Τι να δείτε και πού να πάτε στο County Kerry

Επισκεφθείτε το County Kerry; Αυτό το τμήμα της ιρλανδικής επαρχίας Munster έχει πολλά αξιοθέατα που δεν θα θέλετε να χάσετε. Πλέον μερικά ενδιαφέροντα αξιοθέατα που είναι ελαφρώς έξω από το χτυπημένο μονοπάτι. Γιατί λοιπόν να μην αφιερώσετε χρόνο και να περάσετε μία ή δύο μέρες στο Kerry όταν επισκέπτεστε την Ιρλανδία; Εδώ είναι μερικές ιδέες για να αξίζει τον κόπο σας και μερικές βασικές πληροφορίες για να σας βοηθήσουμε.

County Kerry σε ένα Nutshell

Το ιρλανδικό όνομα για την κομητεία Kerry είναι το Contae Chiarraí , το οποίο μεταφράζεται κυριολεκτικά ως "Τα παιδιά του τσιγάρου" (που δηλώνει την περιοχή αυτά τα παιδιά, αυτή η φυλή, που διεκδικείται ως το πρώτο τους δικαίωμα), ανήκει στην επαρχία του Munster .

Οι ιρλανδικές επιστολές εγγραφής αυτοκινήτων είναι KY (δεν έχει σχέση με τη λίπανση, μόνο την πρώτη και τελευταία επιστολή του ονόματος του νομού), η κομητεία είναι η Tralee. Άλλες σημαντικές πόλεις είναι το Ballybunion, το Cahersiveen, το Castleisland, το Dingle, το Kenmare, το Killarney, το Killorglin και το Listowel. Το Kerry έχει μέγεθος 4,807 χιλιομέτρων τετραγωνικά, που κατοικείται από πληθυσμό 145.502 σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Κάνοντας το δαχτυλίδι του Kerry

Ναι, όλοι το κάνουν και κατά τη θερινή περίοδο, μπορεί να είναι προφυλακτήρας σε προφυλακτήρες σε μέρη, χωρίς μέρη για πάρκο και μόλις ένα μέρος σε ένα καφέ και εστιατόριο, αλλά ο Δακτύλιος του Kerry εξακολουθεί να είναι ένας από τους μεγάλους γραφικούς οδηγούς που παρέχει η Ιρλανδία. Βίαιος, ανεμοδαρμένος, με καλύτερη εμπειρία σε μικτό καιρό, με τα νερά που κυματίζουν από τον Ατλαντικό. Εάν πατήσετε για λίγο χρόνο, μπορείτε να οδηγήσετε το "δαχτυλίδι" σε λίγες ώρες, αφήστε μια μέρα για πιο χαλαρές περιηγήσεις. Φέρτε σάντουιτς και μια φιάλη τσαγιού, εάν είστε σε προϋπολογισμό.

Το Killarney, τις λίμνες, τον εθνικό πάρκο

Η πόλη του Killarney είναι το αρχικό τουριστικό θέρετρο, δημοφιλές για αιώνες και φημισμένο από τη βασίλισσα Βικτώρια, παρόλο που η κάποτε απομακρυσμένη πόλη υπέστη λίγο χρόνο με μια λωρίδα ξενοδοχείων που αναπτύσσονται στα περίχωρα και μια συνολικά τουριστική κίνηση στο κέντρο της πόλης. Αναμείνετε να παίζετε μανιτάρια, μανιτάρια και σφυρίχτρα σε ζεστά βράδια.

Αλλά η γραφική ομορφιά των λιμνών και του Εθνικού Πάρκου Killarney (που θα εξερευνηθούν με τα πόδια, με βάρκα ή με τη μίσθωση ενός τοπικού σκακιού και του αλόγου ) είναι ακόμα εκεί και γενικά ελεύθεροι να απολαύσουν. Πάρτε το χρόνο σας, αποφύγετε τα χειρότερα πλήθη. εκτός από την καλοκαιρινή περίοδο και τις σχολικές διακοπές, το Killarney είναι καλύτερο.

Δείτε το Skelligs

Βέλτιστη εμπειρία είτε από την ακτογραμμή, μέσω της εμπειρίας Skellig στο νησί Valentia είτε με τη βάρκα και την αναρρίχηση, ο τελευταίος συνιστάται μόνο για τον στόλο του ποδιού, της καρδιάς και χωρίς ίλιγγο. Πρόκειται για ένα μοναστήρι που ιδρύθηκε από μοναχούς που ήθελαν να γυρίσουν την πλάτη τους στον κόσμο. Οι καλύβες των κυψελών και τα απότομα σκαλοπάτια μπορεί να είναι τα μόνα υπολείμματα, αλλά η Μητέρα Φύση δεν είναι μόνο αυτή η μινιμαλιστική έλξη που προκαλείται από τον άνθρωπο.

