάνω στα κέρατα του και ένα βλάσφημο όνομα πάνω στα κεφάλια του. Και το θηρίο που είδα ήταν σαν λεοπάρδαλη, τα πόδια του ήταν σαν αρκούδα, και το στόμα του ήταν σαν το λιοντάρι. Και σε αυτό, ο δράκος έδωσε τη δύναμή του και το θρόνο του και μεγάλη εξουσία. " Αξίζει να το διαβάσετε για αυτό είναι ανακατεμένα πράγματα.

Συμβουλή: Εάν μπορείτε, διαβάστε το Revelations πριν πάτε, ώστε να είστε εξοικειωμένοι με την ιστορία ή να βρείτε μια συντομευμένη έκδοση και να την πάρετε μαζί σας. Σας δίνει μια πολύ μεγαλύτερη κατανόηση του αιματηρού πολέμου που βλέπετε σε αυτό το εξαιρετικό έργο.

Μια μικρή ιστορία

Η ταπετσαρία υφαίνεται στο Παρίσι μεταξύ του 1373 και του 1382 για τον Λουδοβίκο Ανζού. Αρχικά, ύψους 133 μέτρων και ύψους 6 μέτρων, σχεδιάστηκε από τον Hennequin de Bruges, τον σημαντικότερο ζωγράφο της σχολής της Μπριζ, ο οποίος ζούσε στη Γαλλία από το 1368 ως υπάλληλος του γαλλικού βασιλιά Charles V (1364- 1380). Ως έμπνευση για τις εικόνες, πήρε ένα από τα φωτισμένα χειρόγραφα του βασιλιά. Τα σχέδια αυτά υφαίνονται στη συνέχεια σε 100 ξεχωριστές ταπετσαρίες από τον Nicolas Bataille και τον Robert Poincon για 7 χρόνια.

Στην αρχή, κρεμάστηκε στον καθεδρικό ναό της Angers στις μεγάλες μέρες του φεστιβάλ.

Αλλά κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, η ταπετσαρία κόπηκε σε κομμάτια για την προστασία της και δόθηκε σε διαφορετικούς ανθρώπους. Μετά την επανάσταση, ένας καθεδρικός ναός του καθεδρικού ναού συγκέντρωσε τα κομμάτια πίσω (όλα εκτός από τα 16 που δεν έχουν ανακτηθεί και πιθανώς καταστράφηκαν) και η ταπετσαρία αποκαταστάθηκε μεταξύ 1843 και 1870.

Πρακτικές πληροφορίες

Angers Castle
2 περιπάτου du Bout-du-Monde
Άνγκερς, Μέιν-ο-Λουάρ
Τηλ .: 00 33 (0) 2 41 86 48 77
Ιστοσελίδα Κάστρο Angers

Ανοιχτό: 2 Μαΐου έως 4 Σεπτεμβρίου: 9.30 π.μ. έως 6.30 μ.μ.

5 Σεπτεμβρίου έως 30 Απριλίου: 10 π.μ. έως 5.30 μ.μ.
Τελευταία είσοδος 45 λεπτά πριν από το χρόνο κλεισίματος

Κλειστό

1 Ιανουαρίου, 1 Μαΐου, 1 Νοεμβρίου, 11 Νοεμβρίου και 25 Δεκεμβρίου

Τιμές

Ενηλίκων 8.50 ευρώ. 18-25 ετών δωρεάν για τους πολίτες μιας χώρας της ΕΕ. κάτω από 18s δωρεάν

Πού να μείνετε στο Angers

Διαβάστε τις κριτικές πελατών, συγκρίνετε τις τιμές και κρατήστε ένα ξενοδοχείο σε Angers με TripAdvisor.

Κοντά στο Terra Botanica , ένα από τα καλύτερα θεματικά πάρκα στη Γαλλία