Όντας γυμνό στο σπα

Το γυμνό γυμνό μπορεί να προκαλέσει κάποιο άγχος και σύγχυση, ειδικά εάν πρόκειται για πρώτη φορά. Τα μεγαλύτερα ερωτήματα φαίνεται να στροβιλίζονται γύρω από το γυμνό, ειδικά αν ο θεραπευτής μασάζ θα δει το σώμα σας γυμνό. Η απάντηση είναι "όχι", τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες και στα περισσότερα ιαματικά λουτρά και τα ιαματικά λουτρά προορισμού στον Καναδά, το Μεξικό και την Καραϊβική. Ειδικά οι ΗΠΑ είναι αυστηρές όσον αφορά την κουρτίνα, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα καλύπτεται με ένα φύλλο ή μεγάλη πετσέτα.

Μόνο το τμήμα του σώματος στο οποίο εργάζεστε εκτίθεται.

Spa Γυμνό Φοβία # 1: Φόβος να κρίνεται

Μια άλλη ανησυχία είναι ο φόβος του σώματος του να κρίνεται. Βεβαιωθείτε ότι οι μασάζ θεραπευτές είναι επαγγελματίες που είναι συνηθισμένοι να ασχολούνται με όλα τα είδη των σωμάτων, και ενδιαφέρονται περισσότερο για το τι συμβαίνει με τον μυϊκό ιστό σας.

Άλλοι άνθρωποι πηγαίνουν προς την άλλη κατεύθυνση με το γυμνό σπα. Δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν μπορούν να πάρουν ένα μασάζ χωρίς να καλύπτονται από ένα φύλλο. Λένε ότι είναι πιο άνετα με αυτόν τον τρόπο και δεν είναι σεξουαλικό. Λοιπόν, μπορεί να είσαι πιο άνετος χωρίς ένα φύλλο, αλλά οι περισσότεροι θεραπευτές δεν είναι. Τραβώντας το φύλλο πίσω (ή ζητώντας από το θεραπευτή γι 'αυτό) είναι συνήθως ένα προοίμιο της κακής συμπεριφοράς.

Μια πιο χαλαρή στάση προς το γυμνό

Μπορείτε να βρείτε μια πιο χαλαρή στάση απέναντι στο γυμνό σε μερικές ιαματικές πηγές ή ιαματικές πηγές με ιαματικές πηγές , όπως τα Ten Thousand Waves στο Santa Fe, NM

ή Esalen στο Big Sur, Καλιφόρνια. Αλλά μην περιμένετε γυμνότητα στην αίθουσα θεραπείας. Ακόμη και το θέρετρο Palm Springs της Καλιφόρνιας-προαιρετικό θέρετρο Sea Mountain χρησιμοποιεί το draping κατά τη διάρκεια του μασάζ στο σπα του.

Τα ευρωπαϊκά ιαματικά λουτρά είναι πολύ πιο χαλαρά για το γυμνό, τόσο στην αίθουσα θεραπείας όσο και στους συναδελφισμένους σάουνες.

Πρόκειται για εκπληκτικές συλλογές σάουνων, υδρομασάζ και δωματίων πάγου, που συχνά αποτελούν τμήμα θερμών πηγών. Στα γερμανικά ιαματικά λουτρά , οι ενήλικες όλων των ηλικιών απολαμβάνουν τον εαυτό τους στο γυμνό χωρίς να είναι αυτοσυνείδητοι. Είναι αρκετά διαφορετικό από το vibe στα αμερικανικά ιαματικά λουτρά, όπου ακόμη και να κάθεστε σε ένα co-ed lounge με έναν άνδρα μπορεί να είναι δυσάρεστο για μερικούς.

Spa γυμνός στο τυπικό αμερικανικό σπα

Πρώτα γενικά αλλάζετε σε ρόμπα και παντόφλες στα αποδυτήρια γυναικών ή ανδρών. Μερικές φορές σε μεγάλα πολυτελή ιαματικά λουτρά υπάρχουν ιδιωτικά αποδυτήρια όπου μπορείτε να γδύνομαι και να γλιστρήσετε έξω από τη δική σας ρόμπα. Συνηθέστερα θα γδύνομαι με άλλους ανθρώπους του ίδιου φύλου. Κάποιες ιαματικές λουτρές και αλυσίδες όπως το Masage Envy δεν έχουν αποδυτήρια, οπότε βγάζετε τα ρούχα σας στο δωμάτιο θεραπείας και γλιστράτε κάτω από το φύλλο.

Τα ιαματικά λουτρά στη Δύση έχουν συνήθως ατμόλουτρα, σάουνα και υδρομασάζ σε ξεχωριστούς χώρους αλλαγής ανδρών και γυναικών. Μπορείτε να πάτε γυμνός, να τυλίξετε τον εαυτό σας σε μια πετσέτα ή να φορέσετε ένα μαγιό. Στον ατμό ή τη σάουνα θα θελήσετε να φέρετε μια πετσέτα για να καθίσετε ή να ξαπλώσετε, για σκοπούς αποχέτευσης.

