Παλάτι Nymphenburg: Ο πλήρης οδηγός

Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες επισκέπτονται αυτό το μπαρόκ παλάτι στο Μόναχο κάθε χρόνο. Το παλάτι Nymphenburg ( Schloss Nymphenburg ) είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης και ένα από τα μεγαλύτερα βασιλικά παλάτια στην Ευρώπη. Το "Κάστρο της Νύμφης" είναι ένα εκθέμα της γερμανικής ιστορίας και ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε στη Βαυαρία .

Ιστορία του παλατιού του Νυμφαένγκ

Το παλάτι Nymphenburg χτίστηκε ως καλοκαιρινή κατοικία για το Wittelsbach το 1664.

Ο περίτεχνος σχεδιασμός του αντικατοπτρίζει την προέλευσή του ως επιστολή αγάπης από τον πρίγκιπα-εκλογικό Φερδινάνδου Μαρία στην Ανρίλαϊντ της Σαβοΐας Henriette μετά τη γέννηση του πολυαναμενόμενου κληρονόμου τους, Μαξιμιλιάν Β 'Εμανουήλ.

Χρησιμοποιήθηκαν τοπικά υλικά όπως ο ασβεστόλιθος από το Kelheim, αλλά ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ευθεία από το μυαλό του Ιταλού αρχιτέκτονα Agostino Barelli. Με την πάροδο του χρόνου, το παλάτι επεκτάθηκε με πρόσθετα κιόσκια, συνδέοντας τα πτερύγια των γκαλερί και τις στυλιστικές αλλαγές, καθώς διαφορετικές τάσεις μπήκαν στη μόδα. Ο αγαπημένος γιος Maximilian II Emanuel ήταν υπεύθυνος για πολλές από τις αλλαγές, αλλά άλλοι έβαλαν επίσης τη σφραγίδα τους στο παλάτι. Το 1716 ο Joseph Effner επανεξέτασε πλήρως την πρόσοψη σε γαλλικό μπαρόκ στιλ με πύλες. Δικαστικοί στάβλοι προστέθηκαν το 1719, χτίστηκε το Orangerie στα βόρεια το 1758 και το Schlossrondell χτίστηκε από τον γιο του Max Emanuel, τον Άγιο Ρωμαίο Αυτοκράτορα Charles VII Albert.

Και δεν άλλαξε μόνο το παλάτι.

Η Μαρία Αντόνια γεννήθηκε εδώ το 1724 και η Μαρία Άννα Josepha (μελλοντική Margravine of Baden-Baden) γεννήθηκε στο παλάτι το 1734. Ο Charles Albert έζησε και πέθανε εδώ ως Ιερός Ρωμαίος αυτοκράτορας και πέθανε εκεί ο βασιλιάς Max I Joseph το 1825. Ο μεγάλος-εγγονός του, ο βασιλιάς Ludwig II (της φήμης του Neuschwanstein ), γεννήθηκε εκεί το 1845

Το 1792 ο εκλεκτικός Charles Theodor άνοιξε τους χώρους για τους πολίτες και για πρώτη φορά, το κοινό λαϊκό θα μπορούσε να θαυμάσει το υπέροχο τοπίο. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται σήμερα. Τα δωμάτια δείχνουν την αυθεντική μπαρόκ διακόσμηση τους, ενώ άλλα προσφέρουν ένα ανανεωμένο ρόκοκο ή νεοκλασικό ντιζάιν.

Η επίσκεψη στο παλάτι είναι επίσης μια ευκαιρία να συγχέουμε με τα σύγχρονα δικαιώματα. Το παλάτι Nymphenburg εξακολουθεί να είναι το σπίτι και το γραφείο για τον επικεφαλής του σπιτιού του Wittelsbach, επί του παρόντος Franz, Δούκα της Βαυαρίας. Οι Ιακωβίτες εντοπίζουν τη γραμμή της βρετανικής μοναρχίας από τον βασιλιά Ιάκωβο Β 'της Αγγλίας στον Franz, τον απέραντο γαμπρό του. Αυτό του δίνει μια πιθανή αξίωση για το βρετανικό θρόνο, αν και ο οκτογενής δεν ακολουθεί αυτή τη γωνία.

Τα κυριότερα αξιοθέατα του παλατιού του Νυμφαίνγκ

Το Schlossmuseum προσφέρει πρόσβαση στο εσωτερικό του παλατιού, συμπεριλαμβανομένων των βασιλικών διαμερισμάτων, του κεντρικού περιπτέρου, των βόρειων και νότιων γκαλερί, του εσωτερικού νότιου περιπτέρου και των περιπτέρων κήπου. Δεν υπάρχει έλλειψη υπέροχων και ιστορικά σημαντικών αξιοθέατων στο παλάτι Nymphenburg, αλλά δεν μπορείτε να χάσετε αυτά τα κορυφαία αξιοθέατα.

Steinerner Saal

Το Steinerner Saal (Stone Hall) είναι η τριώροφη μεγάλη αίθουσα. Διαθέτει εντυπωσιακές τοιχογραφίες του Johann Baptist Zimmermann και F.

Ο Ζίμερμαν με τον Χέλιο στο άρμα του να παίρνει το επίκεντρο.

Schönheitengalerie

Μια μικρή τραπεζαρία στο Inner Southern Pavilion φιλοξενεί την Schönheitengalerie του βασιλιά Ludwig I (Gallery of Beauties). Ο δικαστικός ζωγράφος Joseph Karl Stieler ανατέθηκε να δημιουργήσει 36 πορτρέτα από τις πιο όμορφες γυναίκες στο Μόναχο. Μία από τις πιο διάσημες είναι η Lola Montez, η περίφημη κυρία Ludwig.

