Τι πρέπει να ξέρετε για το Killarney, Ιρλανδία

Το Killarney, η Ιρλανδία είναι μια από τις πιο γραφικές πόλεις της όμορφης Νοτιοδυτικής χώρας. Για το λόγο αυτό, βρίσκεται στη λίστα των "πράγματα που πρέπει να κάνουμε" για πολλούς επισκέπτες. Πρόκειται για μια ονειρική ιρλανδική πόλη που σημαίνει ότι απευθύνεται σε πολλές από τις μεγαλύτερες τουριστικές ομάδες, οπότε και είναι πολύ απασχολημένος. Αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραλείψετε το Killarney; Όχι - παρόλο που η πόλη μπορεί να είναι λίγο τουριστική και ακόμη γεμάτη κόσμο (ειδικά εάν υπάρχει μια διάσκεψη στην περιοχή), αξίζει να επισκεφθείτε.

Αν και είναι καλύτερο να σχεδιάσετε το ταξίδι σας στο Killarney έξω από την κύρια σεζόν που θα σημαίνει λιγότερους ανθρώπους και χαμηλότερες τιμές επίσης.

Φανταστική τοποθεσία του Killarney

Ανάμεσα σε λόφους και μεγάλες λίμνες, το Killarney βρίσκεται στο νότιο τμήμα του County Kerry . Το τοπίο δεν είναι καθόλου εκπληκτικό και έρχεται με μια εκπληκτική και γραφική κίνηση στην πόλη. Αν και προειδοποιείτε ότι πρόκειται για μια περιοχή της Ιρλανδίας όπου θα πρέπει να προσέχετε όλες τις συμβουλές για οδήγηση και να είστε πάντα σε εγρήγορση. Οι εθνικοί δρόμοι που οδηγούν στο Killarney είναι το N22, το N71 ή το N72, αν και η πόλη μπορεί να προσεγγιστεί επίσης με το τρένο από το Cork και το Δουβλίνο.

Το Killarney είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσετε μερικά από τα πιο όμορφα φυσικά αξιοθέατα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, όπως το Ring of Kerry, το μονοπάτι για το περπάτημα Kerry Way και το Εθνικό Πάρκο Killarney. Εκτός από το γεγονός ότι έχει πανέμορφους υπαίθριους χώρους, το Killarney είναι μια γλυκιά ιρλανδική πόλη γεμάτη από ζεστά παμπ και καταστήματα που πωλούν τοπικά χειροτεχνήματα.

Πληθυσμός και Ιστορία του Κιλάρνεϊ

Μόλις πάνω από 14.000 άνθρωποι ζουν στο Killarney, με άλλα περίπου χίλια περίπου στα αγροτικά περιθώρια της πόλης. Λόγω ενός τεράστιου αριθμού κλινών ξενοδοχείων, οι αντιληπτές εποχιακές διακυμάνσεις στους πληθυσμούς είναι τεράστιες.

Η περιοχή είχε ήδη εγκατασταθεί για αιώνες όταν ένα φραγκισκανικό μοναστήρι (χτισμένο το 1448) και κοντινά κάστρα το ανέδειξαν σε ένα τοπικό κέντρο.

Ορισμένα ορυχεία παρείχαν βιομηχανική απασχόληση, αλλά η τουριστική βιομηχανία ξεκίνησε εδώ από το 1700. Οι ταξιδιωτικοί συγγραφείς και το άνοιγμα του σιδηροδρόμου αύξησαν την εισροή επισκεπτών του Killarney ακόμα περισσότερο τον 19ο αιώνα, και μάλιστα και η Βασίλισσα Βικτώρια επισκέφθηκε εδώ - και η βασιλική επιρροή βοήθησαν να γίνει η πόλη ένας σημαντικός προορισμός διακοπών στην Ιρλανδία. Η Ladies-in-Waiting δημιούργησε επίσης μία από τις πιο εντυπωσιακές απόψεις ... με την κατάλληλη ονομασία "View of Ladies" ακόμη και σήμερα.

