Να παντρευτείς στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας

Νομικές απαιτήσεις για ιρλανδικό γάμο

Θέλετε να παντρευτείτε στην Ιρλανδία; Σε γενικές γραμμές, αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε όλες τις νομικές απαιτήσεις για να έχετε ένα νομικά αναγνωρισμένο γάμο στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας (ένα άλλο άρθρο θα σας δώσει λεπτομέρειες για τους γάμους στη Βόρεια Ιρλανδία ). Εδώ είναι τα βασικά - επειδή δεν είναι τόσο εύκολο όσο παίρνετε hitched στο Λας Βέγκας . Η λήψη των εγγράφων σας προκειμένου πολύ πριν από την πραγματική ημερομηνία γάμου της Ιρλανδίας είναι ύψιστης σημασίας!

Γενικές απαιτήσεις για το γάμο στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 χρονών για να παντρευτείτε - αν και υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Επιπλέον, θα δοκιμάσετε αν έχετε "τη δυνατότητα να παντρευτείτε". Εκτός από το γεγονός ότι δεν είστε ήδη παντρεμένοι (το bigamy είναι παράνομο και θα σας ζητηθούν έγγραφα διαζυγίου) πρέπει να συναινέσετε ελεύθερα στο γάμο και να καταλάβετε τι σημαίνει γάμος.

Οι τελευταίες δύο απαιτήσεις προσεγγίστηκαν πρόσφατα από τις αρχές και μια νύφη ή γαμπρός που δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει ευλόγως στα αγγλικά μπορεί να δυσκολεύεται να περάσει από την τελετή, τουλάχιστον στο γραφείο του γραμματέα. Ένας γραμματέας μπορεί επίσης να αρνηθεί να ολοκληρώσει την τελετή εάν έχει οποιαδήποτε αμφιβολία ότι η ένωση είναι εθελοντική ή πιστεύει ότι λαμβάνει χώρα ένας "ψεύτικος" γάμος για να παρακάμψει τους νόμους μετανάστευσης.

Εκτός από αυτές τις απαιτήσεις, απλά πρέπει να είστε ένα ανθρώπινο ζευγάρι.

Η Ιρλανδία έχει νομιμοποιήσει πλήρως τους γάμους όλων των τάξεων, είτε πρόκειται για ετεροφυλόφιλα είτε για ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Έτσι, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τον προσδιορισμό σας, μπορείτε να παντρευτείτε εδώ. Με τη μία προειδοποίηση - ένας γάμος εκκλησίας θα εξακολουθεί να προορίζεται για ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Ιρλανδικές απαιτήσεις κοινοποίησης για γάμο

Από τις 5 Νοεμβρίου 2007, οποιοσδήποτε που παντρεύεται στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας πρέπει να έχει ειδοποιήσει τουλάχιστον τρεις μήνες.

Η κοινοποίηση αυτή πρέπει γενικά να γίνεται αυτοπροσώπως σε οποιονδήποτε καταχωρητή.

Σημειώστε ότι αυτό ισχύει για όλους τους γάμους, αυτούς που έχουν εγγραφεί από ένα γραμματέα ή σύμφωνα με θρησκευτικές τελετές και τελετές. Επομένως, ακόμη και για ένα πλήρες γάμο εκκλησίας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν γραμματέα εκ των προτέρων, όχι μόνο τον ενοριανό ιερέα. Αυτός ο καταχωρητής δεν πρέπει να είναι ο καταχωρητής της περιοχής στην οποία σκοπεύετε να παντρευτείτε (π.χ. μπορείτε να αφήσετε την ειδοποίηση στο Δουβλίνο και να παντρευτείτε στο Kerry).

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, θα έπρεπε να εμφανίζεστε αυτοπροσώπως - αυτό έχει αλλάξει. Εάν η νύφη ή ο γαμπρός ζουν στο εξωτερικό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν καταχωρητή και να ζητήσετε την άδεια να συμπληρώσετε την ειδοποίηση μέσω ταχυδρομείου. Σε περίπτωση χορήγησης άδειας (γενικά είναι), ο καταχωρητής θα στείλει στη συνέχεια ένα έντυπο που θα συμπληρωθεί και θα επιστραφεί. Λάβετε υπόψη ότι όλα αυτά προσθέτουν αρκετές ημέρες στη διαδικασία ειδοποίησης, οπότε ξεκινήστε να αντιστοιχεί το συντομότερο δυνατόν. Θα χρειαστεί επίσης να καταβληθεί προμήθεια ειδοποίησης € 150.

Και η νύφη και ο γαμπρός θα είναι ακόμα υποχρεωμένοι να μεριμνήσουν για προσωπική συνάντηση του γραμματέα τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από την πραγματική ημέρα του γάμου - μόνο τότε μπορεί να εκδοθεί Έντυπο Εγγραφής Γάμου.

Απαιτείται νομική τεκμηρίωση

Όταν ξεκινάτε να αντιστοιχίζετε με τον καταχωρητή, θα πρέπει να ενημερωθείτε για όλες τις πληροφορίες και τα έγγραφα που πρέπει να προμηθευτείτε.

Απαιτούνται γενικά τα εξής:

Περαιτέρω πληροφορίες που απαιτούνται από τον γραμματέα

Για να εκδώσει έντυπο εγγραφής γάμου, ο καταχωρητής θα ζητήσει επίσης περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον προγραμματισμένο γάμο.

