Τι να δείτε στο County Tipperary

Επισκεφθείτε την κομητεία Tipperary (παρά το σχεδόν παροιμιώδες πολύ δρόμο προς Tipperary ); Αυτό το τμήμα της ιρλανδικής επαρχίας του Munster έχει μια σειρά από αξιοθέατα που δεν θα θέλετε να χάσετε, καθώς και μερικά ενδιαφέροντα αξιοθέατα που είναι ελαφρώς έξω από το χτυπημένο μονοπάτι. Λοιπόν, γιατί να μην πάρετε το χρόνο σας και να περάσετε μια μέρα ή δύο στο Tipperary όταν επισκέπτεστε την Ιρλανδία; Εδώ είναι μερικές ιδέες για να αξίζει τον κόπο σας και μερικές πληροφορίες για το νομό.

County Tipperary με λίγα λόγια

Το ιρλανδικό όνομα του County Tipperary είναι Contae Thiobraid Árann , που σημαίνει (κυριολεκτικά μεταφρασμένο) "Άνοιξη του Ara", και είναι μέρος της επαρχίας του Munster . Από το 1838, το Tipperary χωρίστηκε σε ένα βόρειο και νότιο μέρος για διοικητικούς σκοπούς. Αυτό ολοκληρώθηκε το 2014. Η ιρλανδική καταχώρηση αυτοκινήτων είναι T (pre-2014 TN για Tipperary North και TS για Tipperary Νότου), οι νομαρχιακές πόλεις είναι Nenagh (North Tipperary) και Clonmel (South Tipperary). Άλλες σημαντικές πόλεις περιλαμβάνουν το Caher, το Carrick-on-Suir, το Cashel, το Roscrea, το Templemore, το Thurles και το Tipperary Town. Το Tipperary εκτείνεται σε τετραγωνικά χιλιόμετρα 4,305 χιλιομέτρων, με συνολικό πληθυσμό 158.652 (σύμφωνα με την απογραφή του 2011).

Αναζητήστε τους Tudors στο Carrick-on-Suir

Η πόλη του Carrick-on-Suir βρίσκεται μέσα στις όχθες του ποταμού Suir και διαθέτει μερικά σημεία ψαρέματος, έναν πολύχρωμο κεντρικό δρόμο και το κάστρο Ormond . Κατά κάποιο τρόπο κρυμμένο μακριά από την απλή θέα (περιβάλλεται από ήσυχες κατοικημένες περιοχές και μερικά πάρκα), έχει ανακατασκευαστεί με τα χρόνια, αλλά αυτό που βλέπετε σήμερα είναι η ενσάρκωση Tudor.

Είναι ένα από τα καλύτερα κτήρια της εποχής Tudor στην Ιρλανδία. Τόσο πολύ ώστε η τηλεοπτική σειρά hit "The Tudors" (εν μέρει) γυρίστηκε εδώ.

Ανεβείτε στον Βράχο του Cashel

Ανεβαίνοντας από πεδινές εκτάσεις στη μέση του πουθενά, το Rock of Cashel είναι ένα από τα πιο εικονικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας, μια μικρή ακόμη εκτατική εκκλησιαστική πόλη, πλήρης με εκκλησίες και ακόμη και έναν στρογγυλό πύργο.

Αν και τα περισσότερα κτήρια περιγράφονται καλύτερα ως ερείπια, είναι εντυπωσιακά εντούτοις. Παρέχουν ένα υπέροχο σημείο παρατήρησης στη γύρω εξοχή, γεμάτη με ερείπια μοναστηριών και εκκλησιών. Η εξερεύνηση του ίδιου του βράχου θα διαρκέσει μια ώρα ή δύο, αλλά μπορείτε να περάσετε μια ολόκληρη μέρα βυθίζοντας τον εαυτό σας στην εκκλησιαστική ιστορία της Ιρλανδίας εδώ.

Πηγαίνετε στο Undterround στο Mitchelstown

Τα σπήλαια Mitchelstown είναι στην πραγματικότητα στο Tipperary, ακριβώς νότια από το M8 και ανατολικά από το Mitchelstown (η πόλη είναι, με σύγχυση, στο County Cork). Προσφέρουν την ευκαιρία να δουν την Ιρλανδία από κάτω. Η σπηλαιολογία είναι ο ασφαλής τρόπος και μια εκδρομή στη γεωλογική ιστορία.

