Οι Βαλτικές χώρες το φθινόπωρο

Ταξίδια το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο για τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία

Οι χώρες της Βαλτικής , η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία, είναι ιδιαίτερα ευχάριστες το φθινόπωρο, ειδικά το πρωί της σεζόν. Αφού ξοδεύουν το καλοκαίρι σε χωριά της υπαίθρου, οι κάτοικοι της πόλης επιστρέφουν και οι εκδηλώσεις και οι υπαίθριες αγορές δημιουργούν ζωντανές σκηνές πριν από το χειμώνα κρατήσει αυτά τα βόρεια έθνη

Καιρός

Ο καιρός στη Βαλτική κατά τη διάρκεια της εποχής του φθινοπώρου μπορεί να είναι απρόβλεπτος. Ενώ η παρατεταμένη καλοκαιρινή περίοδος μπορεί να επιβραδυνθεί τον Σεπτέμβριο, με πιθανό σύντομο άλμα στις θερμοκρασίες κατά τον Οκτώβριο (σκέφτεστε τους ηλιόλουστους ουρανούς και τις θερμοκρασίες στις υψηλές δεκαετίες του '70 και του '80), οι βροχερές, οι νεφώσεις και οι καιρικές συνθήκες μπορούν να μειώσουν δραστικά τις θερμοκρασίες.

Επιπλέον, ο καιρός μπορεί να φτάσει από τέλεια σε απόλυτα θλιμμένο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο Νοέμβριος αρχίζει να καλωσορίζει το χειμερινό καιρό, με τις θερμοκρασίες να πλησιάζουν ή να παγώνουν, και το χιόνι είναι εφικτό.

Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να ελέγξετε τις προβλέψεις καιρού πριν από το ταξίδι σας, αλλά όχι να εξαρτάτε αποκλειστικά από αυτές. Οι προβλέψεις μπορούν να αλλάξουν ριζικά από τη μια μέρα στην άλλη. Εάν ταξιδεύετε στην αρχή της σεζόν, πακετάρετε για τον καιρό του φθινοπώρου, αλλά έχετε επιλογές που σημαίνει ότι μπορείτε να αφαιρέσετε τα στρώματα ή να τα προσθέσετε όπως είναι απαραίτητο και να φέρετε μια ομπρέλα καθώς και παπούτσια για όλες τις καιρικές συνθήκες. Εάν ταξιδεύετε πιο κοντά στο χειμώνα, να είστε προετοιμασμένοι να παγιδεύσετε.

Εκδηλώσεις

Μια ποικιλία υπαίθριων αγορών, φεστιβάλ, εκθέσεις και μουσικά γεγονότα συμβαίνουν μέσω της Βαλτικής κατά τη διάρκεια της σεζόν πτώσης. Είτε κολλάτε στις πρωτεύουσες είτε μπαίνετε στις μικρότερες πόλεις των χωρών, πληρώνετε για να γνωρίζετε τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του μήνα της επίσκεψής σας.

Τον Σεπτέμβριο, το Ταλίν φιλοξενεί τέτοιες εκδηλώσεις όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξης Μουσικής, το Φεστιβάλ Φως των Πεδίων στο Kadriorg και το Design Night. Οι Ημέρες Μουσικής Επιμελητηρίου του φθινοπώρου ενδέχεται επίσης να είναι σε εξέλιξη κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα στη Ρίγα. Το Βίλνιους γιορτάζει το μεγαλείο του με τις Ημέρες Κεφαλαιαγοράς, οι οποίες συνοδεύονται από υπαίθρια αγορά καθώς και συναυλίες και παραστάσεις, ενώ η φθινοπωρινή ισημερία ακούγεται πίσω στις παγανιστικές περιόδους με φεστιβάλ γλυπτικής πυρκαγιάς.

Τον Οκτώβριο επισκέπτεται το Βίλνιους για το ετήσιο Φεστιβάλ Τζαζ ή το Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής GAIDA.

Τον Νοέμβριο, η έκθεση του Αγίου Μαρτίνου πραγματοποιείται στο Ταλίν και αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία της χώρας να τραβήξει τα χειροποίητα αντικείμενα και τα παραδοσιακά σουβενίρ. το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Black Nights πραγματοποιείται επίσης κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα. Το Winterfest, η σειρά συναυλιών μουσικής δωματίου στη Ρίγα, ξεκινάει αυτό το μήνα και διαρκεί μέχρι τον Φεβρουάριο και η πρωτεύουσα της Λετονίας φιλοξενεί το Φεστιβάλ Πορταρικού Παγκοσμίου Μουσικού το Νοέμβριο επίσης.

Σχεδιασμός για πτήσεις προς τη Βαλτική

Οι πρωτεύουσες της Βαλτικής είναι εύκολο να δουν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού αν έχετε το χρόνο. Είναι εύκολο να ξεκινήσετε στο Βίλνιους και να φτάσετε μέχρι το Ταλίν μέσω Ρίγα ή αντίστροφα. Ενώ οι πτήσεις είναι φθηνές και κανονικές, η μεταφορά των πρωτευουσών της Βαλτικής με λεωφορείο είναι βολική, άνετη, εύκολη και ακόμη λιγότερο δαπανηρή από τις πτήσεις μεταξύ των πόλεων.

Επιπλέον, μπορείτε να σπάσετε την επίσκεψή σας όσο θέλετε. Περάστε μία ή δύο μέρες στο Βίλνιους, μια μέρα στη Ρίγα ή περισσότερους, και ένα ακόμα ζευγάρι στο Ταλίν για να πάρετε μια αίσθηση για κάθε πόλη. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να περάσετε το χρόνο σας σε μια τοποθεσία: κάντε μια περιήγηση στην Εσθονία , επισκεφθείτε τα αξιοθέατα της Λετονίας ή απολαύστε τις πόλεις της Λιθουανίας. Κάθε χώρα έχει τα δικά της αξιοθέατα και τον πολιτισμό της για να προσφέρει, και η διερεύνηση οποιωνδήποτε πιο εμπεριστατωμένα θα είναι ανταμείβοντας και το άνοιγμα των ματιών.