Υπνοδωμάτιο της Βασίλισσας

Η κρεβατοκάμαρα της Βασίλισσας Caroline διαθέτει αρχική διακόσμηση όπως έπιπλα από μαόνι από το 1815, αλλά το πραγματικό αξιοθέατο είναι ότι αυτή είναι η αίθουσα όπου ο βασιλιάς Ludwig II γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1845. Το παιδί ονομάστηκε Ludwig για να τιμήσει τον παππού Ludwig I που γεννήθηκε το ίδιο ημέρα. Ψάξτε για προτομές του Crown Prince Ludwig και του αδελφού Otto του στο γραφείο.

Παρεκκλήσι των Παλατιών

Η περιήγηση τελειώνει στο Εξωτερικό Βόρειο Περίπτερο που στεγάζει το παρεκκλήσι του παλατιού.

Εδώ οι επισκέπτες βρίσκουν περισσότερες φανταστικές ζωγραφιές στην οροφή που καλύπτουν τη ζωή της Αγίας Μαγδαληνής.

Μουσεία στο Παλάτι του Νυμφαίνγκ

Παλάτια και κήποι

Το πάρκο των 490 στρεμμάτων που περιβάλλει το παλάτι είναι το επίκεντρο του παλατιού Nymphenburg. Έχει υποστεί μια μεταμόρφωση από τον ιταλικό κήπο που ξεκίνησε όπως το 1671 στην γαλλική γοητεία του Dominique Girard στο αγγλικό στυλ που βλέπετε σήμερα. Αυτός ο αγγλικός σχεδιασμός προέρχεται από τον Friedrich Ludwig von Sckell ο οποίος δημιούργησε επίσης τον Αγγλικό Κήπο στο Μόναχο . Ορισμένα στοιχεία του μπαρόκ κήπου διατηρήθηκαν όπως το Grand Parterre, αλλά μεγάλο μέρος του κήπου έχει απλοποιηθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο ανάσα.

Πάρκα παλάτια - Pagodenburg, Badenburg, Magdalenenklause, Amalienburg - dot το τοπίο και έχουν εμπνεύσει αργότερα γερμανική σχεδίαση. Το Apollotemple είναι ένας νεοκλασικός ναός από τη δεκαετία του 1860

Το νερό παίζει αναπόσπαστο ρόλο στο πάρκο με καταρράκτες και καταρράκτες. Οι αντλίες χυτοσιδήρου που κρατούν το νερό που ρέει είναι ένα θαύμα. Έχουν λειτουργήσει εδώ και πάνω από 200 χρόνια και είναι η παλαιότερη μηχανή συνεχούς εργασίας στην Ευρώπη.

Το θέμα του νερού συνεχίζεται με δύο λίμνες εκατέρωθεν του καναλιού. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ήρεμη ατμόσφαιρά τους το καλοκαίρι με μια βόλτα με γόνδολα (καθημερινά από 10 έως 30 λεπτά, κοστίζουν 15 ευρώ ανά άτομο).

Το πάρκο είναι ένας παράδεισος για τους κατοίκους του Μονάχου, καθώς και για την άγρια ​​φύση. Τα ελάφια, τα κουνέλια, οι αλεπούδες, τα βατράχια, οι κύκνοι και οι λιβελάνες είναι άφθονα και προσδίδουν στην ομορφιά του παλατιού του Νυμφένμπουργκ.

Πληροφορίες επισκεπτών για το παλάτι Nymphenburg

Εισιτήρια και περιηγήσεις στο παλάτι Nymphenburg

Εισιτήρια: 11.50 ευρώ το καλοκαίρι. 8.50 ευρώ το χειμώνα

Αυτό το εισιτήριο παρέχει είσοδο στο παλάτι, το Marstallmuseum, το Porzellanmuseum München και τα παλάτια πάρκων (τα παλάτια του πάρκου είναι κλειστά το χειμώνα). Οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν προεξοφλημένη είσοδο στα μεμονωμένα αξιοθέατα.

Οδηγός ήχου σε Γερμανικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Κινέζικα (Mandarin) και Ιαπωνικά (Χρέωση: 3,50 ευρώ).

Πώς να φτάσετε στο παλάτι Nymphenburg

Το Schloss Nymphenburg είναι εύκολα προσβάσιμο από το κεντρικό Μόναχο, καθώς συνδέεται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και συνδέεται με μεγάλους αυτοκινητόδρομους.

Δημόσιες συγκοινωνίες: S-Bahn προς "Laim", στη συνέχεια να πάρετε ένα λεωφορείο για να "Schloss Nymphenburg"? U-Bahn προς "Rotkreuzplatz", πάρτε ένα τραμ για το "Schloss Nymphenburg"

Οδήγηση: Αυτοκινητόδρομος Α 8 (Στουτγάρδη - Μόναχο); Μια έξοδος 96 (Lindau - Μόναχο) "Laim". Μια έξοδος 95 (Garmisch - Μόναχο) "München-Kreuzhof". Μια έξοδος 9 (Νυρεμβέργη - Μόναχο) "München-Schwabing". Μετά τις πινακίδες για το "Schloss Nymphenburg". Χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και λεωφορείων στο παλάτι. Σχεδιασμός διαδρομής