Πώς να φτάσετε από και προς τη Μάλαγα και το Μαρόκο

Ταξιδέψτε στην Αφρική από την Costa del Sol

Το Μαρόκο δεν απέχει πολύ από την Μάλαγα, την Ισπανία, βρίσκεται απέναντι από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Υπάρχουν πολλά πορθμεία, αλλά στην πραγματικότητα, η επιβίβαση από τη Μάλαγα στο Μαρόκο είναι λίγο πιο περίπλοκη από ό, τι νομίζετε. Άλλα λιμάνια της Costa del Sol κατά μήκος της νότιας ακτής της Ισπανίας είναι καλύτερες λιμενικές πόλεις για να φτάσετε στο Ταγγέρη ή τα περισσότερα άλλα σημεία του Μαρόκου.

Εάν σκοπεύετε να φτάσετε από και προς τη Μάλαγα και το Μαρόκο, τα καλύτερα στοιχήματα σας κάνουν μια ξενάγηση , πάρτε ένα πλοίο από τη Μάλαγα , πάρετε αεροπλάνο ή φέρετε πορθμείο από αλλού στην Ισπανία.

Επισκεφθείτε το Tangier από τη Μάλαγα με ξεναγήσεις

Μια ξενάγηση είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να φτάσετε στο Μαρόκο από τη Μάλαγα. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στην επίσκεψη στην Ταγγέρη για την ημέρα ή μπορείτε να επιλέξετε μια μακρύτερη, τριήμερη ξενάγηση στην Ταγγέρη.

Το Ταγγέρη είναι η κύρια πόλη του λιμανιού του Μαρόκου και είναι το σημείο όπου η Αφρική αγγίζει σχεδόν την Ευρώπη. Είναι μόνο εννέα μίλια για να διασχίσετε το Στενό του Γιβραλτάρ. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή εάν θέλετε απλώς να αγγίξετε το αφρικανικό έδαφος για μια μέρα, αλλά δεν είναι η καλύτερη πύλη για να κάνετε μια πλήρη περιήγηση στο Μαρόκο. Το ημερήσιο ταξίδι είναι μια μεγάλη 15ωρη ημέρα, ξεκινώντας από τις 5:30 π.μ. με λεωφορεία και πορθμεία. Μια εταιρεία περιοδείας χειρίζεται όλες τις μεταφορές μεταξύ λιμένων και σημείων ενδιαφέροντος.

Το τριήμερο ταξίδι στην Ταγγέρη σας βοηθά να πάρετε πραγματικά τη γεύση του Μαρόκου. Θα μείνετε σε ένα ξενοδοχείο, θα επισκεφτείτε τις αγορές και θα φάτε στα τοπικά εστιατόρια. Παρόλο που η Ταγγέρη δεν είναι η πιο συναρπαστική πόλη του Morroco, είναι γεμάτη πολιτισμό, εκπληκτικό φαγητό, αξιοθέατα και ενέργεια.

Επισκεφθείτε το υπόλοιπο Μαρόκο από τη Μάλαγα με ξεναγήσεις

Εάν προτιμάτε να δείτε περισσότερα από το Μαρόκο, όπως το Μαρακές και την Καζαμπλάνκα, τότε έχετε αρκετές δυνατές επιλογές με πολλαπλές στάσεις σε διάφορες περιοχές του Μαρόκου. Περιηγήσεις σε τέσσερις, πέντε και επτά ημέρες πραγματοποιούνται σε μια πόλη την ημέρα. Σημειώστε ότι η τετραήμερη περιοδεία δεν επισκέπτεται το Μαρακές, οπότε η καλύτερη αξία για τα χρήματά σας είναι η περιήγηση πέντε ημερών.

Δεν θα θέλετε να χάσετε τις αγορές, τους κήπους ή τα λουτρά του Μαρακές.

Πλοία από άλλες πόλεις της Ισπανίας

Τα καλύτερα ισπανικά λιμάνια για να φτάσετε στο Μαρόκο είναι Tarifa και Algeciras, και όχι Μάλαγα. Ο χρόνος ταξιδιού περίπου 30 λεπτά και κοστίζει περίπου 25 ευρώ. Υπάρχουν πολλά δρομολόγια την ημέρα από την Tarifa και τρία καθημερινά από το Algeciras.

Όχι μόνο υπάρχουν περισσότερα πλοία από την Tarifa, αλλά τα λιμάνια στην ίδια την Ταγγέρη, αντί για το νέο λιμάνι του Tangier Med έξω από την πόλη που περνούν τα άλλα πορθμεία. Κάντε κράτηση τόσο Tangier και Algeciras από την τοπική ισπανική εταιρεία πορθμείων, FRS. Εάν προτιμάτε να φύγετε από το Algeciras, τα πορθμεία αυτά θα σας μεταφέρουν στο Tangier Med και τη Ceuta με μια άλλη εταιρεία πορθμείων, την Trasmediterranea.

Πώς να φτάσετε στην Tarifa ή Algeciras

Υπάρχουν λεωφορεία από τη Μάλαγα προς Tarifa και Algeciras από το σταθμό λεωφορείων της Μάλαγα. Το Tarifa δεν διαθέτει σιδηροδρομικό σταθμό και δεν υπάρχουν απευθείας τρένα για τον Algeciras. Θα χρειαστεί να αλλάξετε το Antequera.

Πλοία από Μάλαγα προς Μαρόκο

Το οχηματαγωγό πλοίο από τη Μάλαγα στο Μαρόκο, που διευθύνεται από την Acciona, κοστίζει περίπου 70 ευρώ ανά άτομο.

Το λιμάνι των οχημάτων στο Melilla, μια ισπανική αυτόνομη πόλη στη βόρεια ακτή της Αφρικής που μοιράζεται σύνορα με το Μαρόκο.

Υπάρχει ένα μειονέκτημα. Υπάρχουν μόνο ένα ή δύο ταξίδια ημερησίως και το ταξίδι είναι μεγάλο (περισσότερο από επτά ώρες). Συχνά, το πλοίο σας αφήνει το βράδυ στη Μελίγια, χωρίς χρόνο να φτάσετε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις (η φετ ή το Chefchaouen θα είναι οι προφανείς επιλογές σας, αλλά είναι ακόμα αρκετά μακριά).

Αεροπορικό ταξίδι

Η πιο γρήγορη επιλογή σας να ταξιδέψετε από και προς τη Μάλαγα και το Μαρόκο είναι να πάρετε ένα αεροπλάνο. Αυτή η επιλογή είναι η πιο ακριβή επιλογή σας. Και η τιμή ποικίλλει ανάλογα με το πού ταξιδεύετε στο Μαρόκο. Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Μάλαγα προς Ταγγέρη. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε απευθείας πτήσεις από Μάλαγα προς Καζαμπλάνκα.