Ανεβείτε (ίσως όχι) σε κάθε βουνό

Kerry είναι μια απόλαυση για λόφους-πεζοπόρους και ορειβάτες (και μια εστία των δραστηριοτήτων διάσωσης στο βουνό) - πολλές κορυφές αξίζει την ανάβαση. Από το εκπληκτικό βουνό Brandon στη χερσόνησο Dingle, που υψώνεται πάνω από τον Ατλαντικό σε ύψος 953 μέτρων, στον μεγάλο μπαμπά όλων αυτών: το Carrantuohill, δυτικά από τις λίμνες Killarney και στα 1041 μέτρα το ψηλότερο βουνό της Ιρλανδίας. Αυτό που μπορεί να εκπλήξει μερικούς ανθρώπους είναι η προσβασιμότητα αυτής της κορυφής, η οποία μπορεί να επιτευχθεί και από εκείνους με μέτρια εμπειρία.

Απλά μην το επιχειρήσετε σε κακοκαιρία και σκεφτείτε να κατεβείτε πριν σκοτεινιάσει.

Επισκεφθείτε την έκθεση Puck's Fair

Στο Killorglin, η κατσαρόλα είναι βασιλιάς, τουλάχιστον για λίγες μέρες το καλοκαίρι, όταν στέκεται ένας κέρατος και η Έκθεση Puck's. Παρόλο που γίνεται ολοένα και πιο εμπορικός, αυτή είναι μία από τις παλαιότερες εκθέσεις της Ιρλανδίας και εξακολουθεί να διατηρεί ορισμένες παλιές παραδόσεις. Η στεμμένη αιγίδα υπαινίσσεται την παγανιστική προέλευση, αν και αυτά χάνονται καλά και αληθινά στα ομίχλη του χρόνου.

Σταματήστε στο Galoarus Oratory

Μέρος του Drive Slea Head γύρω από τη χερσόνησο Dingle, αυτή η παλαιοχριστιανική εκκλησία κοντά στο Ballyferriter χτίστηκε πριν από πάνω από χίλια χρόνια, πολύ απλή από πλευράς κατασκευής, αλλά εξακολουθεί να είναι ισχυρή και ακόμα αδιάβροχη (που δεν μπορεί να λεχθεί για των εξοχικών κατοικιών που φυτεύτηκαν στην περιοχή).

Εντυπωσιακό για το τι είναι, όχι για μεγαλοπρέπεια ή επίδειξη. Εδώ, η ομορφιά βρίσκεται στο μάτι του θεατή.

Νησιά ποιητών και λαϊκιστών

Τα νησιά Blasket, δυτικά από τη χερσόνησο Dingle, έχουν εκκενωθεί πριν από δεκαετίες, όταν η ζωή θεωρήθηκε πολύ σκληρή από την κυβέρνηση. τα ερημωμένα χωριά εξακολουθούν να παραμένουν και παράξενα (σε πολλές αισθήσεις) οι κάτοικοι έρχονται για το καλοκαίρι. Αλλά ο Blaskets άφησε μια λογοτεχνική κληρονομιά - από τη λαϊκή εικονογράφηση Peig Sayers (που δεν ήταν ντόπιος) σε πολλά μυθιστορήματα και ποιήματα. Όλα αυτά διερευνώνται στο εξαιρετικό κέντρο Blasket στο Dunkin.

Πηγαίνετε στο υπόγειο στο σπήλαιο Crag

Ενώ Kerry μπορεί να είναι για την ακτή και γκρεμούς για τους περισσότερους ανθρώπους, να πάρει βαθιά σε αυτό μπορεί να αξίζει μια δοκιμή. Επισκεπτόμενοι το Crag Cave μπορείτε να δείτε Kerry από κάτω. Βρισκόμενος κοντά στην Τραλέ, το σπήλαιο έχει αναπτυχθεί για τους επισκέπτες μετά την ανακάλυψή του - κάτι που συνέβη επίσημα το 1983. Οι ασβεστολιθικές σπηλιές λέγεται ότι είναι παλιό εκατομμύριο ετών και αθλητές με μερικούς εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Υπάρχει ακόμη και μια "Crystal Gallery", όπου όλα αυτά που λάμπει είναι σίγουρα όχι χρυσός.

Επιλέξτε ένα τριαντάφυλλο στο Tralee

Μια φορά το χρόνο, ο Tralee μύες εισέρχεται στην εθνική συνείδηση ​​των Ιρλανδών, όταν το Ρόδο της Tralee στέφεται στο αποκορύφωμα ενός φεστιβάλ που γιορτάζει την ιρλανδική γυναίκα με έναν πολύ περίεργο και αθώο τρόπο. Νέες γυναίκες από όλη την Ιρλανδία και η « διασπορά » συγκεντρώνονται στην κομητεία της πόλης του Kerry για να το μάχονται για τον τίτλο (και ένα μικρό βραβείο).

Παραδοσιακή μουσική στο County Kerry

Επισκέπτεται County Kerry και κολλήσει για κάτι να κάνει το βράδυ; Θα μπορούσατε να κάνετε χειρότερα από το να βρεθείτε σε μια τοπική παμπ (η οποία, κατά λάθος, θα είναι μια " αυθεντική ιρλανδική παμπ ") και στη συνέχεια να συμμετάσχετε σε μια παραδοσιακή ιρλανδική συνεδρίαση ; Οι περισσότερες συνεδρίες αρχίζουν περίπου στις 9:30 μ.μ. ή όποτε συγκεντρώνονται μερικοί μουσικοί. Κλήση μπροστά επειδή οι ημέρες και οι χρόνοι μπορεί πρόσφατα να έχουν αλλάξει.