Χαβανέζικη τελετή γάμου

Αγκαλιάστε το πνεύμα Aloha με τα παραδοσιακά γαμήλια στοιχεία

Όποιος παντρεύεται στη Χαβάη μπορεί να έχει μια γνωστή γαμήλια τελετή δυτικού τύπου, υπό την προεδρία της δικαιοσύνης της ειρήνης ή του τοπικού υπουργού.

Αλλά μερικά ζευγάρια επιλέγουν να αγκαλιάσουν το τοπικό γάμο τους ενσωματώνοντας μια παραδοσιακή γαμήλια τελετή της Χαβάης.

Τα στοιχεία μπορεί να ποικίλλουν και τα ζευγάρια μπορούν να επιλέξουν να ενσωματώσουν όλα ή ορισμένα από αυτά, αλλά εδώ είναι βασικά αυτό που συνεπάγεται:

Χαβάη μουσική

Οι επισκέπτες φθάνουν στην τοπική τελετή στους ήχους της μουσικής ukulele.

Υπάλληλος

Ο τοπικός υπουργός, ο οποίος συχνά ονομάζεται καμουάνος ή kahu ( ιερέας της Χαβάης), τραγουδάει ένα ψάλμα (ή το melee ) καθώς περπατάει ο γαμπρός (ο οποίος, αν θέλει να ακολουθήσει την παράδοση, θα πρέπει να ντυθεί με λευκά χρώματα κόκκινο, στη μέση του) στο μέτωπο της τελετής.

Της μητέρας

Οι μητέρες της νύφης και του γαμπρού τιμούνται και συνοδεύονται στις θέσεις τους από μέλη της οικογένειάς τους.

Πορευτικός

Το νυφικό κόμμα (παράνυμφος, groomsmen, κορίτσι λουλουδιών, φορέας δαχτυλιδιών) περπατάει το διάδρομο στην τελετή.

Η άφιξη της νύφης

Η νύφη ανακοινώνεται από το φυσάρισμα ενός κελύφους (ή pu ) για να καλεί τη γη, τη θάλασσα, τον αέρα και τη φωτιά ως μάρτυρες. Μόνο τότε η νύφη, που φοράει ένα ροζ λευκό φόρεμα και ένα στέμμα των λουλουδιών που είναι γνωστό ως haku , αρχίζει να περπατάει κάτω από το διάδρομο καθώς ο γαμπρός της γυρίζει προς την ίδια.

Ανταλλαγή leis

Η νύφη και ο γαμπρός ανταλλάσσουν leis, ένα σύμβολο της αιώνιας αγάπης τους. Παραδοσιακά, είναι ένα maile lei ή maile- style ti φύλλο lei για τον γαμπρό και ένα λευκό τζίντζερ ή pikake lei για τη νύφη.

Στη συνέχεια, οι γονείς του ζευγαριού τους παρουσιάζουν το leis (είτε οι γονείς του γαμπρού που προσφέρουν ένα lei για τη νύφη και το αντίστροφο, είτε κάθε σειρά γονέων που προσφέρουν ένα λιοντάρι στο δικό τους παιδί). Στη συνέχεια, η νύφη και ο γαμπρός κάθε δώρο προσφέρονται στους σύντομα-για-να-σε-νόμους, καθώς και στο νυφικό κόμμα τους.

Τελετή

Καθώς το "Χαβανέζικο Τραγούδι Γάμου" ( Ke Kali Nei Au - "Περιμένοντας για σένα") παίζεται στην ukulele και χαλαρή κιθάρα και ερμηνεύεται από τους χολαρίστες του hula, ο kahu οδηγεί το ζευγάρι σε μια απαγγελία όρκων.

Δαχτυλίδι ευλογία

Πριν από τα δαχτυλίδια ανταλλαγής ζευγαριών, ο kahu βυθίζει ένα μπολ ξύλου koa στη θάλασσα (ξύλο koa , που προέρχεται από τη Χαβάη, αντιπροσωπεύει δύναμη και ακεραιότητα). Ένα φύλλο Ti , το οποίο αντιπροσωπεύει την ευημερία και την υγεία, βυθίζεται στο νερό και στη συνέχεια ψεκάζεται πάνω από τους δακτυλίους τρεις φορές καθώς το kahu απαγγέλλει ένα παραδοσιακό άσμα.

Κύκλος αγάπης

Καθώς το ζευγάρι παντρεύεται, στέκεται σε έναν κύκλο αρωματικών τροπικών ανθών.

Χύσιμο της άμμου

Η νύφη και ο γαμπρός ρίχνουν δύο διαφορετικές έγχρωμες άμμους σε ένα γυάλινο δοχείο, αναμειγνύοντάς τους και συμβολίζοντας ότι δύο έχουν γίνει ένα και δεν μπορούν να διαχωριστούν.

Προσφορά βράχου από λάβα

Ένας λάβα βράχος, συμβολικός της στιγμής που δεσμευθήκατε ο ένας στον άλλο, είναι τυλιγμένος σε ένα φύλλο και φυλάσσεται στην τελετή ως προσφορά που θυμίζει την ένωση σας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Donna Heiderstadt είναι συγγραφέας και συντάκτης ελεύθερων ταξιδιών με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος έχει περάσει τη ζωή της ακολουθώντας τα δύο κύρια πάθη: τη συγγραφή και την εξερεύνηση του κόσμου.