Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πατρικίου

Γιατί πρέπει να προσπαθήσετε να δείτε τον εθνικό καθεδρικό ναό της Ιρλανδίας

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πατρικίου θα πρέπει σίγουρα να βρίσκεται στον κατάλογο των πραγμάτων που μπορείτε να δείτε στο Δουβλίνο - ακόμα κι αν εκ πρώτης όψεως η εκκλησία φαίνεται λίγο απαγορευτική και είναι κρυμμένη σε μια αστική περιοχή που δεν δείχνει την καλύτερη πλευρά του Δουβλίνου. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πατρικίου είναι επίσης λίγο έξω από το χτυπημένο μονοπάτι για τους περισσότερους τουρίστες. Παρόλο που βρίσκεται αρκετά κοντά στο Liffey και το Temple Bar (αν πρέπει να γνωρίζετε), ο περίπατος μπορεί να είναι μακρύς και ασφαλώς λίγο επιζήμιος.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι τουρίστες φθάνουν πιθανώς με λεωφορείο ως μέρος μιας οργανωμένης περιοδείας . Αλλά θα ήταν πραγματικά δίκαιο να αφήσετε αυτό το παλιό (αν και μαζικά ανακαινισμένο) χριστιανικό οικοδόμημα από την ατζέντα του Δουβλίνου; Σίγουρα όχι, καθώς ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πατρικίου κατέχει μερικά σημαντικά ιστορικά αντικείμενα και γεμάτο ιστορία.

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πατρικίου του Δουβλίνου με λίγα λόγια

Ως ένας από τους δύο καθεδρικούς ναούς της εκκλησίας της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο , ο Άγιος Πατρίκιος ονομάζεται "Εθνικός καθεδρικός ναός της Ιρλανδίας". Και δεν έχει το κύριο συστατικό που συνήθως κάνει έναν καθεδρικό ναό έξω από μια εκκλησία, ανεξάρτητα από το μέγεθος-ένας επίσκοπος! Ναι, ο Άγιος Πατρίκιος είναι ένας καθεδρικός ναός χωρίς επίσκοπος ... και επομένως όχι η μόνη ασυνέπεια σχετικά με τους τρεις καθεδρικούς ναούς του Δουβλίνου: η Καθολική Εκκλησία ονομάζει την Αγία Μαρία ως «προ-καθεδρικό ναό» για ιστορικούς λόγους.

Λίγο ιστορία: ο Άγιος Πατρίκιος οικοδομήθηκε (ή τουλάχιστον δίπλα) στον τόπο όπου ο ίδιος ο μεγάλος ιεραπόστολος υποτίθεται ότι βάφτισε τους πρώτους μετανάστες, εκτός από ένα "Άγιο Φίδι" που χάθηκε τώρα, αλλά θυμόταν μια πέτρα στην πάρκο.

Όντας ο μεγαλύτερος ναός της Ιρλανδίας, το μόνο μέγεθος που κάνει το Αγίου Πατρικίου αξίζει μια επίσκεψη ... αν και είναι λίγο μακριά από το κέντρο της πόλης του Δουβλίνου. Αλλά για τους φίλους της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αυτό είναι ένα προσκύνημα, και ένας μούστος-Jonathan Swift της "Gulliver" φήμη ήταν κοσμήτορας και είναι θαμμένος στον καθεδρικό ναό.

Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του καθεδρικού ναού του Αγίου Πατρικίου στο Δουβλίνο

Από την πλευρά του συν, έχουμε τα εξής:

Το κύριο αρνητικό; Εκτός από την τοποθεσία (αν και δεν βρίσκεται στο πίσω μέρος του πέρατος) ... οι γύρω περιοχές είναι υποβαθμισμένες και απείθαρχες σε μέρη.

Τι να περιμένετε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στο Δουβλίνο

Μην περιμένετε αρχαία ή και μεσαιωνικά πράγματα ... αν και η τοποθεσία έχει χριστιανική παράδοση που φτάνει μέχρι τα 450 περίπου, ο σημερινός καθεδρικός ναός του Αγίου Πατρικίου αποτελεί προϊόν ανακαίνισης, που συνορεύει με ανακατασκευή, τον 19ο αιώνα.

Παρόλα αυτά, θα μπορούσαμε να αξιολογήσουμε τον St.Patrick ως ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Δουβλίνου , αν και δεν πρέπει να αγνοηθεί ούτε ο καθεδρικός ναός της εκκλησίας του Χριστού. Και αν και στέκεται εν μέσω ενυδρείων και μερικές φορές καταρρέει βικτοριανά σπίτια, ο Άγιος Πατρίκιος εξακολουθεί να είναι επιβλητικός.

Μια εκκλησία φημολογείται εδώ από τον χρόνο του Πάτρικ και μια πλάκα στην οθόνη προσπαθεί να «αποδείξει» τη σύνδεση με τον πολιούχο της Ιρλανδίας. Παρόλο που το σημερινό κτήριο δεν ανεγέρθηκε μέχρι το 1191 ... και υποβλήθηκε σε μαζική ανακατασκευή στη δεκαετία του 1860, χρηματοδοτούμενη κυρίως από τα χρήματα της οικογένειας Guinness.

Στον καθεδρικό ναό, ο επισκέπτης συναντά εκατοντάδες μνημειακές πλάκες, προτομές και μνημεία. Η υπερηφάνεια του τόπου πηγαίνει στον οικογενειακό τάφο Boyle από τον 17ο αιώνα. Τα μικρότερα αναμνηστικά είναι αφιερωμένα στον Τουρλούγκ Ο'Καρολάν (ο διάσημος τυφλός harpist) και ο Ντάγκλας Χάιντ (ο πρώτος Πρόεδρος της Ιρλανδίας) και, ας μην ξεχνάμε τον κύριο άνθρωπο, στον Jonathan Swift (πρώην κοσμήτορα του καθεδρικού ναού) και την αγαπημένη του "Stella "(Εστέρ Τζόνσον).

Μη χάσετε άλλο ασυνήθιστο μνημείο, μια πόρτα με μια τρύπα - εδώ ο Λόρδος Kildare έβαλε κυριολεκτικά το χέρι του για να σφίξει τα χέρια με τον εχθρό του Λόρδο Ormonde.

Μια κριτική που επικρατούσε στο St. Patrick's (καθώς και στην Εκκλησία του Χριστού) είναι ότι "πρέπει να πληρώσετε για να εισέλθετε σε ένα σπίτι λατρείας". Αυτό δεν ισχύει αυστηρά, η είσοδος εισπράττεται μόνο από casual επισκέπτες, όχι από πιστούς πιστούς.

Διεύθυνση : Κλείσιμο του Αγίου Πατρικίου, Δουβλίνο 8

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Πατρικίου, Δουβλίνο, για τους τρέχοντες χρόνους έναρξης, τιμές εισόδου και ειδικές εκδηλώσεις. Αυτό θα σας δώσει επίσης τους χρόνους εξυπηρέτησης εάν επιθυμείτε να λατρεύετε εκεί.