Τα πάντα για το Wurst: Bockwurst

Η Γερμανία είναι χώρα λουκάνικων. Τους αγαπούν Wurst και μπορείτε να το βρείτε σε σχεδόν κάθε Speisekarte (μενού) - δεν έχει σημασία πόσο φανταχτερό το εστιατόριο. Το λουκάνικο προορίζεται για πώληση με πωλητές δρόμων, στο imbiss και σε κάθε biergarten . Αλλά τι γερμανικό λουκάνικο είναι το Wurst ;

Το Bockwurst είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες του γερμανικού λουκάνικου. Για πολλούς Αμερικανούς απλά μοιάζει με ένα καμπύλο hot dog.

Παραδοσιακά αποτελείται από μοσχάρι και χοιρινό, αν και οι σύγχρονες ποικιλίες μπορεί να περιλαμβάνουν πουλερικά όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο.

Στη βόρεια Γερμανία, μερικές ποικιλίες Bockwurst περιλαμβάνουν ψάρια. Το καρύκευμα αποτελείται από αλάτι, λευκό πιπέρι και πάπρικα με την προσθήκη βότανα όπως το σχοινόπρασο και το μαϊντανό. Το λουκάνικο μπορεί επίσης να καπνιστεί ελαφρώς.

Ιστορία του Bockwurst

Υπάρχουν δύο θεωρίες σχετικά με την ιστορία προέλευσης αυτού του λουκάνικου.

Η γέννηση του Bockwurst είναι προφανώς σκοτεινή. Η πρώτη μάλλον απλή ιστορία τοποθετεί το Bockwurst στη Βαυαρία το 1827.

Η δεύτερη, πολύ πιο λεπτομερής ιστορία, δηλώνει ότι το Bockwurst είναι εφεύρεση του Βερολίνου. Μπορεί να έχει δημιουργηθεί από τον ιδιοκτήτη Kneipe στο Kreuzberg, τον Robert Scholtz και τον κτηνοτρόφο της Friedrichstrasse, τον Benjamin Loewenthal, το 1889. Ο Loewenthal ήταν Εβραίος και επέμεινε ότι ο Wurst είναι μοσχαρίσιο και το βόειο κρέας - όχι χοιρινό - να είναι ο Kosher. Σερβίρουμε με bratkartoffel και σάλτσα σε ένα πάρτι που θυμίζει το τέλος του χειμερινού εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο Humboldt, το φως, λευκό λουκάνικο ήταν ένα χτύπημα. Σερβίρουμε με νόστιμο Templehofer Bock, μια σκούρα μπύρα, κέρδισε το όνομα του Bockwurst .

Ο λόγος του "Bockwurst Scholtz" εξαπλώθηκε από το νοτιοανατολικό τμήμα του Βερολίνου σε όλη τη Γερμανία και πέρα ​​από αυτό. Μπορεί τώρα να βρεθεί πέρα ​​από τα γερμανικά σύνορα και σε καθημερινά αμερικανικά σούπερ μάρκετ.

Το μπαρ όπου το λουκάνικο ήταν για πρώτη φορά σερβίρεται έχει υποστεί πολλές αλλαγές, αλλά είναι ακόμα ανοιχτό σήμερα και εξυπηρετεί "Είναι mir wurscht ...

"ή το" Traditionell Scholtz "με μουστάρδα και ψωμί. Το μπαρ, τώρα γνωστό ως Kraus, εκτιμά ότι έχει εξυπηρετήσει πάνω από ένα εκατομμύριο Bockwurst . Για μόλις 3,80 ευρώ μπορείτε να έχετε ένα κομμάτι ιστορίας λουκάνικου.

Όποια και αν είναι η αληθινή ιστορία, ο Bockwurst είναι εδώ για να μείνει ως γερμανικό φαβορί. Οπως λέει και το ρητό,

Όλα τα καπέλα είναι εντάξει στο Wurst hat zwei.

(Όλα έχουν ένα τέλος, αλλά το λουκάνικο έχει δύο).

Bockwurst για τη Σαρακοστή

Το Bockwurst σχετίζεται ιδιαίτερα με την Lent ή το Fastenzeit. Αυτό, όπως και το όνομά του, οφείλεται στην Bock Beir. Μια ισχυρή, βαριά μπύρα, είναι μεθυσμένη κυρίως κατά τη διάρκεια της νηστείας και το ελαφρύτερο λουκάνικο ζευγνύει τέλεια με την μπύρα.

Ζευγάρια και συνταγές Bockwurst

Με την πάροδο του χρόνου, το βαρέος λουκάνικα, οι πατάτες και ο συνδυασμός σάλτσας άλλαξαν σε ένα (ελαφρώς) ελαφρύτερο μεσημεριανό γεύμα. Το Bockwurst τρώγεται συνήθως με Brötchen (ρολό) και πικάντικη μουστάρδα.

Το λουκάνικο είναι συνήθως σιγοβράζει ή ψητό, δίνοντας μια ορεκτικό σκοτεινότερη απόχρωση ή σχάρες. Το βράσιμο δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να το μαγειρέψετε καθώς το περίβλημα μπορεί να χωριστεί και στη συνέχεια να έχετε σπασμένο λουκάνικο.

Πώς να προετοιμάσετε ένα Bockwurst

Braised Bockwurst - Τοποθετήστε τα λουκάνικα σε μια κατσαρόλα από χυτοσίδηρο με λίγο νερό και ψιλοβρέχει λάδι. Φέρτε σε βρασμό, στη συνέχεια, μειώστε τη θερμότητα στο μέσο καθώς γυρίζετε το λουκάνικο για να ψήσει όλες τις πλευρές.

Μόλις εξατμιστεί το νερό και το λουκάνικο έχει ροδίσει, πρέπει να μαγειρευτεί. Ξέρετε ότι είναι σωστό όταν παίρνετε ένα δάγκωμα και το τραγανό δέρμα σχεδόν ρωγμές κατά το άνοιγμα, αποκαλύπτοντας το ζουμερό κρέας μέσα.

Και, φυσικά, σερβίρετε με μπύρα Bock.