Τι μοιάζει με ένα μασάζ;

Τι μοιάζει με μασάζ; Αυτό εξαρτάται από το είδος του μασάζ που ζητάτε - και πόσο καλά μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον θεράποντα μασάζ σας. Είναι σημαντικό να έχετε λίγη γνώση και για τις δύο πτυχές του μασάζ, ώστε να απολαμβάνετε την εμπειρία. Τελικά, εσύ είσαι αυτός που έχει τον έλεγχο της πίεσης που προσφέρει ο θεραπευτής.

Σουηδικό μασάζ είναι ένα βασικό μασάζ που είναι ιδανικό για αρχάριους ή ανθρώπους που ενδιαφέρονται για ένα μασάζ θα βλάψουν.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους ενός σουηδικού μασάζ είναι να χαλαρώσει το σώμα, αλλά και οξυγονώνει το αίμα, βοηθά το λεμφικό σύστημα να αφαιρέσει τις τοξίνες, βελτιώνει την κυκλοφορία και αυξάνει την μυϊκή γκάμα και την ευελιξία. Εάν έχετε πιο αυστηρές περιοχές όπου θέλετε περισσότερη προσοχή, μπορείτε σίγουρα να το ζητήσετε στο πλαίσιο ενός σουηδικού μασάζ.

Το βαθύ μασάζ ιστού είναι παρόμοιο με το σουηδικό, αλλά μπορείτε να περιμένετε ισχυρότερη πίεση και μεγαλύτερη εστίαση στην απελευθέρωση χρόνιων σφιγμένων μυών. Ο θεραπευτής μπορεί να χρησιμοποιεί τεχνικές όπως η θεραπεία με σημείο ενεργοποίησης που μπορεί να αισθάνεται άβολα, αλλά πάντα ελέγχετε την πίεση και μπορείτε να ενημερώσετε τον θεραπευτή εάν είναι πάρα πολύ. Μερικές φορές, ακόμη και μέτρια πίεση σε πολύ σφιχτούς μυς μπορεί να προκαλέσει πόνο, οπότε είναι πραγματικά σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον θεραπευτή σας.

Ξεκινήστε με σουηδική

Συνήθως είναι καλύτερο να εξοικειωθείτε με το μασάζ (και τον θεραπευτή) ξεκινώντας με ένα σουηδικό μασάζ.

Καθώς το σώμα σας αρχίζει να συνηθίζει να αγγίζει και να χαλαρώνει, μπορεί να νιώσετε κίνητρα για να δοκιμάσετε βαθύτερη πίεση και διαφορετικές μορφές μασάζ, συμπεριλαμβανομένων των αθλημάτων, της θερμής πέτρας και της θεραπείας σημείου ενεργοποίησης. Αν και αλληλεπικαλύπτονται, όλοι έχουν τις δικές τους τεχνικές και ειδικότητες και όσο περισσότερο δοκιμάζετε, τόσο περισσότερο μαθαίνετε τι σας αρέσει.

Ο δεύτερος παράγοντας που επηρεάζει το πώς αισθάνεται το μασάζ είναι ο θεραπευτής. Κάθε μασάζ θεραπευτής έχει το δικό του στυλ. Ένα σουηδικό μασάζ μπορεί να είναι ένα αργό, χαλαρωτικό μασάζ με ελαφριά πίεση σε μια σθεναρή ή ταχύτερα μεταβαλλόμενη θεραπεία με σταθερή πίεση - ανάλογα με τον θεραπευτή. Και πάλι, μπορείτε να ζητήσετε να ρυθμίσετε την πίεση - περισσότερο ή λιγότερο. Με βαθιούς ιστούς, ορισμένοι θεραπευτές είναι πολύ ισχυροί και χρησιμοποιούν σταθερή πίεση σε όλο το μασάζ. Άλλοι θερμαίνουν το χαρτί και στη συνέχεια ασκούν πίεση αργά και επικεντρωμένα, ωθώντας τους μυς να απελευθερωθούν.

Δεν έχει σημασία τι είδους μασάζ παίρνετε, ή ποιος είναι ο μασάζ θεραπευτής είναι, το μασάζ πρέπει να αισθάνονται καλά! Ένα μασάζ δεν πρέπει ποτέ να βλάψει. Ακόμα και ένα βαθύ μασάζ ιστού θα πρέπει να αισθάνεται καλά και να χαλαρώνει βαθιά. Εάν ένα μασάζ αισθάνεται επώδυνο, είναι πιθανώς μεγαλύτερη πίεση από ό, τι μπορείτε να πάρετε. Ακούστε το σώμα σας. Μη διστάσετε να δηλώσετε την προτίμησή σας για πίεση πριν και κατά τη διάρκεια του μασάζ. Εκτός αν είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι κατά την ανάγνωση ενός σώματος, ο θεραπευτής μασάζ δεν θα ξέρει αν είναι πάρα πολύ αν δεν τους πείτε.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός μασάζ

Για να βάζετε τον εαυτό σας στα ανατολικά κατά τη διάρκεια του πρώτου μασάζ σας, βοηθάει να μάθετε τι συμβαίνει. Γενικά ξεκινάτε με την όψη προς τα κάτω, το πρόσωπό σας σε μια κούνια, ώστε να μην χρειαστεί να τραβήξετε το λαιμό σας.

Είστε συνήθως γυμνοί κάτω από μια πετσέτα ή φύλλο , αλλά ο θεραπευτής λειτουργεί μόνο από το μέρος του σώματος που αποκαλύπτεται. Μπορείτε επίσης να φορέσετε εσώρουχα ή οτιδήποτε άλλο σας κάνει να αισθάνεστε άνετα.

Ο θεραπευτής θα πρέπει να λέει μη-προφορικά ότι το μασάζ πρόκειται να αρχίσει και ότι η πρώτη πινελιά θα πρέπει να είναι ευγενής και όχι έκπληξη. Τα χέρια τους θα πρέπει να είναι ζεστά. Χρησιμοποιούν λάδι μασάζ έτσι ώστε τα χέρια τους να ολισθαίνουν ομαλά πάνω από το γυμνό δέρμα.

Οι μασάζ θεραπευτές χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό κλασικών σουηδικών εγκεφαλικών επεισοδίων μασάζ για την εργασία του μυϊκού ιστού:

Ορισμένοι θεραπευτές χρησιμοποιούν επίσης παθητικό τέντωμα, όπως το να κινείστε το χέρι πάνω από το κεφάλι σας για να κινητοποιήσετε την άρθρωση. Το στερεότυπο "καράτε μπριζόλα" κινούνται από τις ταινίες, όπου ο θεραπευτής γρήγορα "κόβει" τους μύες σας με την πλευρά των χεριών τους, δεν είναι πολύ συνηθισμένο πια.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε τι αισθάνεται ένα μασάζ και ποιο στυλ σας αρέσει είναι να δοκιμάσετε διαφορετικούς θεραπευτές . Και επιστρέψτε σε αυτά που σας αρέσει. Με αυτόν τον τρόπο απολαμβάνετε τα μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία του μασάζ.