Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Ταξιδιωτικές συμβουλές, διακοπές και ειδικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα

Το ταξίδι του Σεπτέμβρη στην Ελλάδα είναι το καλύτερο όλων των κόσμων - ελαφρύτερα πλήθη, χαμηλότερες τιμές, ευχάριστο καιρό και μια γεμάτη γεύση από εκδηλώσεις και αξιοθέατα.

Οι περισσότεροι τουρίστες θα βρουν τα αξιοθέατα ανοικτά μέχρι το τελευταίο μέρος του μήνα, λιγότερο γεμάτο. Τα δρομολόγια των μεταφορών αρχίζουν να μειώνονται περίπου στις 15 Σεπτεμβρίου. Μερικά σημεία στα νησιά θα κλείσουν στο τέλος του μήνα και οι δραστηριότητες για τα παιδιά αρχίζουν να μειώνονται καθώς αρχίζει το σχολικό έτος.

Εδώ μπορείτε να πάτε και τι να κάνετε αν επισκέπτεστε την Ελλάδα το Σεπτέμβριο.

Φεστιβάλ Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα

Το Αθηναϊκό ή Ελληνικό Φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου του Φεστιβάλ Επιδαύρου, συνέχισε στο παρελθόν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο κινηματογραφικός κόσμος κατεβαίνει στην Αθήνα για το ετήσιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Θεωρούμενος ως ένα από τα πιο εκλεκτικά φεστιβάλ κινηματογραφικών ταινιών στον κόσμο, αυτό το γεγονός θα προσφέρει κάτι για τον καθένα, από τις κύριες εμπορικές επιτυχίες του κόσμου έως τους πεπειραμένους πολύτιμους λίθους.

Ο Σεπτέμβριος είναι επίσης η αρχή της εποχής κρουαζιέρας επαναφοράς. Αυτό συμβαίνει όταν πολλές γραμμές κρουαζιέρας προσφέρουν μερικές μεγάλες εκπτώσεις για να φτάσουν τα ευρωπαϊκά σκάφη τους στην Καραϊβική για τη χειμερινή περίοδο. Συγκρίνετε τις τιμές για μια φτηνή πτήση προς την Ελλάδα, στη συνέχεια βρείτε μια χαλαρή, πολυτελή έκπτωση κρουαζιέρα πίσω από τη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό.

Θρησκευτικές Παρατηρήσεις στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο

Η 8η Σεπτεμβρίου είναι η Γενίτσα (ή Γένεσις) της Παναγίας, τα γενέθλια της Παναγίας.

Κάθε εκκλησία στην Ελλάδα θα τιμά την ημέρα. εκείνοι που ονομάζονται για την Παναγία θα έχουν μια ιδιαίτερα γραφική γιορτή ανοιχτή σε όλους.

Ακολουθεί ένας κατάλογος άλλων θρησκευτικών εορτών που παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο:

Σεπτέμβριος Μουσικά Φεστιβάλ στην Ελλάδα

Στην Κρήτη, το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθου που διευθύνεται από τον τοπικό μουσικό Ross Daly προσφέρει μαθήματα και εκδηλώσεις μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου στο χωριό Χουδέτσι, νότια του Ηρακλείου. Είναι μια εκπληκτική εμπειρία κρητικής και παγκόσμιας μουσικής, σε ένα ανακαινισμένο παραδοσιακό αρχοντικό.

Στη Σαντορίνη, υπάρχει το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και μια σειρά από άλλα πολιτιστικά γεγονότα που κρατούν το νησί απασχολημένο ευθεία μέσα στο μήνα.

Άλλα φεστιβάλ στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο περιλαμβάνουν: