Παραδοσιακές συναντήσεις μουσικής στην Ιρλανδία

Χώροι και ώρες εκδηλώσεων Trad στην Ιρλανδία

Παραδοσιακές συναντήσεις μουσικής στην Ιρλανδία - Χώροι και ώρες

Μια από τις πιο ιρλανδικές βραδινές διασκέψεις είναι η "σύνοδος". Μια ανεπίσημη συναυλία ερασιτεχνών μουσικών σε μια τοπική παμπ που οδηγεί σε μια κοινοτική εκτίμηση και γιορτή της παραδοσιακής μουσικής.

Οι περισσότερες συνεδρίες αρχίζουν περίπου στις 9:30 μ.μ. ή όποτε συγκεντρώνονται μερικοί μουσικοί. Κάποιος αρχίζει να χτυπά ένα ρυθμό σε ένα bodhran ή να αυτοσχεδιάζει μια μελωδία σε ένα banjo, κάποιος ενώνει με ένα άλλο όργανο, ξαφνικά όλη η παμπ φαίνεται να είναι γεμάτη μουσική.

Η πραγματική επιλογή της μουσικής μπορεί να είναι η περιγραφή ως "ποτ τύχη" - ανάλογα με την ικανότητα των μουσικών, την ικανότητά τους να παίζουν μαζί και τη γενική διάθεση. Μπορεί να αναγκαστείτε να ανεβαίνετε και να κατεβείτε με το να σκαρφαλώνετε τα χέρια και τους τροχούς ή να μετακομίζετε για να ρίξετε ένα δάκρυ για αργούς, αφελείς αέρας. Στις (ευτυχώς πολύ σπάνιες) περιπτώσεις μπορεί να τελειώσετε γρήγορα το ποτό σας και να κατευθυνθείτε κατευθείαν για την πόρτα. Αλλά τις περισσότερες φορές θα απολαύσετε απλά την ποικιλία.

Παρεμπιπτόντως ... οι περισσότερες συνεδρίες τείνουν να κυριαρχούνται από τα όργανα, με το τραγούδι να υποβιβάζεται στη δεύτερη φιάλη. Και θα ακούσετε περισσότερες "νέες" μελωδίες από τις γνωστές μελωδίες. Μην περιμένετε τα "πεδία του Athenry" εκτός αν η συνεδρία είναι ειδικά προσανατολισμένη στους τουρίστες.

Όσο πιο συστηματική είναι η σύνοδος που διαφημίζεται, τόσο πιο σύγχρονο ή μεγαλύτερο είναι ο χώρος, τόσο πιο αστική είναι η περιοχή - τόσο πιο πιθανό είναι να σκοντάς σε μια "επαγγελματική σύνοδο". Εδώ τουλάχιστον μέρος των μουσικών προσλαμβάνεται από τον ιδιοκτήτη για να προσφέρει παραδοσιακή ψυχαγωγία.

δεν είναι αναγκαστικά κακό, καθώς οι μουσικοί θα είναι ικανοί και η επιλογή του υλικού δημοφιλούς. Ορισμένοι χώροι μπορούν να ρίξουν ακόμη και ιρλανδικό χορό, μια τσέπη έκδοση του "Riverdance" ή αρκετά καλά μπαλάντα τραγουδιστές. Όλα αυτά είναι σίγουρα πιο διασκεδαστικά από ό, τι το διαβιβαζόμενο Europop αγαπημένο από τις πιο "μοντέρνες" παμπ!

Εάν είστε αρκετά τυχεροί για τυχαία επίσκεψη σε μια "πραγματική" συνεδρία, ακολουθήστε μερικές χρήσιμες οδηγίες σχετικά με την αποδεκτή συμπεριφορά:

Και τέλος - πού θα βρείτε μια συνεδρία στα ταξίδια σας; Εδώ είναι μερικές περιοχές που είναι γνωστό ότι προσελκύουν μουσικούς σε τακτική βάση, ταξινομημένο νομός κατά νομό:

Antrim

Περισσότερα για County Antrim ...

Armagh

Περισσότερα για Armagh ...

Μπέλφαστ

Περισσότερα για το Μπέλφαστ ...

Carlow

Περισσότερα για County Carlow ...

Cavan

Περισσότερα για το County Cavan ...

Clare

Φελλός

Περισσότερα για County Cork ...

Donegal

Περισσότερα για την κομητεία Donegal ...

Κάτω

Δουβλίνο

Περισσότερα για το Δουβλίνο ...

Fermanagh

Περισσότερα για το Ulster

Galway

Περισσότερα για County Galway

Kerry

Περισσότερα για County Kerry ...

Kildare

Περισσότερα για την κομητεία Kildare ...

Kilkenny

Περισσότερα για την κομητεία Kilkenny ...

Laois

Περισσότερα για την κομητεία Laois ...

Leitrim

Αστείο πεντάστιχο

Longford

Περισσότερα για την κομητεία Longford ...

Λούθ

Περισσότερα για County Louth ...

Mayo

Περισσότερα για County Mayo ...

Meath

Περισσότερα για County Meath ...

Monaghan

Περισσότερα για την κομητεία Monaghan ...

Εκτός

Περισσότερα για την κομητεία Offaly ...

Roscommon

Σλίγκο

Περισσότερα για το County Sligo ...

Tipperary

Περισσότερα για County Tipperary ...

Tyrone

Περισσότερα για το Ulster ...

Waterford

Περισσότερα για County Waterford ...

Westmeath

Περισσότερα για County Westmeath ...

Wexford

Περισσότερα για την κομητεία Wexford ...

Wicklow

Περισσότερα για την κομητεία Wicklow ...