Killarney Σήμερα

Το Killarney παραμένει ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς τόσο για Ιρλανδούς όσο και για ξένους επισκέπτες. Ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για την πόλη και πολλές από τις τοπικές επιχειρήσεις δημιουργούνται για να φροντίζουν τους επισκέπτες. Αν και υπάρχουν κάποια εργοστάσια έξω από την πόλη, ο τομέας της φιλοξενίας και τα μικρότερα καταστήματα κυριαρχούν στο κέντρο της πόλης.

Τι να περιμένεις

Οι απόψεις για το Killarney διαφέρουν - είναι προσανατολισμένες στον τουρισμό και όχι πολύ περισσότερο. Αυτό μπορεί να το κάνει το τέλειο σημείο διακοπών για μερικούς ή να το κάνει να αισθάνεται σαν ένας ερασιτέχνης τουρίστας-εφιάλτης για τους άλλους. Ομορφιά, όπως πάντα, βρίσκεται στο μάτι του θεατή. Τα πολυάριθμα (και μερικές φορές τεράστια) ξενοδοχεία είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσουν την εισροή επισκεπτών και να κάνουν την ίδια την πόλη να φαίνεται ασήμαντη κατά περιόδους.

Ωστόσο, το Killarney έχει τις ήσυχες, παρθένες γωνιές του, ειδικά στον Εθνικό Δρυμό.

Πότε για να επισκεφθείτε Killarney, Ιρλανδία

Κάθε φορά που πηγαίνετε, το Killarney είναι υποχρεωμένο να είναι απασχολημένο. Ίσως είναι καλύτερο να αποφύγετε την πόλη κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου και οποιωνδήποτε ιρλανδικών τραπεζικών διακοπών. Λάβετε υπόψη ότι η Killarney μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει μερικές από τις υψηλότερες τιμές για διανυκτερεύσεις, ειδικά εάν επιλέγετε ένα καλύτερο ξενοδοχείο - ευκαιρίες μπορεί να είχαν εκτός της κύριας σεζόν, όμως.

Μέρη για να επισκεφτείτε

Killarney, η Ιρλανδία είναι τόσο δημοφιλής λόγω της θέσης της, αλλά και επειδή η ίδια η πόλη είναι τόσο στερεότυπα ιρλανδική. Σχεδιάστε να περπατήσετε στο κέντρο της πόλης για να δείτε τις αποθήκες ή να σταματήσετε για ένα γεύμα ψαριών και μαρκών. Δεν υπάρχουν, ωστόσο, πολλά μεγάλα αξιοθέατα για να δείτε μέσα στο ίδιο το Killarney, ώστε να κάνετε επίσης χρόνο για να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή. Το κοντινό Muckross House και το Muckross Farm είναι δημοφιλείς όλο το χρόνο, ενώ τα τυπικά " ζωντανά " αυτοκίνητα με άλογα θα σας μεταφέρουν εκεί.

Ή επικεφαλής για το Κάστρο του Ross (χτισμένο γύρω στο 1420) και από εκεί ξεναγήστε με βάρκα στις λίμνες του Killarney, είτε μια περιήγηση στις λίμνες είτε ένα γύρο ταξίδι στην Inisfallen.

Από την άλλη πλευρά του Tomies Mountain (2,411 πόδια) και του Purple Mountain (2,730 πόδια), μια προσεκτική οδήγηση, βόλτα ή πεζοπορία μέσα από το Gap of Dunloe είναι μια δραματική εμπειρία. Ερχόμενοι από το Killarney σε ένα αυτοκίνητο, ίσως να ενδιαφέρεστε να πιέσετε προς το Moll's Gap, ένα δραματικό ορεινό πέρασμα ελαφρώς χαλασμένο από το σύγχρονο σουβενίρ στην κορυφή. Αλλά οι απόψεις είναι υπέροχες και το N71 θα σας μεταφέρει πίσω μέσω της Θέασης Κυρίων και μέσω πολλών ενδιαφέρουσες καμπύλες και σήραγγες στο Killarney. Κρυμμένο μέσα στο δάσος (αλλά καλά σημειωμένο) είναι ο καταρράκτης Torc των 60 ποδιών, ένας άλλος πρέπει να δούμε.

Σταματήστε στο Killarney ως μέρος για να ξαναζωντανεύσετε πριν βγείτε για να οδηγήσετε το Ring of Kerry, ένα από τα πιο διάσημα δρομολόγια οδικής διαδρομής της Ιρλανδίας.