Οι Ιππότες των Ιπποτών στην Ιρλανδία

Μια μεσαιωνική τάξη των μοναχών των πολεμιστών και των δραστηριοτήτων της στην Ιρλανδία

Την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, το έτος 1307 οι άνδρες του βασιλιά χτύπησαν. Γάλλοι άνδρες μετέτρεψαν τους ιππότες των Ναών του Παρισιού. Ήταν η αρχή του τέλους για τους "πολεμιστές μοναχούς", ήταν επίσης το γεγονός που ξεκίνησε χιλιάδες βιβλία και θεωρίες συνωμοσίας. Λίγο μετά τα γεγονότα στο Παρίσι, οι Ναΐτες στην Ιρλανδία συνελήφθησαν επίσης υπό την υποψία αιρέσεων. Η αυτοκρατορία τους κατέρρευσε - αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ίχνη στο ιρλανδικό έδαφος;

Λίγα ... αν ξέρετε πού να κοιτάξετε!

Ποιοι ήταν οι Ιππότες των Ναών;

Ας κόψουμε μια μακρά ιστορία σύντομη και δεξιά στην καταδίωξη ... οι Ιππότες των Ναών ήταν μια από τις πολλές «ιπποτικές παραγγελίες» που ιδρύθηκαν κατά τη διάρκεια των σταυροφοριών. Δημιουργώντας μια νέα κάστα "μοναχού πολεμιστών" πήραν όρκους για να προστατεύσουν την "Αγία Γη" και ιδιαίτερα τους προσκυνητές από το σπαθί. Ταυτόχρονα, τα μέλη προσπάθησαν να οδηγήσουν μια υποδειγματική χριστιανική ζωή, βασισμένη κυρίως στις μεσαιωνικές τάξεις των μοναχών. Μεταξύ των ιπποτικών εντολών ήταν οι Ιωαννίτες (επίσης γνωστοί ως Ιππότες του Αγίου Ιωάννη ή Ιππότες της Μάλτας), η Τεύτονική Τάξη και το Τάγμα του Αγίου Λαζάρου.

Οι «φτωχοί συνάδελφοι του Ιησού Χριστού και ο ναός του Σολομώντος» σχηματίστηκαν το 1118 στην Ιερουσαλήμ, υιοθέτησαν τον Κιστερικισμό στα επόμενα χρόνια και έγιναν επίσημα αναγνωρισμένοι από τον Πάπα Innocent II το 1130. Από ταπεινά ξεκινήματα οι Ναΐτες γνωστό) δημιούργησε μια σχεδόν παγκόσμια αυτοκρατορία, η οποία αποτελείται από οχυρά και κτήματα σε όλη την Ευρώπη και τους "Αγίους Τόπους".

Γνωστοί ως άγριοι πολεμιστές, λειτουργούσαν επίσης ως τραπεζίτες και χρηματιστές.

Αυτή η τελευταία δραστηριότητα προκάλεσε την πτώση τους - ο υπερχρεωμένος Φίλιππος IV της Γαλλίας κατηγόρησε τους Ιππότες των Ναών της αιρέσεως το 1307, τους ηγέτες τους έριξαν στη φυλακή και ενορχηστρώνουν μια δοκιμαστική εκδήλωση. Με τη συνενοχή του Πάπα, οι Ναΐτες ενοχλήθηκαν, βασανίστηκαν, καταστοχίστηκαν (το 1312) και οι ηγέτες τους έκαψαν στο πάτωμα (1313).

Οι περισσότεροι ιππότες είτε "συνταξιοδοτήθηκαν" είτε έλαβαν άλλες παραγγελίες ... όπως και οι περισσότερες ιδιοκτησίες, ειδικά οι Ιωαννίτες που επωφελούνται από αυτό.

