Βουλγαρική Κουζίνα: Εισαγωγή στα Τρόφιμα και τις Παραδόσεις της Βουλγαρίας

Η χώρα της Βουλγαρίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης υπήρξε ανέκαθεν σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Μέσης Ανατολής. Ως εκ τούτου, τα παραδοσιακά τρόφιμα της Βουλγαρίας έχουν επηρεαστεί από την γύρω περιοχή, μοιράζοντας πολλά πιάτα και γεύσεις με τουρκική, μεσανατολική, ιταλική και ελληνική κουζίνα. Οι παραδοσιακές συνταγές περιέχουν συχνά βουλγαρικό τυρί φέτα ή σιρορένιο. κρέας, ιδίως ψητό αρνί, χοιρινό κρέας ή μοσχάρι · φρέσκα λαχανικά; και γιαούρτι.

Παραδοσιακά βουλγαρικά φιλέτα και γεύματα εστιατορίων

Τα εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακή βουλγαρική κουζίνα συχνά ειδικεύονται σε γεύματα μίας γλάστρας που μπορεί να μοιάζουν με πλούσια και πλούσια σούπα.

Πιάτα κρέατος

Τα πιάτα με βάση το κρέας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της βουλγαρικής κουζίνας. Τα ψησταριές παραπάνω είναι "ειδική περίσταση" ή εστιατόριο ναύλο? συνηθέστερα οι οικογένειες θα τρώνε απλά ψητά κρέατα, όπως:

Βουλγαρικές σαλάτες

Μια φρέσκια σαλάτα συνήθως αρχίζει ένα γεύμα. Οι βουλγαρικές σαλάτες συνήθως δεν περιέχουν μαρούλι. Τα αγγούρια, οι ντομάτες, το λάχανο και οι πιπεριές συνθέτουν μια τυπική σαλάτα, ενώ συχνά εμφανίζεται και το sirene .

Βουλγαρικά γλυκά και ψωμιά

Αυτά τα κοινά βουλγαρικά αρτοσκευάσματα και ψωμιά διατίθενται από αρτοποιεία και πωλητές δρόμων, αλλά είναι καλύτερο όταν τρώγονται φρέσκα.

Επιδόρπια της Βουλγαρίας

Θα μπορείτε να βρείτε χαλβά και τουρκική χαρά στη Βουλγαρία, αλλά οι Βούλγαροι επίσης σαν γκάρες ένα κέικ φτιαγμένο από αλεσμένα καρύδια και παγωμένο με σοκολάτα. Τα βουλγαρικά επιδόρπια μπορούν επίσης να γίνουν από τη φύλλο ζύμης και να μοιάζουν με μπακλαβά.

Διαβάστε περισσότερα για τα παραδοσιακά τρόφιμα της Ανατολικής Ευρώπης .