Λειτουργεί το Albuquerque Sawmill Land Trust;

Οι κτηματομεσίτες έχουν εκδηλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, με περισσότερες από 120 κοινοτικές χερσαίες εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Albuquerque, το Sawmill Community Land Trust (SCLT) στην περιοχή Sawmill κατέχει ιδιοκτησία 27 στρεμμάτων γης που αγοράστηκε από την πόλη του Albuquerque.

Βρίσκεται νότια του I-40 και βόρεια της παλιάς πόλης, η περιοχή είναι ένα μίγμα οικιστικών, εμπορικών και βιομηχανικών ζωνών.

Η SCLT προέκυψε ως εμπιστοσύνη, επειδή η περιοχή αντιμετώπισε ορισμένες προκλήσεις.

Η ασθένεια των αστικών κέντρων, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και το έγκλημα αυξάνονταν. Αλλά με την αποφασιστικότητα της κοινότητας, γείτονες συναντήθηκαν για να λύσουν τα προβλήματα και να αναζωογονήσουν μια περιοχή γνωστή για την παραμέλησή της.

Αλλά πόσο καλά λειτουργούν οι γηπεδούχοι; Και το δημόσιο όφελος όταν μια ναυλωμένη ομάδα όπως η SCLT ξεπερνά ένα ακίνητο; Ρίξτε μια ματιά για να δείτε πώς μια κοινότητα εμπιστεύεται γη έργα.

Τρέχουσα κατάσταση

Ιστορικό

Το Albuquerque αποτελείται από μεγάλο αριθμό μικρών γειτονιών. Ένα από τα παλαιότερα από αυτά βρίσκεται στην περιοχή πριονιδίων 2 . Ακριβώς βόρεια της παλιάς πόλης, η γειτονιά αρχικά μεγάλωσε γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό και τη βιομηχανία που ήρθε μαζί του. Κάποτε υπήρχε μια ακμάζουσα πριονιστήριο, η οποία έδωσε το όνομα της γειτονιάς.

Μέχρι τη δεκαετία του 1980, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Η παλιά πόλη, μια φορά μια γειτονιά από σπίτια και μικρά καταστήματα, ήταν τώρα ένας παράδεισος του εμπόρου. Οι τιμές ακινήτων κλιμακώθηκαν. Οι κοντινές γειτονιές, κάποτε γνωστές για τα μέτρια σπίτια και τις μέτριες αξίες τους, ίσως να είναι δίπλα στην αλλαγή.

Μέχρι τη δεκαετία του 1990, η περιοχή αντιμετώπισε ορισμένες προκλήσεις:

Πλεονεκτήματα

Η SCLT είναι μια ιδιωτική, μη κερδοσκοπική εταιρεία (501c3) που δεσμεύεται να δημιουργήσει οικονομικά προσιτή στέγαση για κατοίκους με χαμηλό εισόδημα. Η κύρια-προγραμματισμένη κοινότητα τους ονομάζεται Arbolera de Vida, ή το Όρνο της Ζωής.