Μόλις βρεθείτε στη ρόμπα σας, θα πάρετε από μια περιοχή αναμονής (συχνά αποκαλούμενη "Ησυχαστική αίθουσα" ή "Σαλόνι διαλογισμού") από το θεραπευτή σας. Αυτό ξεχωριστό για άνδρες και γυναίκες ή co-ed, ανάλογα με το σπα.

Μερικοί προσφέρουν ακόμη και τις δύο επιλογές.

Γυμνότητα στο δωμάτιο θεραπείας

Κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας, ο θεραπευτής μασάζ έρχεται στο σαλόνι, καλεί το όνομά σας και σας μεταφέρει στην αίθουσα θεραπείας, κάνοντας κάποιες κουβέντες στο δρόμο. Στην αίθουσα θα πρέπει να σας ρωτήσω για περιοχές που σας απασχολούν και να σας δώσουν σαφείς οδηγίες για να βγείτε στο τραπέζι-ρόμπα, για να τον κρεμάσετε, να κοιτάξετε προς τα πάνω ή προς τα κάτω - και στη συνέχεια να φύγετε από το δωμάτιο. Ο θεραπευτής θα σας δώσει χρόνο για να πάρετε στο τραπέζι, στη συνέχεια χτυπήστε και ρωτήστε εάν είστε έτοιμοι πριν εισέλθετε.

Γενικά, είστε γυμνός κατά τη διάρκεια του μασάζ , αλλά πάντα καλύπτεται με φύλλα. Μόνο το τμήμα σώματος που μασάρεται εκτίθεται. Όταν έρθει η ώρα να γυρίσετε, ο θεραπευτής κρατάει το φύλλο και κοιτάζει μακριά, ώστε να καλύπτεται καθώς γυρίζετε.

Μπορείτε να φορέσετε εσώρουχα εάν δεν αισθάνεστε άνετα με πλήρη γυμνό, αλλά αυτό σημαίνει ότι ο θεραπευτής δεν μπορεί να λειτουργήσει τους μεγάλους μυς του gluteus maximus και των προσαρτημάτων του ισχίου, τα οποία είναι συχνά προβληματικές περιοχές.

Αλλά ό, τι σας αρέσει είναι αυτό που πρέπει να κάνετε.

Spa Θεραπείες που δεν απαιτούν γυμνό

Αν είστε νευρικοί σχετικά με το γυμνό γυμναστήριο, ξεκινήστε με ένα πρόσωπο , όπου ο αισθητικός αγγίζει μόνο το κεφάλι, τα χέρια, τους ώμους και μερικές φορές τα πόδια σας. Υπάρχουν επίσης στυλ μασάζ, όπου παραμένετε πλήρως ντυμένοι, όπως το ταϊλανδέζικο μασάζ και η ρεφλεξολογία. Η ρεφλεξολογία είναι η ασφαλέστερη επιλογή εδώ, καθώς το Ταϊλανδέζικο Μασάζ περιλαμβάνει κάποιες θέσεις που μπορούν να αισθάνονται ακόμα πιο εκτεθειμένες από ένα απλό σουηδικό μασάζ. Και μπορεί να είναι μια έντονη εμπειρία, ακόμη και για έμπειρους spa-goers. Υπάρχει επίσης η επιλογή mani-pedi.

Θεραπείες Spa που μπορεί να θέλετε να αποφύγετε

Σκεφτείτε δύο φορές για να πάρετε μια περιποίηση σώματος, όπως μια λάμψη αλατιού ή ένα ντους Vichy αν είστε ανήσυχοι με το γυμνό σπα. Είναι πιο πιθανό να εκτεθείτε σε κάποιο σημείο. Τα περισσότερα ιαματικά λουτρά προσφέρουν μίας χρήσεως εσώρουχα για τη θεραπεία του σώματος. Μερικές φορές είναι προαιρετικές και μερικές φορές οι αίθουσες spa σας τα φορούν.

Τα spa μπορούν να σας ζητήσουν να φοράτε μαγιό ή μαντηλάκια μιας χρήσης κατά τη διάρκεια θεραπειών υδροθεραπείας . (Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους άνδρες.) Οι γυναίκες συχνά έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν, αλλά πρέπει να αισθάνεστε άνετα με την ιδέα ότι ο θεραπευτής θα δει τα πάντα σε κάποιο σημείο.

Τα νόμιμα ιαματικά λουτρά δεν προσφέρουν ευτυχισμένες απολήξεις και αποτελεί σοβαρή παραβίαση της εθιμοτυπίας spa για να ζητήσει ένα. Αν πάτε εκεί, ο θεραπευτής έχει το δικαίωμα να τερματίσει αμέσως το μασάζ.