Κάστρο του Δουβλίνου

Δεν είναι αρκετά υλικό "Game of Thrones" ...

Εάν περπατάτε μέχρι την οδό Dame από το Trinity College στο Christ Church Cathedral, θα περάσετε από το Κάστρο του Δουβλίνου στα αριστερά σας. Και να το χάσετε. Αν και ένα από τα δέκα καλύτερα αξιοθέατα του Δουβλίνου , είναι κρυμμένο. Και όχι ένα κάστρο στην κλασική έννοια. Αλλά η προηγούμενη έδρα της βρετανικής εξουσίας στην Ιρλανδία πρέπει να βρίσκεται σε κάθε ατζέντα.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Οδηγός αναθεώρηση - Κάστρο του Δουβλίνου

Αρχικά χτίστηκε τον 13ο αιώνα, το αγγλο-νορμανικό κάστρο καίγεται το 1684. Ο Sir William Robinson στη συνέχεια ανέπτυξε σχέδια για ανακατασκευή. Χωρίς μεγάλες αμυντικές εγκαταστάσεις και με προσοχή στην παροχή στην κυβέρνηση ενός υπέροχου σύγχρονου σπιτιού. Έτσι γεννήθηκε το σημερινό Κάστρο του Δουβλίνου. Και οι επισκέπτες συνήθως θα παρατηρήσουν μόνο τον Πύργο Ηχογράφησης ως πραγματικά μεσαιωνικό. Το παρακείμενο "Chapel Royal" (μάλλον η αντικατάστασή του, η εκκλησία της Αγίας Τριάδας) ολοκληρώθηκε μόλις το 1814 και είναι περίπου 600 χρόνια νεότερος - αλλά με ένα όμορφο νεο-γοτθικό εξωτερικό και εκατό περίπλοκα σκαλισμένα κεφάλια.

Όταν βλέπουμε από το πάρκο (το οποίο έχει ένα γιγαντιαίο "σελικό" σπειροειδές στολίδι που διπλασιάζεται ως ηλιοβασίλεμα), το περίεργο μείγμα στυλ γίνεται εμφανές. Στα αριστερά ο πύργος Bermingham του 13ου αιώνα μετατράπηκε σε αίθουσα αναψυχής, ακολουθώντας έντονα χρωματιστές αλλά ανεπιτήδευτες προσόψεις, τότε ο ρομαντικός Οκταγωνικός Πύργος (από το 1812), τα Γεωργιανά Κρατικά Διαμερίσματα και ο Πύργος Καταγραφής (με το μουσείο Garda στο υπόγειο) και το παρεκκλήσι γύρω από το σύνολο.

Τα εσωτερικά ναυπηγεία κυριαρχούνται από τοιχοποιία, αρκετά αντίθεση.

Ενώ το εξωτερικό είναι γενικά ανοικτό στο κοινό, μόνο τα State Apartments μπορούν να επισκεφθούν στο εσωτερικό του Κάστρου του Δουβλίνου. Αυτό είναι αυστηρά μόνο με ξεναγήσεις.