Εξερευνώντας τον Killarney σε μια περιήγηση στο αυτοκίνητο Jaunting

Είναι οι Jarveys του Killarney αξίζει πραγματικά το τίμημά τους;

Όταν επισκέπτεστε το Killarney , την τουριστική πρωτεύουσα της κομητείας Kerry , μια περιοδεία σε ένα από τα "αυτοκίνητα γελοιογραφίας" είναι σχεδόν υποχρεωτική. Ή μήπως τα βιβλία, τα βιβλία οδηγών, καθώς και δεκάδες "σκάλες" (οι ιδιοκτήτες-χειριστές αυτών των ελαφρών επιβατικών βαγονιών, που σχεδιάστηκαν από ένα μόνο άλογο) θα σας έχουν πιστέψει.

Και πράγματι, σε μια ήσυχη μέρα, μπορεί να σας προσεγγίσουν περισσότεροι αμαξοστοιχίες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από ό, τι θα συναντήσετε επαιτεία παιδιά στην Καλκούτα.

Φυσικά, το καθένα από τα πανηγύρια προσφέρει μια εκτεταμένη περιοδεία στο δικό τους αυτοκίνητο, με πολλές τοπικές γνώσεις, και μια πολύ καλή τιμή για την εκκίνηση.

Εντούτοις, πρόκειται για περίπτωση επιθετικής επιστολής , ή "προσοχή αγοραστή", δεδομένου ότι δεν όλες οι εκδρομές είναι πραγματικά μέχρι το μηδέν, και μερικές περιπλανήσεις περιηγήσεις αυτοκινήτων ή mumbling μαρμελάδες μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε κάπως μικρές αλλαγές.

Κρουαζιέρες αυτοκινήτου του Κίλαρκνι με λίγα λόγια

Από την πλευρά του συν, αυτό είναι ένας παραδοσιακός, όμορφα παλιομοδίτικος τρόπος να δείτε πολλά από τα αξιοθέατα που έχει να προσφέρει το Killarney (και ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε). Θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει φιλικό προς το περιβάλλον περιοδεία, καθώς το αποτύπωμα άνθρακα είναι ελάχιστο και μόνο με τα πόδια θα ασκήσετε λιγότερη πίεση στο οικοσύστημα. Είναι σίγουρα μια χαλαρωτική εμπειρία και αν έχετε ένα καλό σαλόνι, θα σας πω και όλα τα είδη ιστοριών (μερικά από αυτά αρκετά ψηλά) για τους χώρους που περνάτε, τα οποία μπορεί να είναι μέρος του Εθνικού Πάρκου Killarney ή ακόμα και του διάσημο δαχτυλίδι του Kerry.

Τούτου λεχθέντος, ίσως να μην αποδειχθεί ότι είναι τόσο ρόδινο όσο αυτό ακούγεται. Κατά την κύρια τουριστική περίοδο, οι τιμές μπορεί να είναι υψηλές και εξαιτίας του ότι όλοι και ο παππούς τους προσπαθούν να κάνουν χόρτο ενώ ο ήλιος λάμπει, οι εκδρομές δεν είναι σταθερής ποιότητας. Δεν υπάρχει ποιοτικός έλεγχος, κανένα "δίπλωμα jarvey". Και όταν προσφέρουμε τις υπηρεσίες τους, μερικά από τα πανηγύρια μπορεί να είναι κάπως πιεστικά για το γούστο μας.

Αυτό που θα πάρετε, ωστόσο, είναι μια φέτα της παράδοσης του Killarney. Οι ντόπιοι αστυνομικοί έχουν τραβήξει τουρίστες γύρω από την πόλη από τη βικτοριανή εποχή και από τότε δεν έχουν αλλάξει πολλά. Τα καρότσια που χρησιμοποιούνται είναι ακόμα ελαφριά, ανοιχτά στα στοιχεία, και όχι απαραίτητα άνετα. Θα σας παρασχεθεί μια κουβέρτα σε κρύες και υγρές μέρες, αλλά η διαδρομή θα είναι ακόμα αργή, και (ανάλογα με τον αριθμό και το μέγεθος των επιβατών στο πάρτι σας) μπορεί να αισθάνεται λίγο στενότητα. Και πάλι, όλα αυτά μπορεί να είναι τεράστια διασκέδαση.

