Ένας γρήγορος οδηγός για το Μόναχο για ταξιδιώτες

Το Μόναχο, που βρίσκεται στο νότο της Γερμανίας , είναι η πρωτεύουσα της Βαυαρίας και η πύλη προς τις γερμανικές Άλπεις. Το μοναδικό όνομα της πόλης του Μονάχου προέρχεται από την παλαιά γερμανική λέξη Mönche ("μοναχοί") και ανιχνεύει την προέλευση του Μονάχου ως μονή της Βενεδικίτσας τον 8ο αιώνα.

Σήμερα, το Μόναχο είναι διάσημο για το ενδιαφέρον μίγμα του παραδοσιακού βαυαρικού πολιτισμού, του σύγχρονου σπιτιού και των βιομηχανιών υψηλής τεχνολογίας.

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική πηγαίνει χέρι-χέρι με μεγάλες λεωφόρους, μουσεία πρώτης κατηγορίας και μπαρόκ παλάτια.

Είναι ένα χαιρετισμό για το βασιλικό παρελθόν του Μονάχου: η Βαυαρία κυβερνήθηκε για περισσότερα από 750 χρόνια από τους βασιλιάδες της δυναστείας Wittelsbach.

Γρήγορα γεγονότα

Αεροδρόμιο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μονάχου, το Franz Josef Strauss Flughafen , είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στη Γερμανία μετά τη Φρανκφούρτη . Το 2009, το αεροδρόμιο του Μονάχου ψηφίστηκε το 2ο "Καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη" και το πέμπτο καλύτερο στον κόσμο.
Βρίσκεται 19 μίλια βορειοανατολικά του Μονάχου, το αεροδρόμιο είναι πολύ καλά συνδεδεμένο με την πόλη: Πάρτε το μετρό S8 ή S2 για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης του Μονάχου σε περίπου 40 λεπτά.

Τριγυρίζω

Θα βρείτε πολλά αξιοθέατα και μουσεία στην ιστορική καρδιά της πόλης, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται σε μικρή απόσταση με τα πόδια το ένα από το άλλο. Το Μόναχο διαθέτει επίσης ένα εξαιρετικό σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών (MVV), με μοντέρνα και καθαρά υπόγεια, τραμ και λεωφορεία.

Τι να δείτε και να κάνετε

Αν και το Μόναχο υπέστη ζημιές στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, η παλιά πόλη της πόλης έχει προσεκτικά αποκατασταθεί στην αρχική του μεγαλειότητα. Ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσετε τα αρχιτεκτονικά μουσεία, μουσεία και πάρκα του Μονάχου είναι η πλατεία Marienplatz , η πλατεία με τα πλακόστρωτα στην καρδιά της παλιάς πόλης.

Ξενοδοχεία και ξενώνες

Το Μόναχο προσφέρει πολλά καταλύματα, από φθηνά και μοντέρνα ξενώνες , τα οποία προσφέρουν κοιτώνες καθώς και ιδιωτικά δωμάτια, σε γοητευτικούς ξενώνες και πολυτελή ξενοδοχεία. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το Μόναχο κατά τη διάρκεια του Oktoberfest, φροντίστε να κάνετε κράτηση δωματίου μέχρι έξι μήνες νωρίτερα και να είστε προετοιμασμένοι για υψηλότερες τιμές.

Oktoberfest

Το κορυφαίο ημερολόγιο του φεστιβάλ του Μονάχου είναι το ετήσιο Oktoberfest, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στην ιστορία, τον πολιτισμό και τη κουζίνα της Βαυαρίας. Το πρώτο Oktoberfest πραγματοποιήθηκε το 1810 για να γιορτάσει τον γάμο του βασιλιά της Βαυαρίας Ludwig και της Princess Therese. Σήμερα, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο προσελκύει πάνω από 6 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, απολαμβάνοντας μουσική, παραστάσεις του Oktoberfest , βόλτες και φαγητό και ποτά σε 16 διαφορετικές αίθουσες μπύρας .

Εστιατόρια

Η κουζίνα του Μονάχου θεωρείται συχνά ως κατ 'εξοχήν γερμανική. σκέφτεστε λουκάνικα, σαλάτα πατατών και ξινολάχανο, όλα ξεπλένονται με μια χειροποίητη μπύρα. Κάποιες λιχουδιές που πρέπει να δοκιμάσετε στο Μόναχο περιλαμβάνουν Weisswurst , λουκάνικο λευκού μοσχάρι με ολικής αλέσεως, γλυκιά μουστάρδα (που σερβίρεται μόνο μέχρι τις 12 μ.μ.) και ένα Leberkaes Semmel , μια φέτα κρέατος σε ρολό.

Για μια γεύση από το Μόναχο πέρα ​​από το bratwurst και τη μπύρα, ελέγξτε τις προτάσεις εστιατορίων μας, που ικανοποιούν κάθε γούστο και προϋπολογισμό.

Ψώνια

Οι δύο κύριοι πεζόδρομοι του Μονάχου βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο της παλιάς πόλης, ξεκινώντας από την πλατεία Marien. Στο Kaufingerstrasse und Sendlingerstrasse , θα βρείτε τα πάντα, από τα διεθνή πολυκαταστήματα έως τα καταστήματα ειδικών οικογενειακών δραστηριοτήτων. Η Maximilianstrasse είναι γνωστή για τις πολυτελείς μπουτίκ πολυτελείας και τα καταστήματα σχεδιαστών της. Το Foodies δεν πρέπει να χάσει τη μεγαλύτερη αγορά υπαίθριων αγροτών του Μονάχου, τη Viktualienmarkt , η οποία πραγματοποιήθηκε 6 ημέρες την εβδομάδα από το 1807.

Ταξίδια ημέρας του Μονάχου

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στο Μόναχο - αλλά αξίζει επίσης να κάνετε ένα ημερήσιο ταξίδι για να εξερευνήσετε το περιβάλλον της πόλης.

Το πράσινο και καταπράσινο τοπίο της Βαυαρίας είναι διάσπαρτα με γραφικές πόλεις και έχει πολλά στο κατάστημα για τους ταξιδιώτες που αγαπούν τη φύση. Από τη πεζοπορία στις μαγευτικές Άλπεις, το κολύμπι στις ορεινές λίμνες, στην οδήγηση κάτω από το γραφικό ρομαντικό δρόμο , η Βαυαρία προσφέρει πολλούς εξαιρετικούς προορισμούς.