Εξερευνήστε την πόλη του Nenagh και των περιχώρων

Οι μικρές πόλεις της Ιρλανδίας αξίζουν μια επίσκεψη και το Nenagh δεν αποτελεί εξαίρεση, με την απλή και καθαρή ντεμοντέ πόλη που δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ τους αιώνες. Κάντε μια βόλτα από το κάστρο στο κέντρο κληρονομιάς, εξερευνήστε τις γωνιές και τις κρησφύγετες. Διατηρήστε στο εμπόριο τα παντοπωλεία και ίσως εκτρέψετε τους μύλους Hanly Wollen ακριβώς βόρεια της πόλης. Ακόμη και το κεφάλι στο Lough Derg, μέρος της ισχυρής πλωτής οδού Shannon.

Περπατήστε στο Scenic Glen του Aherlow

Κοιλιασμένο ανάμεσα στο Slievenamuck στα βόρεια και τα βουνά Galtee προς τα νότια, το Glen του Aherlow είναι ένα σημείο ομορφιάς που οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν - τρέχει μεταξύ Galbally και Bansha.

Εύκολα παρακάμπτεται μέσω του M8 σήμερα. Αν χρειαστεί, παρακάμψτε το.

Επικεφαλής στα βουνά Knockmealdown

Ένας από τους πιο απαιτητικούς οδηγούς στο South Tipperary είναι το R688 από το Clogheen νότια έως το Lismore. Δεν είναι επικίνδυνο, αλλά ξετυλίγεται στα βουνά Knockmealdown, τα οποία φτάνουν σε ύψος περίπου 800 μέτρων. Κάτω από το Sugarloaf Hill και λίγο πριν περάσετε στην κομητεία Waterford, υπάρχει μια θαυμάσια θέα βόρεια, ακριβώς απέναντι από τα βουνά Galtee και την πόλη Cahir.

Επισκεφθείτε το Cahir και το Κάστρο

Το Cahir είναι μια όμορφη πόλη από μόνη της, αλλά το κόσμημα στο στέμμα είναι το κάστρο Cahir. Πρώτον, υπάρχει η θέση που πρέπει να ληφθεί υπόψη: το κάστρο χτίστηκε σε μια βραχώδη προεξοχή ακριβώς στη μέση του ποταμού Σουίρ. Και σαν να μην ήταν αρκετά γραφικό, τα βουνά Galtee σχηματίζουν το γραφικό υπόβαθρο. Χτισμένο τον 15ο αιώνα, το κάστρο σίγουρα φαίνεται αρκετά ανθεκτικό.

Δυστυχώς, δεν ήταν αρκετή επιτυχία, που ξεπέρασε αρκετές φορές και παραδόθηκε στα στρατεύματα του Cromwell το 1650, πριν ξεκινήσουν οι μάχες. Ένα άλλο μάλλον ατυχές περιστατικό ήταν τα έργα ανακαίνισης που αναλήφθηκαν το 1840. Αυτό άλλαξε την αρχιτεκτονική για το χειρότερο. Ακόμα, το εν μέρει επιπλωμένο κάστρο είναι ενδιαφέρον και αξίζει μια ματιά. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη διάσημη ελβετική κατοικία λίγο πιο νότια, ένα μάλλον ρομαντικό αγροτικό καταφύγιο από τις βικτοριανές εποχές, χτισμένο σε ένα (πολύ χαλαρό) αλπικό στιλ.

Παραδοσιακή μουσική στο Tipperary

Επισκέπτεται County Tipperary και κολλήσει για κάτι να κάνει το βράδυ; Λοιπόν, θα μπορούσατε να κάνετε χειρότερα από το κεφάλι σε μια τοπική παμπ (η οποία, εξ ορισμού, θα είναι μια " αυθεντική ιρλανδική παμπ ") και στη συνέχεια να συμμετάσχετε σε μια παραδοσιακή ιρλανδική συνεδρία . Γιατί να μην το δοκιμάσετε;

Οι περισσότερες συνεδρίες αρχίζουν περίπου στις 9:30 μ.μ. ή όποτε συγκεντρώνονται μερικοί μουσικοί.

Ardfinan - "Η καθαρή πτώση"

Ballina - "Η ιρλανδική Molly's"

Birdhill - "Boland's"

Borrisokane - "Ταβέρνα του Friar"

Cahir - "Irvin's"

Ο Carrick στο Suir - "Drowsy Maggie's"

Cashel - "Davern" και "Cantwell του"

Clonmel - "Allen's", "Brendan Dunnes" και "Lonergan's"

Fethard - "O'Shea's" - πρώτη Δευτέρα του μήνα

Tipperary - "Spillane's" - Τρίτη

Templetouhy - "Pub Bourke" - Τρίτη

Thurles - "Monk's" - Τετάρτη

Roscrea - "Καλός χρόνος του Charly's" - Δευτέρα