Αυτό θα περιλαμβάνει:

Δήλωση χωρίς εμπόδια

Εκτός από όλα τα παραπάνω έγγραφα, κατά τη συνάντηση του γραμματέα, και οι δύο εταίροι καλούνται να υπογράψουν μια δήλωση ότι δεν γνωρίζουν κανένα νόμιμο εμπόδιο στον προτεινόμενο γάμο. Σημειώστε ότι αυτή η δήλωση δεν παρακάμπτει ποτέ την ανάγκη παροχής γραφικών, όπως περιγράφεται παραπάνω!

Φόρμα εγγραφής γάμου

Ένα έντυπο εγγραφής γάμου (εν συντομία MRF) είναι η τελική «ιρλανδική άδεια γάμου», δίνοντας την επίσημη άδεια για ένα ζευγάρι να παντρευτεί. Χωρίς αυτό, απλώς δεν μπορείτε να παντρευτείτε νομικά στην Ιρλανδία. Παρέχοντας ότι δεν υπάρχει εμπόδιο στο γάμο και όλα τα έγγραφα είναι σωστά, το MRF θα εκδοθεί αρκετά γρήγορα.

Ο πραγματικός γάμος πρέπει να ακολουθήσει γρήγορα - το MRF είναι καλό για έξι μήνες από την προτεινόμενη ημερομηνία γάμου που δίνεται στο έντυπο. Αν αυτό το χρονικό πλαίσιο αποδειχθεί υπερβολικά σφιχτό, για οποιονδήποτε λόγο, απαιτείται νέα MRF (δηλαδή πηδώντας από όλα τα γραφειοκρατικά στεφάνια ξανά).

Πραγματικοί τρόποι να παντρευτείς

Σήμερα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί (και νόμιμοι) τρόποι να παντρευτούν στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Τα ζευγάρια μπορούν να επιλέξουν μια θρησκευτική τελετή ή να επιλέξουν μια πολιτική τελετή. Η διαδικασία εγγραφής (βλ. Παραπάνω) παραμένει η ίδια - καμία θρησκευτική τελετή δεν είναι νομικά δεσμευτική χωρίς προηγούμενη αστική εγγραφή και MRF (η οποία πρέπει να παραδοθεί στον υπεύθυνο, συμπληρωμένη από αυτόν και παραδοθεί σε γραμματέα εντός ενός μήνα της τελετής).

Τα ζευγάρια μπορούν να επιλέξουν το γάμο με θρησκευτική τελετή (σε "κατάλληλο χώρο") ή με τελετή πολιτισμού, η τελευταία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε μητρώο είτε σε άλλο εγκεκριμένο χώρο. Όποια και αν είναι η επιλογή - όλα είναι εξίσου έγκυρα και δεσμευτικά σύμφωνα με την ιρλανδική νομοθεσία. Εάν ένα ζευγάρι αποφασίσει να παντρευτεί σε μια θρησκευτική τελετή, οι θρησκευτικές απαιτήσεις πρέπει να συζητηθούν πολύ νωρίτερα με τον εορτασμό του γάμου.

Ποιος μπορεί να παντρευτεί ένα ζευγάρι, ποιος είναι "επίσημος";

Από τον Νοέμβριο του 2007, το Γραφείο Γενικού Μητρώου έχει αρχίσει να τηρεί το "Μητρώο των Αδερφών Γάμου" - ο καθένας που διακηρύσσει πολιτικό ή θρησκευτικό γάμο πρέπει να βρίσκεται σε αυτό το μητρώο. Αν δεν είναι, ο γάμος δεν είναι νομικά έγκυρος. Το μητρώο μπορεί να επιθεωρηθεί σε οποιοδήποτε γραφείο εγγραφής ή ηλεκτρονικά στο www.groireland.ie, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε ένα αρχείο Excel εδώ.

Το βιβλίο ονομάζει επί του παρόντος σχεδόν 6.000 επίσημους, την πλειονότητα των καθιερωμένων χριστιανικών εκκλησιών (Ρωμαιοκαθολική, Εκκλησία της Ιρλανδίας και της Πρεσβυτεριανής Εκκλησίας), αλλά περιλαμβάνει μικρότερες χριστιανικές εκκλησίες καθώς και Ορθόδοξες εκκλησίες, Εβραϊκή πίστη, Μπαχάι, Βουδιστές και ισλαμιστές επίσημοι, καθώς και Amish, Druid, ανθρωπιστής, Πνευματιστής, και Unitarian.

Ανανέωση όρκων;

Δεν είναι δυνατόν - σύμφωνα με το ιρλανδικό δίκαιο, κανείς που είναι ήδη παντρεμένος δεν μπορεί να παντρευτεί ξανά, ούτε καν στο ίδιο πρόσωπο. Πράγματι, είναι αδύνατο (και παράνομο) να ανανεωθούν οι γαμήλιες όρκες σε τελετή αστικής ή εκκλησιαστικής εκδήλωσης στην Ιρλανδία. Θα πρέπει να επιλέξετε μια ευλογία αντί.

Εκκλησιαστικές Ευλογίες

Υπάρχει παράδοση μη νόμιμων "εκκλησιαστικών ευλογιών" στην Ιρλανδία - τα ιρλανδικά ζευγάρια που παντρεύτηκαν στο εξωτερικό έτειναν αργότερα να κατέχουν μια θρησκευτική τελετή στο σπίτι τους. Επίσης, τα ζευγάρια μπορούν να επιλέξουν να έχουν το γάμο τους ευλογημένο σε μια θρησκευτική τελετή σε ειδικές επετείους. Αυτό μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση για έναν πλήρη ιρλανδικό γάμο ...

Περισσότερες πληροφορίες που χρειάζονται;

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, το citizensinformation.ie είναι το καλύτερο μέρος για να πάτε ...