Η πιο τρομακτική πεζοπορία της Χαβάης έχει μόλις πάρει πιο scaryer

Η παράνομη διαδρομή Haiku της Σκωτίας στη Χαβάη έχει πολύ πιο τρομακτικό χαρακτήρα

Δεν είναι ανακριβές να πούμε ότι οι σκάλες Haiku της Χαβάης, γνωστές και ως "Stairway to Heaven", είναι ένα από τα πιο πανταχού παρόντα τουριστικά αξιοθέατα σε ολόκληρη την Αμερική και ένας δημοφιλής προορισμός για πεζοπόρους στη Χαβάη. Κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ακόμη ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε πετάξει τις σκάλες Haiku κατά τη διάρκεια του ταξιδιού διακοπών του 2015 στην πατρίδα του, αν και αποδεικνύεται ότι ο ίδιος και η πρώτη κυρία ήταν αλλού καθώς χάιδεψαν τη στρατόσφαιρα.

Προεδρική επίσκεψη ή όχι, οι Haiku Stairs είναι μια δημοφιλής στάση για τους τουρίστες - η σελίδα Instagram που τεκμηριώνει τη θέση των 3.922 βημάτων φαίνεται να φορτώνεται στο άπειρο. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: Η πεζοπορία στα σκαλιά είναι παράνομη, αν και όχι για το λόγο που μπορεί να φανταστείτε. Περισσότερα για αυτό σε ένα λεπτό, όμως.

Πράγματι, υπάρχει τώρα ένα δεύτερο πρόβλημα, αν και είναι πιο βραχύβιο: Κάποιος έχει εγκαταστήσει μια αιωρούμενη αιώρηση στην περιφέρεια της σκάλας, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο τρομακτικό το ταξίδι στις σκάλες Haiku - και ναι, ακόμα πιο παράνομο .

Γιατί είναι παράνομες οι σκάλες Haiku;

Η ναυτική βάση για την οποία κατασκευάστηκαν αρχικά οι σκάλες Haiku έκλεισαν στη δεκαετία του 1950 και ο σταθμός πλοήγησης που την αντικατέστησε έκλεισε το 1987, γεγονός που οδηγεί πολλούς στο να πιστεύουν ότι οι σκάλες Haiku είναι παράνομες λόγω έλλειψης συντήρησης ή γενικά χαμηλής ασφάλειας. Αυτό δεν είναι μια εντελώς υπερμετρημένη υπόθεση, δεδομένου ότι ένας λαϊκός διασκεδαστής πέθανε από καρδιακή προσβολή στη Haiku Stairs του το 2012, αλλά δεν είναι ακριβής.

Πράγματι, οι τοπικές αρχές επισκευάστηκαν πλήρως τις σκάλες μόλις πριν από 13 χρόνια, το 2003, με εκπληκτικό κόστος περίπου ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Δεν είναι ασφάλεια, αλλά νομικές διαφορές σχετικά με τα δικαιώματα χρήσης γης, που κράτησαν τις σκάλες επισήμως κλειστές, παρόλο που οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται τις σκάλες φαίνονται αδιάφοροι για τη νομιμότητα της επίσκεψής τους στις σκάλες, όπως και ο βασικός λόγος.

Ποιο είναι το Deal With the Swing;

Στις αρχές Ιουνίου του 2016, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως το The Huffington Post ανέφεραν ότι είχε εγκατασταθεί μια κούνια κοντά στην κορυφή των Haiku Stairs, αξίωση της προαναφερθείσας σελίδας Instagram επιβεβαιωμένη με τρομακτικές λεπτομέρειες. Στην πραγματικότητα, πολλές από τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες και βίντεο που λαμβάνονται στις σκάλες είναι (τρελοί) επισκέπτες που απολαμβάνουν τη σειρά τους στην κούνια.

Κανείς δεν ξέρει ποιος εγκατέστησε την ταλάντευση (πιθανότατα θέλει να παραμείνει ανώνυμος λόγω της νομικής αμφιβολίας ότι είναι ακόμη και στις σκάλες), αλλά κατά τη χρονική στιγμή της δημοσίευσης αυτού του άρθρου, οι τοπικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να αποσυναρμολογήσουν την κούνια αμέσως όσο το δυνατόν. Έτσι, εάν τυχαίνει να περπατάτε τις σκάλες Haiku και θέλετε να κάνετε την περιπέτεια σας ακόμα πιο ευχάριστη, η πιθανότητά σας μπορεί να έχει ήδη περάσει.

Πώς να επισκεφθείτε τις σκάλες Haiku (και Swing, αν εξακολουθεί να υπάρχει)

Θα πρέπει να σημειωθεί και πάλι, παρόλο που αναφέρθηκε αρκετές φορές σε αυτό το άρθρο, ότι η πρόσβαση στα σκάλες Haiku με οποιονδήποτε τρόπο είναι παράνομη. Δεν σας ενθαρρύνω να τους επισκεφθείτε, ούτε έχω την εξουσία να παραιτηθώ από την έλλειψη νομιμότητας.

Αυτό που ακολουθεί είναι απλά να σας πω πώς θα επισκεφθείτε τις σκάλες Haiku, εάν ήταν νόμιμο να το κάνετε αυτό.

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειώσετε για μια ακόμη φορά ότι πέρα ​​από τα νομικά ζητήματα που σχετίζονται με την πεζοπορία στις σκάλες Haiku, κάτι τέτοιο μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας αν δεν είστε σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Τώρα, που έχουμε αυτό έξω από το δρόμο, οι Haiku Σκάλες είναι περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο από τους περισσότερους προορισμούς στην κεντρική Χονολουλού. Ο πιο απλός τρόπος για να φτάσετε στις σκάλες Haiku είναι να οδηγείτε βόρεια στην εθνική οδό 61 προς Maunawili, στη συνέχεια να πάρετε την εθνική οδό 83 στην οδό Kahuipa, η οποία αδιέξοδο στο χώρο στάθμευσης Haiku Stairs.