Οι Ιππότες των Ιπποτών στην Ιρλανδία

Η Ιρλανδία δεν ήταν χώρα σταυροφορίας - ακόμη και οι πιο δύσμοιροι ντόπιοι ήταν ευσεβείς, μη αιρετικοί Χριστιανοί. Επομένως, δεν θα έπρεπε να υπήρχε κανένας λόγος για τους σταυροφόρους να είναι εδώ, θα υπάρχει;

Αλλά πρέπει να θυμηθούμε ότι οι ιπταμένες παραγγελίες ήταν σε μεγάλο βαθμό αλληλένδετες με την φεουδαρχική κοινωνία - οι ιππότες πήγαν σε προσωρινή υπηρεσία για να εξιλεώσουν τις αμαρτίες τους, άλλοι ένωσαν ακόμη και να ανακουφίσουν το φορτίο στα κτήματα των οικογενειών τους. Άλλοι έλαβαν τον πλήρη όρκο αργά στη ζωή, χρησιμοποιώντας τις παραγγελίες ως ένα είδος σπιτιού συνταξιοδότησης μετά από μια κοσμική σταδιοδρομία. Και οι βασιλιάδες και ο αυτοκράτορας προσπάθησαν να παραμείνουν στα καλά βιβλία των παραγγελιών (τα οποία όντως παρείχαν ad-hoc task force σε περιόδους δυσκολίας). Η παράδοση των κτημάτων στις παραγγελίες και, ως εκ τούτου, η «φύτευση» μερικών βίαιων που είχαν σκληρυνθεί από τη μάχη ως ανεπίσημη αστυνομική δύναμη σε περιοχές με άγρια ​​κατάσταση του χώρου ήταν η ίδια.

Αυτό φαίνεται να συνέβη στην Ιρλανδία - οι Ιππότες του Ναού έδωσαν κτήματα, τα περισσότερα από τα οποία είχαν κατοικηθεί με ηλικιωμένους ιππότες. Ακόμη μια έγκυρη δύναμη μάχης, αν και ίσως να μην είναι μέχρι το μηδέν στην Παλαιστίνη και τη Συρία.

Οι ξένοι που προσέχουν τους ντόπιους, για το δικό τους συμφέρον.

Επισήμως οι Ιεροί έφτασαν στην Ιρλανδία το Σεπτέμβριο του 1220 - αν και τα έγγραφα που αφορούν μεμονωμένους ιππότες Templar στην Ιρλανδία πάνε πίσω στο 1177. Οι πρώτοι ιππότες ίσως έχουν εισέλθει στην Ιρλανδία με Anglo-Normans του Strongbow . Είναι αμφισβητήσιμο εάν αυτό συνιστά εμπλοκή της εντολής ή (πιθανότερο) μεμονωμένων ιπποτών.

Τι συνέβη με τους Ιρλανδούς ιππότες ύστερα από το 1307;

Μετά τα γεγονότα στο Παρίσι οι Ιππότες των Ιπποτών της Ιρλανδίας συνελήφθησαν και τοποθετήθηκαν στο Κάστρο του Δουβλίνου . Μεταξύ δεκαπέντε και τριάντα ιππότες είχαν ληφθεί, οι περισσότεροι είχαν δει πάνω από σαράντα χρόνια υπηρεσίας με τη σειρά. Βασικά η Ιρλανδία φαίνεται να ήταν η κατοικία του συνταξιούχου της διαταγής.

Οι δοκιμές άρχισαν το 1310 στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου - οι κατηγορίες που βασίζονταν στην ακρόαση λένε ότι πέταξαν στους ιππότες, αλλά δεν βρέθηκαν στοιχεία και δεν υπήρχαν ομολογίες.

Οι δοκιμές τελικά εξαφανίστηκαν, τελειώνοντας μετά από έξι μήνες σε μια αντι-κορύφωση. Οι Ναΐτες είχαν πει ότι ήταν καλοί Χριστιανοί και συνταξιοδοτήθηκαν. Πιθανότατα, κανένας από αυτούς δεν αναμενόταν να παρουσιάσει μεγάλη αντίσταση αν έμεινε μόνος του.