Επανεξέταση των εκδρομών αυτοκινήτων του Killarney

Αυτή είναι η έλξη Killarney που απλά δεν μπορείτε να χάσετε. Με μια πολύ κυριολεκτική έννοια, δεν μπορείτε να τους χάσετε, όπως είναι παντού στο Killarney - αυτοί οι τύποι με τα αδύνατα άμαξα, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως οδηγός coachman-cum-tour. Πολύ συχνά κοιτάζοντας τον κόσμο γενικότερα και τις προοπτικές τους να κερδίσουν μια κρούστα ειδικότερα, με ένα μάλλον πενιχρό πρόσωπο, ένα στωικό άλογο στο πλευρό του ... τα σκισίματα τείνουν να ξαφνιάζουν ξαφνικά, να αποκτούν την παροιμιώδη λάμψη στα ιρλανδικά τους μάτια, και να γίνει όλα εύγλωττα. Έχουν εντοπίσει ένα εύκολο σημάδι και είναι λεγόμενος τουριστικός.

Εδώ είναι το πράγμα που πρέπει να εξετάσει: κάθε jarvey που εκτελεί το εμπόριο του στους δρόμους του Killarney θα σας υποσχεθεί μια μεγάλη περιοδεία, heck, ακόμη και η καλύτερη περιοδεία, και όλα για ένα καλό τίμημα.

Μερικές φορές θα σας ακολουθήσουν με επιμονή, εκτός κι αν αμέσως βγείτε στο καλάθι του, το οποίο μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό και να απογοητεύεστε αν συμφωνείτε πολύ γρήγορα.

Θα πρέπει να ψωνίσετε για την αξία, καθώς οι περιηγήσεις αυτοκινήτων που προσφέρονται από τα σακάκια είναι βασικά το ίδιο. Θα μεταφερθούν στο αυτοκίνητό τους στα τοπικά αξιοθέατα για μια ώρα ή δύο, σταματώντας για παράδειγμα στο Muckross House για μια ματιά-βλέπετε, και στη συνέχεια έπεσαν από όπου ξεκίνησες. Μεταξύ όλων αυτών, ο οδηγός θα σας μαγέψει με ιστορίες, ανέκδοτα και τοπικές γνώσεις, με ένα τραγούδι που ρίχνεται κατά καιρούς, το οποίο μπορεί να είναι εξαιρετικό σε μέτρια καιρό (ή καταστροφή).

Ενώ τα καροτσάκια είναι ομοιόμορφα δυσάρεστα σε ποικίλο βαθμό, οι ιδιοκτήτες-χειριστές μπορούν να είναι οτιδήποτε από πνευματώδη και καλά ενημερωμένο για να τσαλακώνουν και mumbling με μια σημειωθεί έλλειψη ενθουσιασμού.

Δυστυχώς, θα παρατηρήσετε πολύ περισσότερο μόνο αφού έχετε περάσει τις παλάμες τους με ασήμι και είστε στο έλεός τους.

Έτσι, κάνετε το σωστό: πλησιάστε με σίγουρο τρόπο τα γρανάζια, ρωτήστε για τις υπηρεσίες τους (πού πηγαίνουν; πόσο καιρό θα πάρει η περιοδεία; ποια αξιοθέατα θα σταματήσουν;) και την τιμή τους. Αν όλα πάνε καλά, πηγαίνετε. Εάν έχετε καταλάβει μόνο το μισό από αυτό που λέει ο "yer man", μπορεί να θέλετε να νοικιάσετε ένα πιο αρθρωτό jarvey. Όσον αφορά την τιμή: ρωτήστε στο τουριστικό γραφείο ποια είναι η αναλογία και, ίσως, να ρωτήσετε μερικά απομιμήσεις κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας. Στη συνέχεια, θα έχετε καλύτερη ιδέα για το εάν είχατε. Πάντα αναμένετε να πληρώσετε περίπου 40 € για μια ώρα και 60 € για δύο ώρες, με έως και τέσσερα άτομα σε ένα αυτοκίνητο.

Σύσταση

Μπορούμε να σας προτείνουμε μια ξενάγηση με αυτοκίνητο μέσα και γύρω από το Killarney; Ναι, μπορεί να είναι μεγάλη διασκέδαση, αλλά σας συμβουλεύουμε πραγματικά να είστε ελεύθεροι να ψωνίσετε λίγο, επιλέγοντας το jarvey που πραγματικά σας αρέσει και να καταλάβετε. Και εκτός της κύριας σεζόν, είναι επιτρεπτό και ένα μικρό παζάρι. Όταν πραγματοποιήσαμε την περιοδεία τον Οκτώβριο, το jarvey χτύπησε ένα δροσερό 33%, αφού κάναμε λίγο αναποφάσιστο, αφού μας προσφέραμε ήδη αυτό που ισοδυναμεί με ένα πρότυπο πανηγύρι.

Εάν θέλετε να κάνετε κράτηση μπροστά, πολλά στολίδια τώρα προσφέρουν επίσης τις υπηρεσίες τους online.

Κρουαζιέρες στο Killarney Horse & Carriage Tours

Κίλαρνιϊν Τανγκνίεϊ