Να παντρευτείς στη Βόρεια Ιρλανδία

Πληροφορίες για τις Νομικές Απαιτήσεις για έναν Βόρειο Ιρλανδικό Γάμο

Ένας ιρλανδικός γάμος; Γιατί να μην εξετάσει κανείς γάμο στη Βόρεια Ιρλανδία; Πολλοί άνθρωποι μπορεί να αποφύγουν αυτήν την ιδέα εξαιτίας απροσδιόριστων ανησυχιών για την ασφάλεια. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, τίποτα δεν πρέπει να ανησυχεί. Και η τιμή "ο Βορράς" μπορεί συχνά να είναι εκπληκτικά λιγότερο απαιτητική από τους ομολόγους της Δημοκρατίας.

Επομένως, ας δούμε πιο προσεκτικά το νομικό πλαίσιο για τη συμμετοχή σας στη Βόρεια Ιρλανδία (ένα άλλο άρθρο θα σας δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τους γάμους στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας ):

Ποιος μπορεί να παντρευτεί στη Βόρεια Ιρλανδία;

Ο νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου ορίζει ότι ένας άνδρας και μια γυναίκα μπορούν να παντρευτούν αν α. είναι 16 ετών και άνω (απαιτείται γονική συναίνεση για άτομα ηλικίας 16 ή 17 ετών) και β. ελεύθερη να παντρευτεί (ενιαία, χήρα ή διαζευγμένη / διαλυμένη σύμπραξη).

Τα ζευγάρια του ιδίου φύλου μπορούν να εγγραφούν μόνο σε μια πολιτική σύμπραξη - με πολλά δικαιώματα τα ίδια με τα παντρεμένα ζευγάρια. Υπάρχουν περιορισμοί για τα τρανσεξουαλικά άτομα (των οποίων το φύλο ορίζεται από το πιστοποιητικό γέννησής τους, όχι από την τρέχουσα κατάστασή τους) και από ορισμένους συγγενείς. Επιπλέον, οι καταναγκαστικοί γάμοι και η μεγαμιλώδη ή πολυγαμία είναι παράνομες.

Όσον αφορά τις προϋποθέσεις διαμονής: Τα ζευγάρια δεν χρειάζεται να έχουν διαμείνει στη Βόρειο Ιρλανδία πριν παντρευτούν, εφόσον υποβάλλουν αίτηση προειδοποίησης από το Γραφείο Γενικού Μητρώου (βλέπε παρακάτω). Εάν όμως κάποιος εταίρος επισκέπτεται τη Βόρεια Ιρλανδία για να παντρευτεί ως πολίτης χώρας που δεν είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου , μπορεί να απαιτηθεί ειδική τεκμηρίωση.

Γνωστοποίηση

Και οι δύο εταίροι πρέπει να δώσουν "ειδοποίηση γάμου" στο τοπικό γραφείο τους, ανεξάρτητα από το αν επιθυμούν ή όχι να παντρευτούν στην περιοχή. Τα μη μόνιμα ζευγάρια πρέπει να υποβάλλουν έντυπα συμπληρωμένου γάμου και όλα τα έγγραφα στον Γραμματέα Γάμων στην περιοχή όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο γάμος.

Το κανονικό χρονικό πλαίσιο για την ειδοποίηση είναι οκτώ εβδομάδες. Και: η ειδοποίηση μπορεί να δοθεί ταχυδρομικώς.

Ο γραμματέας θα εκδώσει εξουσιοδότηση για το γάμο και ο γάμος μπορεί να διεξαχθεί σε οποιοδήποτε Γραφείο Εγγραφών στη Βόρεια Ιρλανδία. Εάν ένας ή και οι δύο εταίροι προέρχονται από το εξωτερικό, ενδέχεται να ισχύουν ειδικοί κανόνες - επικοινωνήστε με το γραφείο εγγραφής νωρίς. Στη Βόρεια Ιρλανδία, η άδεια γάμου είναι γνωστή ως "πρόγραμμα γάμου".

Με την ευκαιρία - στο χρονικό διάστημα μεταξύ της προκήρυξης πρόθεσης για γάμο και της πραγματικής τελετής, οποιοσδήποτε "με ισχυρούς λόγους να αντιταχθεί στον γάμο" μπορεί να το πράξει. Μια ένσταση μπορεί να κηρύξει το χρονοδιάγραμμα του γάμου ανασταλεί μέχρι περαιτέρω έρευνα ή ακόμη και άκυρη. Στη συνέχεια, αυτό μπορεί να συμβεί λιγότερο συχνά στα ζευγάρια που επισκέπτονται ...

Ο γάμος πρέπει να γίνει εντός δώδεκα μηνών από την ημερομηνία της καταχώρισης της ειδοποίησης - διαφορετικά ολόκληρη η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί.