Η ιδιοκτησία των Ιπποτών των Ιπποτών στην Ιρλανδία είτε είχε ληφθεί από το στέμμα είτε μεταφέρθηκε στους Ιωαννίτες. Δεν προκαλεί σύγχυση για τους μεταγενέστερους αρχαρίους ... και για όσους ταξιδεύουν στην Ιρλανδία και προσπαθούν να βρουν σήμερα την ιδιοκτησία των Ναϊτών.

Στο μονοπάτι των ναών των Ιπποτών στη σημερινή Ιρλανδία

Σήμερα θα βρείτε αναφορές στην πρώην ιδιοκτησία του Ναού, ακόμη και αν η ιδιοκτησία δεν υπήρχε πριν από την καταστολή της τάξης. Μια εκκλησία "Tempel" στο Ballintemple (County Cork) κατασκευάστηκε για παράδειγμα μόνο το 1392. Πολύ σύγχυση θα μπορούσε να προκληθεί από το γαελικό teampall - κυριολεκτικά "ναό", αλλά αναφέρεται σε οποιαδήποτε εκκλησία. Σοβαρά μπερδεμένοι ερασιτέχνες ιστορικοί που τους αρέσει να αποδίδουν οποιοδήποτε όνομα-τόπο με αναφορά στο ναό στους Ναϊτες.

Ο καλύτερος τεκμηριωμένος σύνδεσμος Templar, ο οποίος είναι ακόμα ορατός σήμερα, μπορεί να βρεθεί στο Templetown (κομητεία Wexford) - στις τάφους του ναού οι τάφοι σηματοδοτούν τις ταφές των «φτωχών συντρόφων-στρατιωτών». Εδώ, κοντά στο Hook Head , οι Ναΐτες είχαν εδάφη και σπίτια.

Άλλες τοποθεσίες του Ναού είναι λιγότερο σαφείς ...

Οι Ιππότες των Ιπποτών - εξακολουθούν να είναι ισχυροί στο μύθο

Το πραγματικό μέρος διασκέδασης για την αναζήτηση των θρησκευτικών κειμηλίων στην Ιρλανδία είναι οι "κόκκινες ρέγγες" ... που λαμβάνονται αρκετά σοβαρά από κάποιο λαό. Ειδικά στο Δουβλίνο.

Για παράδειγμα, το Kilmainham προσφέρεται συχνά ως ίδρυμα "Templar", αναφερόμενο σε διάφορα σημεία του χωριού του Δουβλίνου, της εκκλησίας του ή ακόμα και του νοσοκομείου Kilmainham. Κανένα από αυτά δεν έχει καμία σχέση με την εντολή - αλλά οι Ιωαννίτες ήταν ενεργοί εδώ.

Το Temple Bar μερικές φορές αναφέρεται ως συνδεδεμένο με τους ιππότες με το όνομα του ... το οποίο στην πραγματικότητα αναφέρεται σε ένα ιδιόκτητο οικογενειακό Ναό.

Μία από τις μούμιες στους θησαυρούς του Αγίου Μιχαάν ονομάζεται συνήθως «ο σταυροφόρος», που μερικές φορές φαντάστηκε ως ναός του Ιππότη - ο νεκρός έζησε αιώνες μετά τη διάλυση της τάξης.

Σε μερικούς κύκλους, η σοβαρή υποτροφία απορρίπτεται πλήρως από το παράθυρο και οι μύθοι αγκαλιάζονται απόλυτα. Ο ιστότοπος του Κύκλου Προσευχής που αναφέρεται στο Γκάλγουεϊ αναφέρεται στην ιρλανδική ελευθερία ως εξής: "Η υπακοή τους θα ήταν προς την Σκωτική Τάξη, η οποία έχει τις ρίζες της στους Ιππότες των Ναών, που είναι το πιο κακό των οργανώσεων".