Καλοκαίρι στην Πολωνία

Warm-Weather Fun τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Ταξιδέψτε στην Πολωνία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου και θα σας καλωσορίσω με φεστιβάλ, συναυλίες σε εξωτερικούς χώρους και ζεστό καιρό. Απολαύστε την ηλιοφάνεια στις ιστορικές πλατείες και χαλαρώστε με μια δροσερή πολωνική μπύρα ή την αγαπημένη σας γεύση λιλά (παγωτό στην πολωνική γλώσσα). Κάντε περιηγήσεις στα αξιοθέατα της υπαίθρου για να μάθετε περισσότερα για το τι μπορεί να προσφέρει η χώρα της Πολωνίας.

Φεστιβάλ

Τα καλοκαιρινά φεστιβάλ της Πολωνίας περιλαμβάνουν το Juwenalia, ένα φοιτητικό φεστιβάλ, και το Wianki , μια παράδοση της μέρας της Πολωνίας .

Η Juwenalia εμφανίζεται στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου και είναι μια δικαιολογία για τους μαθητές να πάρουν μέρος από το άγχος που συσσωρεύεται από τη μελέτη ενός έτους. Το Wianki πραγματοποιείται κατά μήκος ποταμών, όπως το Βιστούλα στην Κρακοβία, και τα στεφάνια επιπλέουν κατάντη σε συνέχεια μιας θερινής ηλιοστασιακής πρακτικής που χρονολογείται από τις παγανιστικές περιόδους.

Εκτός από φεστιβάλ σε όλη τη χώρα, μεμονωμένες πόλεις γεμίζουν τα δικά τους προγράμματα εκδηλώσεων με ετήσια φεστιβάλ. Στην Κρακοβία, για παράδειγμα, το Διεθνές Φεστιβάλ Εβραϊκού Πολιτισμού προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Πολωνίας στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ αργότερα οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια Λαϊκή Έκθεση Τέχνης και ένα Φεστιβάλ Καλοκαιρινής Τζαζ. Στην επίσημη πρωτεύουσα, το ετήσιο πρόγραμμα των υπαίθριων συναυλιών στα πάρκα και στους κήπους της Βαρσοβίας αποτελεί απαραίτητο μέρος του καλοκαιριού. Οι επισκέπτες του Αυγούστου μπορούν να συμμετάσχουν στο καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Νέας Πόλης ή να ακούσουν παραστάσεις του Bach Organ Festival.

Καλοκαιρινές δραστηριότητες στην Πολωνία

Όταν έχετε αρκετά να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα και να φάτε και να πιείτε κάτω από τη σκιά των σκηνικών patio εστιατόριο, κοιτάξτε αλλού για καλοκαιρινές δραστηριότητες.

Σκεφθείτε, όπως προτάθηκε παραπάνω, να αναζητήσετε πάρκα μουσικές παραστάσεις, όπως εκείνες που αφιερώνονται στον Chopin στο πάρκο Lazienki της Βαρσοβίας. Ή δοκιμάστε μια κρουαζιέρα ποταμού για να δείτε την πόλη προορισμού σας από την πλωτή οδό που τροφοδότησε την ανάπτυξή της κατά τη διάρκεια των αιώνων. Στις παράκτιες πόλεις όπως το Γκντανσκ , είναι δυνατό να κάνετε ηλιοθεραπεία ή να αναζητήσετε κεχριμπαρένιες κροτίδες στην παραλία.

Αν ταξιδεύετε στη δυτική πλευρά της Πολωνίας, φροντίστε να πάτε σε μια εκστρατεία κυνηγιού για νάνους στο Βρότσλαβ.

Καλοκαιρινές Εκδρομές

Όταν έχετε εξαντλήσει τις επιλογές σας σε μεγάλες πόλεις, μεταβείτε στην ύπαιθρο για να επισκεφθείτε αξιοθέατα που είναι ιδιαίτερα ελκυστικά όταν ο καιρός είναι ζεστός και οι περιηγήσεις είναι άφθονοι. Για παράδειγμα, από την Κρακοβία, μπορείτε να επισκεφτείτε τα δροσερά, υπόγεια αίθρια του αλατιού της Wieliczka ή την ιερή μαύρη Madonna της Czestochowa. Από το Γκντανσκ, το κάστρο Malbork είναι μια σύντομη διαδρομή με τρένο, αλλά πολλά άλλα κάστρα Πολωνίας και Πολωνικής Παγκόσμιας Κληρονομιάς είναι προσβάσιμα από πόλεις προορισμού.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το καλοκαίρι για να επισκεφθείτε μερικές από τις περιοχές της Πολωνίας. Για παράδειγμα, η Σιλεσία είναι γνωστή για τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία της και για αξιοσημείωτες τοποθεσίες όπως οι εκκλησίες ειρήνης Swidnica και Jawor. Το Malopolska είναι πλούσιο με κάστρα και ιστορία.

Συμβουλές για καλοκαιρινό ταξίδι στην Πολωνία

Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος είναι οι πιο δημοφιλείς χρόνοι για να επισκεφθείτε την Πολωνία. Τα τουριστικά κέντρα θα είναι γεμάτα με επισκέπτες από όλο τον κόσμο που επισκέπτονται τα αξιοθέατα, τραβώντας φωτογραφίες, ψώνια και φαγητό. Αυτές οι πολυσύχναστες περιοχές προσελκύουν πορτοφολάδες, ώστε να γνωρίζετε το περιβάλλον σας και να κρατάτε τα υπάρχοντά σας κοντά στο σώμα σας ανά πάσα στιγμή.

Τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Πολωνία απαιτούν εκ των προτέρων σχεδιασμό, ειδικά αν φτάσετε σε μια πόλη προορισμού πριν από ή κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ετήσιου φεστιβάλ όπως η Wianki. Ελέγξτε τα ημερολόγια συμβάντων για να προσδιορίσετε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης παραμονής σας και είτε να επεξεργαστείτε το συμβάν στο πρόγραμμά σας είτε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο ταξιδιού που σας βοηθά να αποφύγετε την ώρα που οι αριθμοί επισκεπτών για το συγκεκριμένο γεγονός αναμένεται να κορυφωθούν.