Γιορτάστε τα Χριστούγεννα στη Βουλγαρία

Οι ανατολικές ορθόδοξες παραδόσεις σηματοδοτούν τις διακοπές

Οι Βούλγαροι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα την ίδια μέρα με τους Αμερικανούς, 25 Δεκεμβρίου, αν και αυτό είναι κάπως ασυνήθιστο επειδή η Βουλγαρία είναι μια ανατολική ορθόδοξη χώρα και η παραδοσιακή ορθόδοξη εορταστική εκδήλωση των Χριστουγεννιάτικων εδαφών στις 7 Ιανουαρίου. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας ακολουθεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο, οι θρησκευτικές παραδόσεις είναι σύμφωνες με αυτές στη Δύση. Εάν βρίσκεστε στη Βουλγαρία κατά τη χειμερινή περίοδο των διακοπών, θα γνωρίσετε εορτασμούς διακοπών, βουλγαρικό στυλ: Πόλεις όπως η Σόφια είναι κρυμμένες στα φώτα των Χριστουγέννων και η Χριστουγεννιάτικη Αγορά Σόφιας είναι το ιδανικό μέρος για τους ταξιδιώτες να πάνε το Δεκέμβριο για ένα πλήρες σεμινάριο, για τη βουλγαρική εμπειρία Χριστουγέννων

Παραδόσεις Χριστουγέννων της Βουλγαρίας

Ο εορτασμός της παραμονής των Χριστουγέννων στη Βουλγαρία κυριαρχείται από παραδόσεις που είναι σαφώς διαφορετικές από αυτές που γνωρίζουν οι Αμερικανοί. Εκείνοι που ακολουθούν τα βουλγαρικά έθιμα, προσκαλούν έναν περίεργο αριθμό επισκεπτών για ένα γεύμα που αποτελείται από ένα περίεργο αριθμό πιάτων και το γεύμα αυτό ακολουθεί την ορθόδοξη ταχεία 40 ημερών.

Αυτό είναι ένα χορτοφαγικό γεύμα που ενθαρρύνει αφθονία το επόμενο έτος. Περιλαμβάνει κόκκους. λαχανικά, όπως οι γεμιστές πιπεριές. φρούτα; και καρύδια. Τα καρύδια βρίσκονται κυρίως στο τραπέζι της παραμονής των Χριστουγέννων στα βουλγαρικά. Αυτά τα καρύδια είναι ραγισμένα για να προβλέψουν την επιτυχία ή την αποτυχία για το επόμενο έτος. Μια άλλη ιδιαίτερη πτυχή του γεύματος της Βουλγαρικής Παραμονής των Χριστουγέννων είναι ένα στρογγυλό ψωμί που έχει ψημένο στο εσωτερικό του ένα νόμισμα. Αυτό το έθιμο λέει ότι ο άνθρωπος που βρίσκει το κέρμα θα ανταμειφθεί με καλή τύχη. Κομμάτια αυτού του ψωμιού μοιράζονται γύρω από το τραπέζι και μπορούν να τοποθετηθούν κοντά στην εικόνα του σπιτιού, όπως και το πλακίδιο που μοιράζεται τα Χριστούγεννα σε χώρες όπως η Πολωνία.

Οι οικοδεσπότες ενδέχεται να εγκαταλείψουν το δείπνο της Παραμονής των Χριστουγέννων, όπως είναι μετά το τέλος του φαγητού και ίσως να μην εκκαθαριστούν μέχρι το επόμενο πρωί. Αυτό είναι να παρέχουν τροφή για τα φαντάσματα των προγόνων που θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην επίσκεψή τους πριν από τα Χριστούγεννα το πρωί.

Ο βουλγαρικός πολιτισμός έχει μια κεντρική πεποίθηση: Ο μύθος ότι η Παναγία έφερε τον Χριστό την Παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά ανακοίνωσε μόλις τη γέννησή του την επόμενη μέρα, την Ημέρα των Χριστουγέννων.

Το βουλγαρικό μύθο το έχει επίσης ότι η Μαρία εργαζόταν από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι τη γέννηση του Χριστού. Η 20η Δεκεμβρίου είναι η Ημέρα του Αγίου Ιγνάτου, ή η Ιγκναζχέν, στη Βουλγαρία.

Τελωνείο των Βουλγάρων Χριστουγέννων

Η παραμονή των Χριστουγέννων μπορεί να είναι χορτοφαγική, αλλά την Ημέρα των Χριστουγέννων, ήρθε η ώρα να γευματίσετε σε ένα τεράστιο δείπνο που περιλαμβάνει ένα κύριο πιάτο από κάποιο είδος κρέατος (συχνά χοιρινό).

Τα Χριστούγεννα, τα Χριστούγεννα και τα Χριστούγεννα, πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι σε βουλγαρικά χωριά τα Χριστούγεννα, ξεκινώντας από τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων. Αυτές οι ομάδες carolers αποτελούνται συνήθως από νέους άντρες ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, οι οποίοι διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Τα koledari κάνουν ειδικές προετοιμασίες για αυτές τις παραστάσεις διακοπών. Όπως και με άλλες βουλγαρικές παραδόσεις, αυτό έχει κίνητρο πίσω από αυτό: Αυτό το έθιμο λέγεται ότι προστατεύει από τα κακά πνεύματα. Οι Χριστουγεννιάτικοι καρολέζοι συχνά ανταμείβονται με φαγητό σε αντάλλαγμα για το τραγούδι τους καθώς πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι μέσα στη νύχτα.