Το Hot New Spa Treatment: Λουτρά άμμου

Αγαπάς παράξενες θεραπείες σπα; Εδώ είναι ένα νέο για να δοκιμάσετε: ένα λουτρό άμμου, γνωστό και ως psammotherapy, ή s και τη θεραπεία.

Η κολύμβηση άμμου αυξάνεται, σύμφωνα με το SpaFinder στην Έκθεση για τα Τάσεις του 2015. Όμως, όπως και πολλές θεραπείες σπα, τα λουτρά άμμου αποτελούν μέρος μιας αρχαίας θεραπευτικής παράδοσης που βοηθά στη μείωση του πόνου. Η άμμος θερμαίνει το σώμα ομοιόμορφα, βοηθώντας στην ανακούφιση του μυοσκελετικού και αρθριτικού πόνου. Όπως μια σάουνα ή ατμόλουτρο, η θερμότητα προκαλεί επίσης τον ιδρώτα, την αποτοξίνωση του σώματος.

και η υγρασία είναι κακή από την άμμο.

Η πρώτη γραπτή περιγραφή μιας θεραπευτικής ταφής με καυτή άμμο καταγράφηκε στην Siwa στην αρχαία Αίγυπτο. Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη στις ερημικές εκτάσεις γύρω από το Merzouga στο Μαρόκο, όπου οι τοπικοί Berbers έχουν ένα γρήγορο εμπορικό τουρισμό. Σε αυτό το επίπεδο, πώς λειτούργησε τότε είναι λίγο πολύ πώς λειτουργεί τώρα. Κάποιος σκάει μια ρηχή τρύπα το πρωί, οπότε η άμμος θα ζεσταθεί. Ο "πελάτης" ξαπλώνει στην άμμο με την όψη προς τα πάνω, κρατώντας το κεφάλι του ελεύθερο, ενώ το σώμα του καλύπτεται από βαρειά άμμο. Ο Βέρμη καταλύει τον πελάτη, τον προστατεύει από τον σκληρό ήλιο και του δίνει ποτά με νερό. Είκοσι λεπτά αργότερα, ο πελάτης είναι άγονος και (ιδανικά) αισθάνεται πολύ ζωντανός.

Πιο πολυτελείς εκδόσεις της θεραπείας άμμου μπορούν να βρεθούν στο Qasr Al Sarab Desert Resor από την Anantara στο Αμπού Ντάμπι. Και η μαζική τουριστική / ψυχαγωγική πόλη της Σαουδικής κυβέρνησης, το Al Uqair, που θα ανοίξει το 2017, θα διαθέτει ένα ολόκληρο κέντρο κολύμβησης άμμου.

Ένα από τα καλύτερα μέρη για να πάρετε ένα λουτρό άμμου (ή suna-buro) είναι στα ζεστά ηφαιστειακά εδάφη του Kyushu, ένα νότιο ιαπωνικό νησί με ένα βάλτο υποτροπικό κλίμα και ηφαιστειακές θερμές πηγές. Φορώντας ένα ελαφρύ ρόμπα που ονομάζεται yukata, ξαπλώνετε δίπλα σε μια σειρά από συντρόφους κολυμβητές άμμου, τοποθετείτε το κεφάλι σας σε ένα ξύλινο μπλοκ και καλύπτεται με άμμο από έναν υπάλληλο.

Η άμμος είναι βαριά (κλειστοφοβική προσοχή!) Και δεν μπορείτε να κινηθείτε. Θα τον ιδρώσετε, αλλά η άμμος απομακρύνει την υγρασία.

Το πάρκο του Μπρένερ στο Baden-Baden της Γερμανίας έχει προσφέρει θεραπεία για ζεστό άμμο για 20 χρόνια, αλλά σήμερα η κολύμβηση άμμου συμβαίνει από τη Μαδέρα μέχρι το Ουζμπεκιστάν στην Κορέα και σε ιαματικές πηγές στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία, σύμφωνα με το SpaFinder.

Για τους υπόλοιπους από εμάς, νέα τραπέζια μασάζ άμμου φέρνουν τη διεισδυτική θερμότητα των αραβικών λουτρών άμμου σε οποιοδήποτε σπα. Η πρωτοπόρος Gharieni έχει ξεδιπλώσει το τραπέζι άμμου MLX Quartz. Οι spa-goers βυθίζονται σε ένα θερμαινόμενο κρεβάτι με ζεστή άμμο και χαλαζία, με τεχνολογία που επιτρέπει τη μετατόπιση της άμμου για να μαλακώσει απαλά από κάτω, ενώ οι θεραπευτές μασάζ πάνω.

Αυτά τα πρωτοποριακά τραπέζια άμμου μπαίνουν σε πολλά κορυφαία ιαματικά λουτρά, από το Spa Nalai στο Grand Hyatt στο Μανχάταν έως το μόλις ανακαινισμένο Four Seasons Hotel Riyadh στη Σαουδική Αραβία στο Awaken Whole Life Center στο Unity Village του Μιζούρι. Ο Sammy Gharieni, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Gharieni, σημειώνει ότι "τα τραπέζια άμμου είναι τόσο δημοφιλή, ότι σε πέντε με δέκα χρόνια φαίνονται να γίνονται στάνταρ στα ιαματικά λουτρά".

Τα λουτρά άμμου αποτελούν μέρος μιας γενικής τάσης για περισσότερη ισλαμική επίδραση θεραπείες spa και συστατικά, σύμφωνα με το SpaFinder. Τα ιαματικά φυτά της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, τα μπαχαρικά, οι αρχαίοι κόκκοι και τα φρούτα, όπως οι ελιές, οι φελλούγγες, τα teff, τα κουρκούμη και τα harissa, είναι περιζήτητα για τα "superfoods" - freekeh, fenugreek, teff, turmeric και harissa.

Το γάλα από καμήλες, το μαύρο έλαια, τα φρούτα baobob και το τριαντάφυλλο χρησιμοποιούνται για τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα ομορφιάς. Και περισσότερα ιαματικά λουτρά της Μέσης Ανατολής / Αφρικής που κινούνται πέρα ​​από τα "ασιατικά" μενού, για να προχωρήσουν βαθύτερα στα ιθαγενή συστατικά.