Τι είναι το ταϊλανδέζικο μασάζ;

Το Thai Massage είναι νέο για τα σύγχρονα ιαματικά λουτρά, αλλά είναι στην πραγματικότητα μια αρχαία μορφή μασάζ που πιστεύεται ότι έχει αναπτυχθεί από τους βουδιστές μοναχούς στην Ταϊλάνδη πριν από 2.500 χρόνια. Χρησιμοποιεί παθητική έκταση και απαλή πίεση κατά μήκος των ενεργειακών γραμμών του σώματος για να αυξήσει την ευκαμψία, να ανακουφίσει την ένταση των μυών και των αρθρώσεων και να ισορροπήσει τα ενεργειακά συστήματα του σώματος.

Επειδή το ταϊλανδέζικο μασάζ γίνεται πλήρως ντυμένο, μερικοί άνθρωποι το συνιστούν αν αισθάνεστε άβολα με το γυμνό .

Ωστόσο, το ταϊλανδικό μασάζ δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τους πρώτους θεατές. Γιατί; Πρώτα απ 'όλα, πρόκειται να βρεθείτε σε ένα futon με έναν θεραπευτή που κρύβεται πάνω σας, πιέζοντας τα πόδια σας, απλά για να ξεκινήσετε. Μπορεί να χρησιμοποιήσουν το βάρος του σώματός τους για να μετακινήσουν το σώμα σας σε διάφορες θέσεις για να επιτύχουν παθητικό τέντωμα.

Πολλά από αυτά που κάνει ο θεραπευτής είναι ασυνήθιστα και απροσδόκητα - και πρέπει να αισθάνεστε αρκετά άνετα με το αμάξωμα που μπορείτε να χαλαρώσετε ενώ το κάνουν. Αν απομακρύνετε τα ρούχα σας για να πάρετε ένα σουηδικό μασάζ είναι ένα ζήτημα, δοκιμάστε ρεφλεξολογία - ο θεραπευτής εργάζεται ακριβώς στα πόδια σας, αλλά τα οφέλη γίνονται αισθητά σε όλο το σώμα.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός ταϊλανδέζικου μασάζ

Το ταϊλανδικό μασάζ συνήθως λειτουργεί με συμπιεστικές - ρυθμικές πιέσεις που κατευθύνονται σε μυϊκούς ιστούς είτε από το χέρι είτε από τα δάκτυλα. Το ταϊλανδέζικο μασάζ γίνεται συνήθως σε ένα χαλί futon στο πάτωμα, με τον πελάτη να φορά χαλαρά ή ελαστικά ρούχα όπως τα εργαλεία γιόγκα.

Ο θεραπευτής βρίσκεται επίσης στο στρώμα και μετακινεί το σώμα σας σε διάφορα τμήματα και θέσεις, χωρίς καμία δουλειά από την πλευρά σας. Αυτός είναι ο λόγος που ονομάζεται μερικές φορές «γιόγκα τεμπέλης». Ταϊλανδέζικο μασάζ μπορεί να είναι χαλαρωτικό και ενεργοποιητικό, γι 'αυτό είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να είστε ενεργοί μετά το μασάζ σας.

Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί μια ποικιλία διαφορετικών ακολουθιών τεχνικών για τους πελάτες, οι οποίοι είτε θέτουν προς τα επάνω, τοποθετούν την όψη προς τα κάτω, είτε κάθονται είτε στην πλευρά τους.

Υπάρχει σταθερή επαφή σώματος μεταξύ του θεραπευτή και του πελάτη, αλλά αντί να τρίβει στους μύες, το σώμα συμπιέζεται, τραβιέται, τεντώνεται και κουνιέται.

Ταϊλανδέζικο μασάζ στην Αμερική

Το ταϊλανδικό μασάζ ασκείται στην Αμερική από τη δεκαετία του 1990, όταν οι Δυτικοί άρχισαν να το ασκούν. Το ταϊλανδέζικο μασάζ βρίσκεται συχνότερα σε σχέση με τις αμερικανικές ιαματικές πηγές, αλλά δεν μπορείτε να το βρείτε παντού για δύο λόγους. Κατ 'αρχάς, το spa χρειάζεται ένα δωμάτιο με ένα μεγάλο, μαξιλάρι για να προσφέρει μασάζ Ταϊλάνδης. Είναι πιο εύκολο αν το δωμάτιο είναι πάντα ρυθμισμένο για μασάζ Ταϊλάνδης, και όμως είναι περισσότερο από ένα αίτημα ειδικότητας. Είναι απλώς οικονομικότερη η έννοια του χώρου που έχει δημιουργηθεί με ένα τραπέζι για σουηδικό μασάζ. (Ορισμένα μέρη προσφέρουν σε "ταϊλανδέζικο πίνακα" μια τροποποιημένη μορφή ταϊλανδικού μασάζ που μπορεί να εκτελεστεί σε ένα κανονικό τραπέζι μασάζ.)

Ο δεύτερος λόγος που δεν συναντάται συνήθως είναι ότι απαιτεί ειδική εκπαίδευση. Πολλοί Αμερικανοί θεραπευτές μασάζ είναι σοβαροί φοιτητές που έχουν ταξιδέψει στην Ασία για εντατικά προγράμματα, αλλά άλλοι μπορεί να έχουν ένα εργαστήριο Σαββατοκύριακου. Ίσως θελήσετε να ρωτήσετε για την εκπαίδευσή τους προτού εγγραφείτε. Εάν ζείτε σε μια μεγάλη πόλη, ίσως να είστε σε θέση να πάρετε ένα υψηλής ποιότητας, όχι-frills Ταϊλανδικό μασάζ για λογικές τιμές.

Το ταϊλανδικό μασάζ έχει τις ρίζες του σε μια πνευματική παράδοση και σκοπός του είναι να θεραπεύσει ένα άτομο σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά. Δεν πρέπει να συγχέεται με το αισθησιακό μασάζ.

Τι είναι το ταϊλανδικό μασάζ στην Ταϊλάνδη;

Στην Ταϊλάνδη, μπορεί να βρεθεί σχεδόν οπουδήποτε, σε πάγκους στους δρόμους, και σε πολύ χαμηλή τιμή. Το Wat Pho στη Μπανγκόκ είναι αμφότεροι ένας ναός του 16ου αιώνα και σπίτι στα παλαιότερα παραδοσιακά σχολεία μασάζ της Ταϊλάνδης. Μετά την περιήγηση στο ναό, οι ταξιδιώτες μπορούν να περάσουν ένα μαθήματα μασάζ για 260 Baht για 30 λεπτά (7,50 δολάρια) ή 420 βατ για μια πλήρη ώρα (12,15 δολάρια).

Wat Pho Temple στην Μπανγκόκ είναι επίσης ένα θαυμάσιο μέρος για να μάθετε πώς να εκτελείτε στην πραγματικότητα ταϊλανδέζικο μασάζ. Τα μαθήματα προσφέρονται στα αγγλικά και κοστίζουν από 9.500 μπατ (περίπου 275 δολάρια) έως 42.000 μπατ. Δεν χρειάζεται να είστε εξουσιοδοτημένος θεραπευτής μασάζ για να πάρετε την τάξη, αλλά πρέπει να έχετε την άδεια να το εκτελέσετε όταν επιστρέψετε στις ΗΠΑ