Ταυρομαχίες στην Ισπανία

Πού να δείτε ταυρομαχίες στην Ισπανία

Μαζί με την κατανάλωση τάπας , την κατανάλωση σαγγρίων και την παρακολούθηση του φλαμένκο , η παρακολούθηση μιας ταυρομαχίας είναι στη λίστα πολλών ανθρώπων που πρέπει να κάνει όταν επισκέπτονται την Ισπανία. Αλλά πού πρέπει να δείτε ένα ταυρομαχίες; Βρείτε εδώ μια λίστα με μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ταυρομαχιών καθώς και πληροφορίες για μερικές από τις πιο δημοφιλείς πόλεις για την παρακολούθηση ταυρομαχίας στην Ισπανία.

Βλέποντας ταυρομαχία στην Ισπανία

Κρατήσεις ταυρομαχιών σε απευθείας σύνδεση μπορεί να είναι ένας πόνος, αλλά υπάρχουν τουλάχιστον αυτές οι επιλογές ανοικτή σε σας:

Η κατάσταση των ταυρομαχιών στην Ισπανία σήμερα

Η Μαδρίτη και η Ανδαλουσία συνεχίζουν να διοργανώνουν ταυρομαχίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα γήπεδα είναι συνήθως γεμάτα, τόσο με περίεργους τουρίστες όσο και με σκληρούς οπαδούς.

Το 2010, η κυβέρνηση της Βαρκελώνης απαγόρευσε τις ταυρομαχίες στην Καταλονία. Διαβάστε περισσότερα εδώ: Ban Bullfighting Ban .

Ιστορία των ταυρομαχιών στην Ισπανία

Οι ταυρομαχίες υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν γίνει δημοφιλείς στην Ισπανία για σχεδόν μια χιλιετία, αν και κάποιοι λένε ότι υπάρχει στην Ισπανία από την εποχή του αυτοκράτορα Κλαύδιο πριν από δύο χιλιάδες χρόνια.

Με την άνοδο του κινήματος των δικαιωμάτων των ζώων, ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων έχει επικρίνει την ταυρομαχία, τόσο στην Ισπανία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Ο αριθμός των ιστότοπων που αντιτίθενται στη δραστηριότητα υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό υπέρ.

Υπόθεση ενάντια

Οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων υποστηρίζουν ότι η πρακτική είναι βάρβαρη και ότι το ζώο υποφέρει εκτενώς κατά τη διάρκεια του τελετουργικού.

Διακρίνουν επίσης τη δολοφονία για το κρέας - που θεωρείται αναγκαιότητα, και τη δολοφονία για διασκέδαση.

Ανταπόκριση στις επικρίσεις

Για αρχή, υποστηρικτές των ταυρομαχιών επισημαίνουν ότι το ζώο τρώγεται αργότερα, οπότε ο θάνατος του ζώου δεν είναι μάταιος. Ισχυρίζονται επίσης ότι το ζώο δεν υποφέρει πολύ κατά τη διάρκεια του γεγονότος - ένας καλός ταυρομάχος θα σκοτώσει αποτελεσματικά τον ταύρο.

Η δύναμη αυτού του επιχειρήματος είναι αμφισβητήσιμη - ενώ ο τελευταίος σκοτωμένος είναι γρήγορος, η κατάχρηση που ο ταύρος διατηρεί κατά τη διάρκεια του αγώνα παρατείνεται.

Η ιδέα ότι τα σφαγεία σκοτώνουν πάντα με τον πιο ανώδυνο και αποτελεσματικό τρόπο λέγεται ότι είναι μύθος. Με τον αριθμό των ταύρων που πεθαίνουν κάθε χρόνο σε μικρούς ταυρομαχίες σε σύγκριση με τον αριθμό που πεθαίνει στο εμπόριο κρέατος, η εκστρατεία κατά των ταυρομαχιών θεωρείται απώλεια πόρων όταν υπάρχουν πολύ περισσότερα ζώα που πεθαίνουν σε ακατάλληλα σφαγεία απ ​​'ό, τι στην αρένα ταυρομαχιών.

Φυσικά, η βαρβαρότητα των σφαγείων δεν δικαιολογεί τη σκληρότητα μιας ταυρομαχίας. Αλλά δείχνει ότι δαπανάται δυσανάλογη χρονική περίοδο για να διαμαρτυρηθούν για την καταπολέμηση των ταυρομαχιών όταν υπάρχουν μεγαλύτερες μάχες για τη σκληρότητα των ζώων για να πολεμήσουν.

Υπάρχει επίσης ένα επιχείρημα κατά της ιδέας ότι τρώμε κρέας από αναγκαιότητα και οι ταυρομαχίες είναι για «διασκέδαση». Η αλήθεια είναι ότι η χορτοφαγία είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για την κατανάλωση κρέατος και ότι όλοι οι κρεατοφάγοι το κάνουν «για διασκέδαση». Είτε η διασκέδαση σας έρχεται με τη μορφή ενός 20λεπτου οπτικού θεάματος είτε ενός χυμού χάμπουργκερ, κάποιοι μπορεί να υποστηρίζουν ότι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Όπου το θέμα των ταυρομαχιών βρίσκεται σήμερα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δείχνει κανένα σημάδι υπέρβασης της απαγόρευσης των ταυρομαχιών.

Ακόμα ενεργά προωθεί ένα γεγονός στην Coria, όπου ένας ταύρος σκοντάφτει στους δρόμους.

Τέτοιες δραστηριότητες θεωρούνται "παραδόσεις, έθιμα και κουλτούρα αιώνων".

Είναι δύσκολο να μετρήσουμε πόσα άτομα στο κοινό ενός ταυρομαχίας είναι τουρίστες και πόσοι είναι οι τοπικοί λάτρεις. Αλλά υπάρχει σίγουρα ένα ισχυρό επιχείρημα ότι εάν η διεθνής κοινή γνώμη εξακολουθεί να επιδεινώνεται και οι τουρίστες σταματούν να παρευρίσκονται, ο αριθμός των ταυρομαχιών μπορεί να μειωθεί καθώς οι διοργανωτές βρίσκουν τα γεγονότα να μην είναι πλέον