Επισκόπηση περιήγησης: Δείτε τις μαγικές πόλεις του Μεξικού με τις περιπέτειες Vallarta

Τα Τάλπα και οι Μασκότα είναι κρυμμένα πετράδια στα βουνά του Πουέρτο Βαγιάρτα

Η Vallarta Adventures είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες δραστηριότητας στο Puerto Vallarta του Μεξικού και δραστηριοποιείται εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια. Προσφέρουν εκδρομές που περιλαμβάνουν τα πάντα, από την εξερεύνηση των κρυμμένων παραλιών μέχρι το ζiplining στην κοντινή ζούγκλα.

Για μια πολιτιστική εμπειρία, οι περιηγήσεις της εταιρείας σε μαγικές πόλεις δεν θα μπορούσαν να είναι μια καλύτερη επιλογή. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την κληρονομιά της, το Μεξικό έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα για να συντηρήσει μερικές από τις ομορφότερες, πολιτιστικά πλούσιες και ιστορικά σημαντικές πόλεις του, όπου οι επισκέπτες μπορούν να έχουν μια "μαγική εμπειρία." Οι πόλεις αυτές βρίσκονται συχνά σε αγροτικές περιοχές -της-τόπους θέσεις και να λάβουν κρατική βοήθεια για τη διατήρηση της φυσικής και ιστορικής ομορφιάς τους.

Πρόσφατα, επισκέφθηκα τον Πουέρτο Βαγιάρτα και έκανα μια περιοδεία για να επισκεφθώ τους Talpa και Mascota - δύο τοπικές μαγευτικές πόλεις. Οι επισκέπτες παίρνουν ένα φορτηγάκι στα βουνά σε ένα περιστρεφόμενο δρόμο, σταματώντας σε ένα φούρνο δρόμου που σκαρφαλώνει σε ένα γκρεμό. Οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μεξικάνικο καφέ, να δοκιμάσουν chayote, να αγοράσουν νόστιμα γλυκά και - φυσικά - να χρησιμοποιήσουν το baño. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια φωτογραφία του εκπληκτικού φαραγγιού κάτω και της γέφυρας που καλύπτει το βάθος του.

Μασκότα

Η επόμενη στάση σας είναι η πόλη της Mascota. Η αποικιακή πόλη ήταν κατά την ακμή της, καταλαμβάνεται από ανθρακωρύχους και οι δρόμοι της ήταν γεμάτοι με καταστήματα, haciendas, αρτοποιεία και εστιατόρια. Αυτές τις μέρες, υπάρχει ένα άλλο μοναδικό πρόγραμμα στην πόλη - ένα τοπικό γαλακτοκομείο, το οποίο είναι το πνευματικό παιδί ενός μαθητή λυκείου που ήθελε να δημιουργήσει έναν τρόπο για να μπορέσουν οι ντόπιοι να επιβιώσουν σε στιγμές που η τοπική βιομηχανία ή ο τουρισμός είχε στεγνώσει . Σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το γαλακτοκομείο για να πουλήσει γάλα και να κάνει τυρί. Τώρα, το τυρί από αυτό το έργο είναι γνωστό σε όλη την περιοχή.

Η ομάδα επιστρέφει στη συνέχεια για να επισκεφθεί τα ερείπια του μεγάλου καθεδρικού ναού της πόλης, La Iglesia de la Preciosa Sangre, η οποία έπεσε σε ερείπια λόγω της μεξικανικής επανάστασης και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε την κεντρική πλατεία και να επισκεφθείτε το Μουσείο Αρχαιολογίας, που βρίσκεται στο παλιό γυμνάσιο.

Καθώς φεύγετε από τη Μασκότα, μπορείτε να δείτε ένα ρεύμα ανθρώπων που περπατούν κατά μήκος των πλευρών του τυλιγμένου δρόμου μέχρι το Talpa de Allende, που περιβάλλεται από πευκοδάση και βρίσκεται στο βάθος μιας κοιλάδας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Talpa είναι μια πόλη προσκυνήματος και εκατομμύρια άνθρωποι προέρχονται από όλη τη χώρα για να αποτίσουν φόρο τιμής στον προστάτη του, γνωστό για τις θεραπευτικές του ικανότητες. Από τον Ιανουάριο μέχρι το Πάσχα είναι ιδιαίτερα πολυάσχολοι μήνες και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής μας είχαμε την τύχη να φτάσουμε στον Τάλπα ακριβώς όπως μια πομπή ολοκληρώνει το προσκύνημά του στην πόλη και ακολουθεί πορεία με το συγκρότημα στον ελκυστικό καθεδρικό ναό και δέχεται την ευλογία του τοπικό ιερέα.

Εξερευνήστε με μερικά ψώνια

Το Talpa είναι επίσης ένα υπέροχο μέρος για να κάνετε τοπικές αγορές. Καθώς εξερευνούνται τα πλακόστρωτα δρομάκια, οι οδηγοί σας θα σας δείξουν τα νόστιμα εργοστάσια καραμελών που ευθυγραμμίζουν τους πλαϊνούς δρόμους. Υπάρχει αρκετός χρόνος για να εξερευνήσετε αυτήν την μαγευτική πόλη και να πάρετε κάποια τοπικά χειροποίητα.

Στη συνέχεια, οι επισκέπτες επιστρέφουν στην Mascota, σταματώντας πρώτα στη Villa Cantabria για εκπληκτική θέα στο Talpa και τα εξαφανισμένα ηφαίστεια που στέκονται ψηλά πάνω από την καταπράσινη κοιλάδα. Μόλις βρεθεί στη Μασκότα, η ομάδα σταματά για ένα μεσημεριανό γεύμα παρασκευασμένο χρησιμοποιώντας βιολογικά συστατικά που προέρχονται από την περιοχή Talpa και Mascota.