Οι χειρότερες επιφάνειες του ξενοδοχείου βασίζονται στην βαθμολογία των αστέρων

Η πολυτέλεια δεν μεταφράζεται πάντοτε στην καθαριότητα

Ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά μια βαθμολογία ενός αστέρων έχει ένα ξενοδοχείο, όσοι μένουν εκεί αντιμετωπίζουν ένα κοινό πρόβλημα μόλις μπαίνουν στο δωμάτιό τους. Αυτό το πρόβλημα είναι ένας αόρατος φανατισμός και συχνά αγνοείται - αλλά όταν οι ταξιδιώτες δεν προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν αυτόν τον εχθρό, οι διακοπές τους μπορούν να πάνε από ευχάριστη σε πενιχρή σε μια βιασύνη.

Αυτοί οι αόρατοι φίλοι είναι τα μικρόβια και τα βακτήρια που ζουν σε κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου , συμπεριλαμβανομένων των πολυτελών ξενοδοχείων.

Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις μεταξύ των ταξιδιωτών πολυτελείας είναι η ιδέα ότι οι ανώτερες ακραίες ιδιότητες υπόκεινται σε υψηλότερα πρότυπα καθαριότητας. Επειδή τα ξενοδοχεία τους έχουν περισσότερα αστέρια ή διαμάντια στις αξιολογήσεις τους, είναι κάπως καθαρότεροι από τους αντίστοιχους χαμηλότερου κόστους.

Ακόμα και σε πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων, τα μικρόβια και τα βακτηρίδια μπορούν να περιμένουν να χαιρετήσουν τους ταξιδιώτες σε κάθε επιφάνεια που αγγίζουν. Η ερευνητική ομάδα στο TravelMath.com έθεσε ως στόχο να ξεκαθαρίσει αυτή την ιδέα και να ανακαλύψει ποιες επιφάνειες ήταν οι πιο βρώμικες σε κάθε τύπο ξενοδοχείου. Για να βρουν τα μικρόβια, η ομάδα αναζήτησε εννέα ξενοδοχεία σε κάθε πολυτελές επίπεδο και βυθίσθηκε επιφάνειες για μια σειρά βακτηρίων και μικροβίων, καθορίζοντας μια για πάντα τον τόπο όπου ζούσαν τα μικρόβια.

Προτού εγκατασταθείτε στο ξενοδοχείο σας, κάντε την εργασία σας και φέρετε τα αντιβακτηριακά μαντηλάκια σας . Με βάση την έρευνα του TravelMath, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε δύο φορές πριν επικοινωνήσετε με αυτά τα κοινά αντικείμενα.

Ξενοδοχεία τριών αστέρων: Μετρητές λουτρών και τηλεχειριστήρια

Οι οικονομικοί ταξιδιώτες συχνά προσελκύονται σε ξενοδοχεία τριών αστέρων για την τιμή και την ευκολία τους.

Όπου κι αν ταξιδεύουμε στον κόσμο, τα ξενοδοχεία τριών αστέρων είναι έτοιμα να προσφέρουν μια ξεκούραστη νύχτα. Τα μικρόβια και τα βακτηρίδια επιθυμούν επίσης να κάνουν check in και βρίσκονται συνήθως σε αυτά τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με το TravelMath, οι μετρητές λουτρών ήταν οι πιο βρώμικες θέσεις που βρισκόταν στο δωμάτιο των τριών αστέρων, δοκιμάζοντας θετικά πάνω από 320.000 μονάδες σχηματισμού αποικιών (CFU) ανά τετραγωνική ίντσα.

Ακολούθησε το τηλεχειριστήριο τηλεόρασης, με πάνω από 230.000 μονάδες CFU στην επιφάνεια. Τα πιο συνηθισμένα ευρήματα βακτηριδίων ήταν το Bacillus spp και η ζύμη, και τα δύο από τα οποία συνδέονται με μια σειρά λοιμώξεων.

Ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων: Μετρητές και γραφεία λουτρών

Ενώ τα ξενοδοχεία τριών αστέρων φαίνεται να στερούνται καθαριότητας, τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων ήταν ακόμη χειρότερα. Η αυξημένη τιμή και η άνεση δεν ενδιαφέρουν τα μικρόβια και τα βακτήρια, τα οποία βρέθηκαν σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις στα δωμάτια.

Για άλλη μια φορά, ο πάγκος του μπάνιου ήταν η πιο βρώμικη επιφάνεια στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, αλλά με σημαντικό περιθώριο περισσότερο από το ξενοδοχείο τριών αστέρων. Πάνω από 2,5 εκατομμύρια επεξεργαστές ανά τετραγωνική ίντσα ανακαλύφθηκαν στον πάγκο του μπάνιου. Το γραφείο ήταν επίσης ένα έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτήρια, με πάνω από 1,8 εκατομμύρια CFU να ανακαλύπτονται ανά τετραγωνική ίντσα. Τα πιο συνηθισμένα βακτηρίδια που ανακαλύφθηκαν στα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων ήταν αρνητικά κατά gram ράβδοι, τα οποία συχνά συνδέονται με λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Ξενοδοχεία πέντε αστέρων: τηλεχειριστήρια και μετρητές μπάνιου

Στην κορυφή της πολυτέλειας ήταν τα πέντε αστέρων ξενοδοχεία που ερευνήθηκαν από το TravelMath. Ωστόσο, για την υψηλότερη τιμή, οι ερευνητικές ομάδες ανακάλυψαν ότι υπήρχαν περισσότεροι από ένας λόγοι που οι concierges φορούσαν λευκά γάντια για να εξυπηρετούν τους επισκέπτες.

Παρόμοια με το δωμάτιο των τεσσάρων αστέρων, το τηλεχειριστήριο κατατάσσεται ως το πιο μολυσμένο από βότανα μέρος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, με πάνω από 2 εκατομμύρια CFU ανά τετραγωνική ίντσα να σέρνουν στην επιφάνεια. Πίσω από αυτό ήταν το κοινό φαβορί ανάμεσα σε όλα τα ξενοδοχεία: τον πάγκο του μπάνιου, με περίπου 1,1 εκατομμύρια CFU που ζουν στην επιφάνεια. Ανεξάρτητα από την επιφάνεια, τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων που δοκιμάστηκαν με μια απίστευτα υψηλή πλειοψηφία ενός τύπου βακτηρίων: gram-αρνητικές ράβδους.

Προτού εγκατασταθείτε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πού βρίσκονται οι κρυμμένοι κίνδυνοι. Με τη διαμονή σας μακριά από αυτές τις επιφάνειες του ξενοδοχείου, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι αφήνετε μόνο με αυτό που συσκευάσατε - και όχι με λοίμωξη.