Πού να βρείτε τα γεωγραφικά άκρα της Ιρλανδίας

Πού να φτάσετε στο τέλος του κόσμου στην Ιρλανδία

Την Ιρλανδία και τα άκρα της, σύμφωνα με τα σημεία της πυξίδας. Τα ακραία ταξίδια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν αλεξίπτωτα με αλεξίπτωτα και παγίδα gator, μερικές φορές αρκεί η αναζήτηση στις πιο ακραίες γεωγραφικές τοποθεσίες που μπορεί να προσφέρει μια χώρα. Πράγματι, έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής προσπαθώντας να φτάσει σε συγκεκριμένα γεωγραφικά σημεία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Η αναρρίχηση των υψηλότερων κορυφών είναι ένα πολύ γνωστό παράδειγμα. Εάν ρωτάς τους ορειβάτες γιατί συνήθως απαντούν "επειδή είναι εκεί".

Λοιπόν, μπείτε στην ακραία ταξιδιωτική πράξη και καταγράψτε κάποια ιρλανδικά άκρα ενώ κάνετε κάτι τέτοιο. Κανένα από αυτά δεν είναι πραγματικά για daredevils μόνο, αλλά μερικοί απαιτούν ένα δίκαιο βαθμό της φυσικής κατάστασης. Για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν αυτό, εδώ είναι τα γεωγραφικά ακραία σημεία της Ιρλανδίας:

Τα ακραία σημεία της Ιρλανδίας στην ηπειρωτική χώρα

Το Mizen Head (County Cork) προσπάθησε να προσελκύσει επισκέπτες αναφερόμενος στον φάρο ως το "πιο νοτιοδυτικό σημείο της Ιρλανδίας" - έναν κάπως αυθαίρετο χαρακτηρισμό.

Αξίζει όμως να επισκεφθείτε το τοπίο, το τοπίο είναι απλά εκπληκτικό και μια κυριολεκτικά γεμάτη εκπληκτική γέφυρα θα σας οδηγήσει στον φάρο πάνω από ένα βαθύ χάσμα.

Τα ακραία σημεία της Ιρλανδίας (Περιλαμβάνονται τα νησιά)

Σημειώστε ότι αυτή η λίστα δεν περιλαμβάνει το αμφισβητούμενο Rockall, δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες!

Τα 10 υψηλότερα βουνά της Ιρλανδίας

Σημειώστε ότι εννέα από αυτά τα βουνά είναι μέρος των Reeks Macgillycuddy στο County Kerry, το βουνό Brandon (στη χερσόνησο Dingle, επίσης στην κομητεία Kerry) είναι η μόνη εξαίρεση.

Το υψηλότερο βουνό έξω από το Kerry θα ήταν η Lugnaquilla στα 925 μέτρα, που βρίσκεται στα βουνά Wicklow. Το υψηλότερο βουνό της Βόρειας Ιρλανδίας είναι το Slieve Donard στα 852 μέτρα, που βρίσκεται στα βουνά Morne στο County Down.

Η Χαμηλότερη Γη της Ιρλανδίας

Σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες, η Ιρλανδία δεν έχει πραγματική μάζα γης κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Τα χαμηλότερα σημεία είναι επομένως στις όχθες του Ατλαντικού Ωκεανού. Βασικά ολόκληρη η ακτογραμμή της Ιρλανδίας, με εξαίρεση τους βράχους. Ο λαός του Wexford μπορεί να αμφισβητήσει αυτό, επισημαίνοντας ότι το North Slob είναι στην πραγματικότητα 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. αληθινό, αλλά στη συνέχεια το Βόρειο Σλόμπ είναι αποκατεστημένη γη, που κέρδισε με την οικοδόμηση ενός θαλάσσιου τοίχου. Συζητώ.

Μια σημείωση σχετικά με το Rockall

Θεωρητικά, το μικροσκοπικό "νησί" του Rockall θα ήταν το βορειότερο και το δυτικότερο σημείο της Ιρλανδίας - αλλά καθώς ο Rockall δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα θορυβώδες βράχο στη μέση του πουθενά, θα πρέπει να αγνοηθεί. Σε αντίθεση με την "κοινή γνώση", η Rockall δεν έχει επίσης ποτέ διεκδικηθεί ως έδαφος από τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο το έπραξε νόμιμα το 1955.

Η ιρλανδική κυβέρνηση, ωστόσο, απέρριψε την απαίτηση του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς να παρουσιάσει τη δική της. μιλάμε για τη σύγχυση του θέματος ...

Από το 2014, οι αμοιβαία συμφωνημένοι χάρτες που δείχνουν τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου αγνόησαν βασικά το Rockall, αφήνοντάς το πολύ έξω από την ΑΟΖ της Ιρλανδίας.

Για τους εθνικιστές, ο Rockall υπήρξε από καιρό ένα κοτέτσι της διαμάχης - το κομματικό ρεπουμπλικανικό μουσικό συγκρότημα "The Wolfe Tones" το κατέστησε μέρος του ρεπερτορίου του, με το "Rock On, Rockall". Ωστόσο, το δημόσιο συμφέρον για το ζήτημα έχει βρεθεί εδώ και καιρό. Βασικά, η Rockall δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα πια ... αν δεν έχει ληφθεί ποτό.