Απαιτούμενη τεκμηρίωση

Και οι δύο εταίροι πρέπει να παράσχουν ορισμένες πληροφορίες κατά τη στιγμή της ειδοποίησης για πρόθεση να παντρευτούν. Οι πληροφορίες που απαιτούνται γενικά περιλαμβάνουν:

Ένα σημερινό διαβατήριο θα φροντίσει για τα περισσότερα σημεία.

Πού μπορεί να γίνει γάμος στη Βόρεια Ιρλανδία;

Μια γαμήλια τελετή μπορεί να διεξαχθεί νομίμως σε αυτά τα μέρη:

Επί του παρόντος, μόνο οι τοπικές αρχές στην Αγγλία και την Ουαλία μπορούν να εγκρίνουν χώρους εκτός από τα Γραφεία Εγγραφής για πολιτικούς γάμους - αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.

Ένας σύντομος οδηγός για γάμους της Εκκλησίας

Οι κύριες εκκλησίες μπορούν να εκδώσουν δικές τους άδειες, ειδικές άδειες ή άδειες μετά την ανάγνωση των λεγόμενων απαγορεύσεων - αυτό ισχύει γενικά για την Εκκλησία της Ιρλανδίας, την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, την Πρεσβυτεριανή Εκκλησία (αλλά όχι την Ελεύθερη Πρεσβυτεριανή Εκκλησία), τους Βαπτιστές, , και των Μεθοδιστών.

Άλλες ονομασίες θα χρειαστούν πρώτα μια πολιτική άδεια.

Επειδή πρόκειται για ένα πολύ περίπλοκο πεδίο, μιλήστε με τον τοπικό σας ιερέα, τον ραβίνο, τον ιμάμη, τον πρεσβύτερο, την υψηλή ιέρεια ... όποιος είναι υπεύθυνος θα ξέρει τι να κάνει.

Ένας σύντομος οδηγός για τελετές πολιτικού γάμου

Μια τελετή γάμου στο γραφείο καταγραφής θα διαρκέσει περίπου ένα τέταρτο της ώρας. Ο γραμματέας θα περιγράψει τον γάμο ως νομική έννοια και θα παραμείνει αυστηρά μη θρησκευτικός. Η τελετή μπορεί (αν το επιθυμεί το ζευγάρι και το έχει εκκαθαρίσει εκ των προτέρων με τον καταχωρητή) να περιλαμβάνει αναγνώσεις, τραγούδια ή μουσική. Αυτά πρέπει να παραμείνουν σε ένα "ουσιαστικά μη θρησκευτικό πλαίσιο".

Στη συνέχεια, οι εταίροι θα κληθούν να επαναλάβουν την τυποποιημένη δέσμη υποσχέσεων, οι οποίες μπορεί να μην αλλάξουν. Ίσως θελήσετε να προσθέσετε υποσχέσεις, αποκλείοντας πάλι τις θρησκευτικές αναφορές ή έννοιες. Κάποια ανακούφιση για τον συνεχώς ξεχασμένο γαμπρό: οι δακτύλιοι δεν απαιτούνται (αλλά συνήθως ανταλλάσσονται).

Οι νόμιμες της πραγματικής τελετής γάμου

Εάν ένα ζευγάρι παντρεύεται με τελετή πολιτικού ή θρησκευτικού χαρακτήρα, πρέπει πάντα να πληρούνται αυτές οι νομικές απαιτήσεις: Ο γάμος πρέπει να διεξάγεται από άτομο (ή τουλάχιστον παρουσία) νόμιμα εξουσιοδοτημένο να καταχωρεί γάμους στην περιοχή. ο γάμος πρέπει να εγγραφεί στο τοπικό μητρώο γάμων και να υπογραφεί και από τα δύο μέρη, δύο μάρτυρες (άνω των 16 ετών - φέρνουν το δικό σας ως υπάλληλοι του γραφείου μητρώου δεν μπορούν νομίμως να εκπληρώσουν αυτό το καθήκον), ο υπεύθυνος της τελετής εγγραφείτε γάμους, αν όχι το ίδιο).

Τελετές ευλογίας

Σε περίπτωση που τα ζευγάρια δεν επιτρέπεται να παντρευτούν σε μια θρησκευτική τελετή, εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα να οργανωθεί η σχέση "ευλογημένη" σε μια θρησκευτική τελετή. Αυτό όμως είναι εξ ολοκλήρου η απόφαση οποιωνδήποτε θρησκευόμενων αξιωματούχων - επικοινωνήστε μαζί τους απευθείας ή μέσω του τοπικού αξιωματούχου της εκκλησίας σας.

Περισσότερες πληροφορίες που χρειάζονται;

Ο δικτυακός τόπος του Γραφείου Συμβούλων Πολιτών σχετικά με το γάμο δίνει την πλήρη κατάρρευση.